Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431707 alkalommal)

Nem elérhető szece

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #480 Dátum: 2012. Január 06. - 19:48:03 »
Nekem is ma lesz a 15C főpróbája! :) Még a pengét kell eldöntenem hoszz.

Nem elérhető Roller

• Tag
« Válasz #481 Dátum: 2012. Január 06. - 21:20:02 »
Megvolt az első Merkur 34c borotválkozásom. Ilyen fantasztikus eredményre nem számítottam. Apám 30 éves Gillette Slim Twistje után mennyei érzés a tevékenység és az eredmény is. Eddig mindig volt vér pötty az arcomon, bármennyire is vigyáztam. Ezért tartottam ma a Merkur HD-től, hiszen a legtöbben agresszív hobelként jellemezték választottamat. Nem is tettem bele Feather pengét, hanem a tegnap használt Cerrussal próbálkoztam. Ma semmi sérülés nem esett az arcomon. Nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok, milyen lesz Feather pengével. Nem tudom melyik DE lehet ennél jobb. Aki használt már HD-t is, mire szavaz, melyik tetszik neki jobban? Ki játszik? :boldog:
Merkur Futur, Merkur 34c, Feather, Proraso Pre, HJM Dachshaar, Palmolive, Weleda, Florena, Old Spice Original, D.R. Harris Arlington Aftershave, Barbon, Figaró, Klar's Kabinett Shaving Soap, Proraso, De Vergulde Hand, Taylor of Old Bond Street Lemon & Lime

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #482 Dátum: 2012. Január 07. - 13:01:08 »
Én is kipróbáltam tegnap este a 15C-t, BIC pengével. A Lord Smartnál lényegesen agresszívebb, de kellemesen használható holmi. A nyél rövidségét is szokni kell még. Eléggé összekaristoltam vele a nyakamat, a kipattogzott területekkel óvatosabban kell bánni.
Össze kell szoknunk, és utána jöhet a barátság. Mint ereklye tökéletes, a borotválkozás 6/10 volt.
Persze a Smarttal is kereken a 25. borotválkozás volt, ami kimondottan élvezetes, 10/10 -es élmény volt.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #483 Dátum: 2012. Január 07. - 13:24:10 »
...nem tudom melyik DE lehet ennél jobb. Aki használt már HD-t is, mire szavaz, melyik tetszik neki jobban? Ki játszik? :boldog:

Használtam már HD-t, jó kis gépezet, viszont nekem az állítható Merkurok jobban bejönnek. Különösen a Futur.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Roller

• Tag
« Válasz #484 Dátum: 2012. Január 07. - 13:30:05 »
Használtam már HD-t, jó kis gépezet, viszont nekem az állítható Merkurok jobban bejönnek. Különösen a Futur.

Akkor állítod feljebb, ha életlenebb a penge?
Merkur Futur, Merkur 34c, Feather, Proraso Pre, HJM Dachshaar, Palmolive, Weleda, Florena, Old Spice Original, D.R. Harris Arlington Aftershave, Barbon, Figaró, Klar's Kabinett Shaving Soap, Proraso, De Vergulde Hand, Taylor of Old Bond Street Lemon & Lime

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #485 Dátum: 2012. Január 07. - 13:35:52 »
Merkur Progress szétszedése, beállítása
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=BHNky6tIIvM" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=BHNky6tIIvM</a>
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Infidel

• Tag
« Válasz #486 Dátum: 2012. Január 07. - 13:57:25 »
Én is kipróbáltam tegnap este a 15C-t, BIC pengével. A Lord Smartnál lényegesen agresszívebb, de kellemesen használható holmi. A nyél rövidségét is szokni kell még. Eléggé összekaristoltam vele a nyakamat, a kipattogzott területekkel óvatosabban kell bánni.
Össze kell szoknunk, és utána jöhet a barátság. Mint ereklye tökéletes, a borotválkozás 6/10 volt.
Persze a Smarttal is kereken a 25. borotválkozás volt, ami kimondottan élvezetes, 10/10 -es élmény volt.

Nekem is ez a tapasztalatom,a Lordnál kicsit alaposabb,bár nekem L6 van,de a fej ugyanaz mint a Smartnál.Ma kipróbáltam egy Feather pengével,nagyon jól muzsikált.  :borz2:

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #487 Dátum: 2012. Január 07. - 15:49:36 »
Nekem is ez a tapasztalatom,a Lordnál kicsit alaposabb,bár nekem L6 van,de a fej ugyanaz mint a Smartnál.Ma kipróbáltam egy Feather pengével,nagyon jól muzsikált.  :borz2:

Következőre én is Feathert teszek bele. A BIC nekem megszokottabb, nem akartam mindjárt kétismeretlenes egyenletet :)

Nem elérhető Infidel

• Tag
« Válasz #488 Dátum: 2012. Január 07. - 15:57:23 »
Következőre én is Feathert teszek bele. A BIC nekem megszokottabb, nem akartam mindjárt kétismeretlenes egyenletet :)

Feather-el azért majd kicsit óvatosabban.... ;) Alapból a 15C is kicsit alaposabb mint a "merkúrfejes" lord, a Feather meg megtorolja a hibát.. :crazy:

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #489 Dátum: 2012. Január 07. - 17:16:54 »
Akkor állítod feljebb, ha életlenebb a penge?

Nem. Általában alapból 2-es beállítással használom, az orrom alatti manőverekhez viszont kicsit feljebb (2,5-3) szoktam állítani.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Gyufa

• Törzstag
« Válasz #490 Dátum: 2012. Január 18. - 14:56:07 »
Ma elovettem a meglapult Progress/long/ merkurt:
Huuu de jot borotvalkoztam vele...

Feather pengevel persze,2-esen WTG es ATG-vel befejezve ketszer.

Ezen a heten Merkur-ral muzsikalok ugy dontottem.
Sulyanal fogva ket ujjal fogva, koveti az arcvonalat,es kimondott jo erzest hagy maga mogott.

Jo valasztas az biztos egy ilyen gepezet,egy eletre.
when you use this shaving pot,
be sure and have the water hot! :)

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #491 Dátum: 2012. Január 18. - 15:22:40 »
Kérdeznék valakit, akinek van Merkur HD (tehát 34C) és Merku 38C-je is, ha van ilyen, hogy mennyire különbözik a két borotva? Tudom, hogy a fejük azonos, de más a nyelük és az elég sokat tesz...

Nem elérhető ftamas

• Új tag
  • *
« Válasz #492 Dátum: 2012. Február 27. - 17:25:03 »
Sziasztok,

Egy gyors bemutatkozással összekötött segítségkéréssel fordulok Hozzátok.

Kb. egy éve tévedtem a fórumra, és annyira belelkesedtem, hogy másnap beszereztem egy kést amivel több-kevesebb lelkesedéssel és kitartással a mai napig barátkozom.  :borotva:
Ezúton is köszönöm a sok hasznos információt, amit itt a fórumon közzé tettetek. Sokat segítettek.

Bár egyre jobban haladok a késsel, de felmerült bennem, hogy jó lenne egy biztonsági borotva is azokra a napokra, amikor kevesebb időm van a borotválkozásra, vagy remegősebb a kezem. Az EM-ban megnéztem a választékot, és engedve az eladó befolyásolásának, a Futur mellett döntöttem, de a vásárlást még nem ejtettem meg.
Egyrészt, mert a fényes változat jobban tetszik, az EM-ben pedig csak szatén fényű volt, másrészt pedig ha már ilyen szép (bár erről megoszlanak a vélemények) borotvám lesz, szeretném a polcra kitenni egy hozzá méltó megjelenésű tartóra.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni: Van valamilyen bevált borotva állvány, amivel kompatibilis a Futur, és még egy Kent (BK4) pamacs is elfér rajta?  ???
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:

Tamás

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #493 Dátum: 2012. Február 28. - 09:28:30 »
Nálam simán elfektetve pihen a fürdőszoba szekrény polcán és úgy is jól néz ki  ;D

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #494 Dátum: 2012. Február 28. - 10:20:12 »
Szia ftamas!

Szerintem nézz ki valamit pl.a Mühle állványok közül (http://connaughtshaving.com/mus9711.html)
 és egy ügyes kezű mester biztos tud csinálni Neked hasonlót.

Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici