Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431693 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Merkur
« Válasz #510 Dátum: 2012. Június 14. - 19:09:09 »
fehege- Te már olyan jól borotválkozol, hogy észre sem veszed, hogy mennyire is nyomod!  ;D ( Ezt most inkább elismeréssel, mint iróniával)
Mivel kb. 1,5-2 mm-t kilóg a penge a fedlaptól és a tartólap és az él síkjában is van rendesen tér, ez ugyanúgy büntet, mint minden más, ha rányomod. Hozzáteszem minden fix késes ezen az elven biztonsági borotva, büntet. Nekem tetszik ez a szín/anyag kombó, de látszik, hogy Custom.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #511 Dátum: 2012. Június 14. - 20:45:02 »
A Solunámnál pont ezt tapasztaltam... és az is görbíti a pengét rendesen.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #512 Dátum: 2012. Június 14. - 21:27:10 »
A sárga nyelű.
Amint visszakapom apósomtól készítek róla fotót, mert már sokkal szebb L6 nyéllel.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #513 Dátum: 2012. Június 14. - 21:40:34 »
fehege- Te már olyan jól borotválkozol, hogy észre sem veszed, hogy mennyire is nyomod!  ;D ( Ezt most inkább elismeréssel, mint iróniával)
Mivel kb. 1,5-2 mm-t kilóg a penge a fedlaptól és a tartólap és az él síkjában is van rendesen tér, ez ugyanúgy büntet, mint minden más, ha rányomod. Hozzáteszem minden fix késes ezen az elven biztonsági borotva, büntet. Nekem tetszik ez a szín/anyag kombó, de látszik, hogy Custom.

Pedig igaza van fehegének. Én próbáltam "direkt" megvágni vele magam. Nem volt könnyű.  :crazy: Húzod, nyomod, tolod de nem vág meg, csak nagy nehezen.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #514 Dátum: 2012. Június 15. - 08:18:57 »
toz- Te meg már annyira jól tolod, hogy nyomhatod akárhogy, illetve annyira jól nyomod, hogy tolhatod akárhogy... ;D

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #515 Dátum: 2012. Június 15. - 08:40:33 »
toz- Te meg már annyira jól tolod, hogy nyomhatod akárhogy, illetve annyira jól nyomod, hogy tolhatod akárhogy... ;D

Vagy ilyen vastag a bőr a pofámon.  :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #516 Dátum: 2012. Június 21. - 09:48:04 »
Jó régen jártam már itt... :-) Szerencsére nem hatalmasodott el rajtam a "borotvamánia" ezért jó ideje már nem veszek semmi új cuccot.
Igazából azért néztem be most, hogy dícsérjem egy kicsit a Merkur 15C borotvát, mert korábban kissé lehúztam itt.
Végül mégis ez vált a mindennapos borotvává és nap mint nap tökéletes eredményt érek el vele. Abszolút semmi irritációt vagy pontvérzést nem okoz. Már fél éve csak ezzel borotválkozom, biztos ennek is köze van a dologhoz. Kialakult egy jól bevált módszer és az eszközök is állandósultak, már nem cserélgetem őket állandóan. Kb. így néz ki a repertoár: Merkur 15C, Lord vagy BIC penge, Omega sörte pamacs, DR. Harris  Levendulás szappan és fabulon Black AS. Szóval azt ajánlom a DE-vel most ismerkedőknek, hogy ne adják fel túl hamar a kísérletezést ezzel a borotvával, mert jó technikával nagyon ügyes kis készülék ez. (Emlékszem többen is meghirdették pár hét után eladásra a 15C-t) És köszönöm a fórumnak a sok hasznos információt, az elején azért szükség volt rájuk. :-)

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #517 Dátum: 2012. Június 21. - 09:58:11 »
Igen, általában arra volt panasz, hogy ez a borotva nem eléggé alapos. Eleinte én is így gondoltam, de ahogy a technikám javult és egyre inkább ráállt a kezem erre a készülékre, már ez a kijelentés sem állja meg a helyét. Inkább úgy érzem, hogy hajszálpontosan el lehet érni vele azt a simaságot, aminél ha mélyebbre megyünk már szükségtelenül sérül a felső hámréteg. Persze lehet, hogy egyes vastagbőrű szőrtársaknak az a kívánatos eredmény, hogy egy kicsit meghámozzák az arcukat, de nálam ez már azonnal irritációt okozna.

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #518 Dátum: 2012. Július 25. - 13:25:25 »
Szia Feri!
A fej hossza: 52mm
  szélessége: 27mm

Nyél teljes hossza: 85mm
Borotva teljes hossza: 110mm

Nyél vastag része: (átmérő1): 14mm
Nyél keskenyebb része: (átmérő2): 12mm
A nyélen a lekeskenyítés, azaz az átmérő2 hossza: ~25mm

Erre gondoltál ?

Nem elérhető Harapos

• Új tag
  • *
« Válasz #519 Dátum: 2012. Július 25. - 17:16:43 »
Gondoltam a borotvakésem mellé beszerzek egy DE készüléket.
Sokat túrtam a netet és az egyik ami nekem megfelel anyagilag is az a Merkur 33 C modell.
A másik az Edvin Jagger 89-es típus. E kettő között vacillálok igaz az Edvin Jagger drágább.
Szal most várakozok, hátha megvilágosulok.
Vélemények pro és kontra?

Nem elérhető spiska

• Törzstag
« Válasz #520 Dátum: 2012. Július 25. - 17:22:08 »
Nekem EJ DE89 van, tökéletes minden szempontból. 77g bléddel együtt. Kontra infót nem tudok adni sajnos.
... talán talán, talán nem ...

Nem elérhető kazam

• Törzstag
« Válasz #521 Dátum: 2012. Július 26. - 15:03:03 »
Gondoltam a borotvakésem mellé beszerzek egy DE készüléket.
Sokat túrtam a netet és az egyik ami nekem megfelel anyagilag is az a Merkur 33 C modell.
A másik az Edvin Jagger 89-es típus. E kettő között vacillálok igaz az Edvin Jagger drágább.
Szal most várakozok, hátha megvilágosulok.
Vélemények pro és kontra?

Nekem egy Gilette Balck Beuty hosszú nyéllel sokkal jobban bejön a EJ 89-hez viszonyítva.

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #522 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 20:42:00 »
Ferit meg kell kövessem! (részben)
Összenhasonlítottam a Merkur 38N és a Ronney-m fejeit, és , éééés, éééés nem egyformák!

Pontosabban a mintázatuk nem egyforma. Használatban nem éreztem különbséget, a "89"-nek becézett fej minden tulajdonságait hordozza mindkettő.
Ez a jobb oldali, a hólyagos krómmal, ki által van elkövetve?
Gillette Tech 1951

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #523 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 21:00:37 »
Értem én, hogy most itt kompenzálsz :evil:, de az volt az állítás, hogy a Merkur/Mühle/Edwin Jagger ered egy tőről. Mi köze ehhez Wayne Rooney-nak?  :nemtom:

Ferit meg kell kövessem! (részben)
Összenhasonlítottam a Merkur 38N és a Rooney-m fejeit, és , éééés, éééés nem egyformák!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #524 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 21:26:36 »
A képen a jobb oldali borotvád. Wayne a keresztneve. :uncsi:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici