Sziasztok !
A hozzászólás apropóját az adja, hogy múlt héten a házassági évfordulónk alkalmából a kedves feleségem - aki egyébként nyomon követi a hagyományos borotválkozási evolúciómat - meglepett egy Merkur Futur borotvával...
Végig olvastam a B&B-s véleményeket, és ez alapján némileg rákészültem lelkileg erre a borotvára
Az ottani vélemények, a saját tapasztalatok ( 3 borotválkozás) tükrében:
Nehéz : nos ezt nem lehet cáfolni, viszont ez, a nem túl nagy számú DE borotváim közül az első, aminél érvényesül a hagyd, hogy a borotva saját súlyától működjön
Csúszik a nyele : a szatén verzióm van, aminél ezt még habos kézzel sem tapasztaltam.
túlságosan nagy fej : ez szintén nem cáfolható, de nekem sem a pajeszomnál, sem az orrom alatt nem volt nehézség megfelelően borotválni. ( orr alatt a wtg helyett eleve atg-t és xtg-t alkalmaztam)
Túlságosan agresszív ha a lord, vagy a gillette slim twist után közvetlenül kapom a kezembe, akkor azért nem biztos, hogy őszinte lett volna a mosoly az arcomon az első borotválkozás után, de a wizamet w11 jó lépcsőfoknak bizonyult, így egy visszafogottabb 1.5-es beállítással kellemes élmény volt.
a penge cseréje, és a fokozat állítás veszélyes ezt a B&B-n egyszerűen tervezői baklövésnek minősítik, amire én azt mondom, hogy egyik DE fejét sem fogom meg keresztbe a pengénél, csak hosszába....
Eddig a saját pengéjével, és a feather pengével próbáltam, amiből az első, nekem kicsit csalódás volt.
Összességében az biztos, hogy nagyon sima eredményt lehet vele elérni. Bár ajándék, nem tudom függetleníteni a megítélésből az ár-érték arányt, ami annyiban finomít a véleményemen, hogy nem használok szuperlatívuszokat, csak annyit: nagyon jó vas .....tetszik!
Salmo