Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431946 alkalommal)

Nem elérhető jester

• Új tag
  • *
Re:Merkur
« Válasz #450 Dátum: 2011. Szeptember 19. - 22:50:24 »
Sziasztok!

Ma lettem egy Merkur Futur boldog tulajdonosa.  :D Eddig csak fix fejű DE borotváim voltak, ezért még nagyon is új az állítható Futur. Az volna a kérdésem (bár kerestem már ebben a topikban, de nem sok releváns találat volt), hogy melyik fokozat "mit tud"? Mindenkinél másképp kell állítani bőrérzékenység és szőrerősség szerint?
Eddig a hozzá kapott pengével mentem egy kört, száliránynak megfelelően, kicsit sercegett, még szoknom kell a Gillette-hez képest. Nem nagyon mertem feljebb tekerni, mert az olvastam, hogy ott már elég agresszív a borotva. Elsőre 1-esen is szépen dolgozott, nem tudom, vajon mit művelne 6-oson?  ???

Szükséges-e valamilyen karbantartás, hogy ez állítható mechanikás? Ha igen, mivel, hogyan, milyen időközönként kell ápolni?

Köszönöm a válaszokat!  :borotva:

Szia, gratula a Futurhoz  :borz2: Én pár éve használom a Futurt, leginkább Feather pengével. Eleinte 3.5-esen használtam, aztán ahogy finomodott a technikám, mentem egyre lejjebb (vagyis egyre kevésbé agresszív fokozatba). Ma 2-esen használom és tökéletes eredmény érek el vele könnyedén. Azt mondanám 3-as fokozat fölé ne nagyon menj. Nem lesz veszélyes akkor se, csak a szőrön kívül a felső hámrétegből is többet fog a eltávolítani a feltétlenül muszajnál, azt meg a bőröd hosszú távon nem fogja szeretni - tapasztalat.

Karbantartás: szét lehet szedni könnyedén a Futurt, valahol volt róla szó, bgakos közölte a megoldást. De csaj akkor szükséges, ha szorulna a mechanika. Amúgy tartsd tisztán és ennyi.

Köszönöm, eddig nagyon tetszik. Idáig nem mertem nagyon feljebb tenni, eddig 1-esen használtam, de már így is kb. olyan eredményt érek el vele, mint a korábbi fix fejű Gillette-tel. Most ráállok a 2 napos sörtére, úgy látványosabb az eredmény. ;) Egyébként fura, hogy te pont a másik irányból kezdted használni (3-tól visszafelé), mert ahogy olvastam a külföldi fórumokon is, 1-től ajánlják felfelé, ahogy az ember minél jobban érzi.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #451 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 09:14:00 »
Egy érdekesség az Extrametálból:

http://extrametal.hu/merkur-professzionalis-futur-sorozatbeli-borotvakeszulek-10-db-rozsdamentes-acel-borotvapengevel-elegans-diszdobozban-sz-p-2910.html?cPath=116_115

A nyele vékonyabbnak és hosszabbnak tűnik, mint a "normál" Futur. Valaki találkozott már vele?
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

FBP

• Vendég
« Válasz #452 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 09:22:56 »
Ez egy normál Futur, csak a nyélre rálóg az a szivacs, ami körülveszi, így vékonyabbnak tűnik.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #453 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 09:29:48 »
Ez egy normál Futur, csak a nyélre rálóg az a szivacs, ami körülveszi, így vékonyabbnak tűnik.

és a doboz meg a penge miatt lett 5400 Ft-al drágább?

rohanok venni egyet...
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

FBP

• Vendég
« Válasz #454 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 09:34:53 »
Így van! Ez az árképzés jellemző erre a cégre...
De ne rohanj, biztosan nem kapkodják el  ;D

Nem elérhető jester

• Új tag
  • *
« Válasz #455 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 09:45:28 »
Így van! Ez az árképzés jellemző erre a cégre...
De ne rohanj, biztosan nem kapkodják el  ;D

Amúgy meg ha jól számoltam, a http://connaughtshaving.com/ -ról rendelve még szállítással is olcsóbb. Az Extrametálban pl. a Futur 20.000 Ft, így meg megvolt 13-14.000-ből.

FBP

• Vendég
« Válasz #456 Dátum: 2011. Szeptember 20. - 09:54:50 »
Most épp nincs az angoloknál...és a 46.80 GBP sem annyira kedvező már, mivel ez épp 15.601 Ft + a posta. De még egy hajszállal vezet az angol webshop.

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #457 Dátum: 2011. Szeptember 27. - 21:14:35 »
Ez kemény na ez az amit én nem hiszem hogy bevállalnék  :)  Maradok a Fusionnál  :) 

http://www.youtube.com/watch?v=_SngxFO-d-4

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #458 Dátum: 2011. Szeptember 27. - 22:12:53 »
...nehéz ez a Future... lecsúszott a szemöldökére is...
Nekem még jó a nullás gép is.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #459 Dátum: 2011. Október 22. - 15:17:23 »
Sziasztok

Jelenleg egy Lord L1822 használok. Elég könnyűnek érzem és ha jobban rányomom akkor lesz tökéletes. Szeretnék váltani majd hamarosan.
Egy Merkur 43C-vel kacsingatok, mert van tömege. Ki használta ? Ki ismeri ezt a modellt és kinek mi vele a tapasztalata?
Legalább egy 100Grammos borotván gondolkozom.

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #460 Dátum: 2011. Október 23. - 07:42:13 »
Nekem Merkur 38C-m van, ami 113g és az már egy jó nehéz borotva :o Szerintem azért próbálj meg valahogy, valakitől kézbefogni egy ilyet, mert teljesen más vele borotválkozni, mint akár egy súlyban legközelebbi mondjuk Fatboy-jal. A 43C 150g!  :o :o :o A Fatboy "csak" 79g, ez a fele!
Csak azért mondom, hogy nehogy elszállj, aztán lesz egy borotvád, amivel túllőttél a célon  :sör:

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #461 Dátum: 2011. Október 23. - 13:13:05 »
Oké oké értelek de akkor hogyan és kitől kéne kölcsönkérni egy borotvát   ???
Persze ez olyan kb mint a késeknél hogy elsőnek tapizd meg stb, de jelen esetben itt ezt hogy oldjam meg.  ???

Lehet hogy akkor egy ilyen 38C ami neked van akkor kb egy olyannal kéne elsőnek próba borotválkozást csinálni? Hogy mégis érezzem hogy a 113gramm az milyen? 
Na már csak megkéne oldani hogy kitől? és persze hogyan legyen egy próba borotvám  ???

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #462 Dátum: 2011. Október 23. - 15:46:24 »
Szerintem kezdésnek pont megfelel nem a legnehezebbet venni ;)

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #463 Dátum: 2011. Október 23. - 15:55:15 »
Na akkor majd sasolok  :o  ha ár érték arányban megfelel számomra akkor lecsapok majd itt valamire.  (de pont most veszek egy Leatherman Wave-t is szóval  :)  már eléggé elvagyok  ;D anyagilag :D  )

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #464 Dátum: 2011. Október 24. - 12:29:27 »
Én is nyomom egy picit a LORD Smartot. Ha jön a Jézuska az R41-el ami 64 g a 36-al szemben, talán megszűnik, de lehet, hogy csak egy rossz szokás. Mindig van némi bűntudatom közben, mert mindenhol azt olvasni, hogy nem nyomni, csak a borotva a súlya, stb., de azért együtt tudok élni szörnyű tettemmel :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. Október 24. - 12:41:15 írta szece »

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici