Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431708 alkalommal)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #465 Dátum: 2011. Október 24. - 13:21:51 »
Semmi bűntudatod ne legyen, a nyomás a borotva súlyától függ. Bizonyos súly (na ez a jó kérdés, hogy mennyi) alatt muszáj nyomni, mert különben nem alapos. Én is nyomom még a 48 g-os Lord L6-ot is.

Nem elérhető szece

• Törzstag
« Válasz #466 Dátum: 2011. Október 26. - 11:11:03 »
Semmi bűntudatod ne legyen, a nyomás a borotva súlyától függ. Bizonyos súly (na ez a jó kérdés, hogy mennyi) alatt muszáj nyomni, mert különben nem alapos. Én is nyomom még a 48 g-os Lord L6-ot is.

Tegnap megint megborotválkoztam, és közben figyeltem magam. Nem nagyon nyomtam, csak épp, amennyit megkívánt. A szőröm lejött, a bőröm ottmaradt, teljes a siker! :)

Nem elérhető calabar

• Tag
« Válasz #467 Dátum: 2011. November 25. - 12:24:11 »
Oké oké értelek de akkor hogyan és kitől kéne kölcsönkérni egy borotvát   ???
Persze ez olyan kb mint a késeknél hogy elsőnek tapizd meg stb, de jelen esetben itt ezt hogy oldjam meg.  ???

Lehet hogy akkor egy ilyen 38C ami neked van akkor kb egy olyannal kéne elsőnek próba borotválkozást csinálni? Hogy mégis érezzem hogy a 113gramm az milyen?  
Na már csak megkéne oldani hogy kitől? és persze hogyan legyen egy próba borotvám  ???

Nekem is van 38-as Merkurom, a fekete nyeles. Régebben írtam is róla valamit.
http://borotvafórum.hu/index.php?topic=5.msg17658#msg17658

Azóta talán annyi változott, hogy szinte csak a 38-ast használom, napi szinten. Óvatosabb, odafigyelő használattal pengespórolás is elérthető, mostanra ott tartok, hogy három körös borotválkozással a Wilkinson pengék négy alkalmat kibírnak. Messzemenően tudom ajánlani a 38-ast, nagyon megszerettem. Mondjuk kíméletlen, makacs szerető a kezdetekben.

(Linket javítottam-mry)
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 25. - 13:22:06 írta mry314 »

FBP

• Vendég
« Válasz #468 Dátum: 2011. November 25. - 12:33:13 »
A 38N fejileg ugyanaz, mint a többi hasonló Merkur, valamint a MÜHLE 89, és az Edwin Jagger. Tehát ha hasonlítani kívánod a géped teljesítményét, akkor az ezekkel (illetve az ilyenekkel rendelkező szőrtársak) kapcsolatos véleményeket is érdemes olvasgatni. A különbség csak a nyélben van, ami monnyuk lényeges a súlyelosztás miatt, mert ugyanaz a fej egész eltérő dolgokat tud produkálni, ha másféle nyelet kap.
Nekem is van egy 38N-es gépem. nem rossz cucc, de ahogy toz mondaná: a bokámat nem f..tam le tőle. Ellenben szép  ;D

Nem elérhető tritrek

• Törzstag
« Válasz #469 Dátum: 2011. November 25. - 12:36:18 »
A 38N fejileg ugyanaz, mint a többi hasonló Merkur, valamint a MÜHLE 89, és az Edwin Jagger. Tehát ha hasonlítani kívánod a géped teljesítményét, akkor az ezekkel (illetve az ilyenekkel rendelkező szőrtársak) kapcsolatos véleményeket is érdemes olvasgatni. A különbség csak a nyélben van, ami monnyuk lényeges a súlyelosztás miatt, mert ugyanaz a fej egész eltérő dolgokat tud produkálni, ha másféle nyelet kap.
Nekem is van egy 38N-es gépem. nem rossz cucc, de ahogy toz mondaná: a bokámat nem f..tam le tőle. Ellenben szép  ;D
Ezzel bátorkodnék nem egyetérteni... nekem van EJ 89-em (ami igaz, identikus a Műlével) viszont egész más, mint a Merkur 38, amim szintén van... a 89-esek gyengédek, míg a 38-as érezhetően agresszívebb  ::)

FBP

• Vendég
« Válasz #470 Dátum: 2011. November 25. - 12:54:07 »
Ezzel bátorkodnék nem egyetérteni... nekem van EJ 89-em (ami igaz, identikus a Műlével) viszont egész más, mint a Merkur 38, amim szintén van... a 89-esek gyengédek, míg a 38-as érezhetően agresszívebb  ::)
Akkor megismétlem: a nyél (súlya, hossza) jelentősen módosít egy borotva megítélésén. A fejek viszont műszaki méreteikben megegyeznek  ;)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #471 Dátum: 2011. November 25. - 13:55:36 »
Lányok!
Ha a fejek műszaki méreteiben mindenben megegyezőek, akkor nem lehet, hogy egyszerűen rossz helyen fogjátok azt a nyelet?  ;D
Ettől én is kicsit agresszívabb lennék...már ami a megitélést illeti!  ;D Tibetben meg egy ilyen beszólásért egyszerűen csak elvernék az asszonyt...  :fetreng: :sör:

FBP

• Vendég
« Válasz #472 Dátum: 2011. November 25. - 14:02:07 »
Penge! Én borotvakészülékekről írtam, meg szerintem tritrek is. Az, hogy te most épp kanos vagy, és más tartalmat értesz mindez alatt, arról mi nem tehetünk, illetve azt tudom mondani: "segíts magadon, az Isten is megsegít"  :crazy: :sör:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #473 Dátum: 2011. November 25. - 18:20:40 »
fbp- Te sosem érted az összefüggéseket!  ;D
Viszont ennek picit sincs köze ahhoz, hogy én most éppen kanos vagyok-e vagy sem!  :D  :sör:

Nem elérhető Infidel

• Tag
« Válasz #474 Dátum: 2012. Január 04. - 16:04:45 »
Sziasztok!

Egy kedves szőrtárs közreműködésével ma hozzájutottam egy Merkur 15C-hez,és kis tobzódás után rögtön ki is próbáltam..  :borotva2:
Első alkalommal már haverok lettünk,nagyon kellemes vele borotválkozni.Eddig egy Lord L6-os borotvát használtam,ezzel tudom összehasonlítani.

A teszt és az összehasonlítás kedvéért a korábban is használt és általam preferált pengét használtam.(az új készülék-bevált penge elvén)

Tapasztalataim:

Az L6-oshoz képest picit alaposabbnak tűnik nekem így az első használat után,viszont még így is nagyon kíméletes borotválkozásban volt részem.A két borotvát összevetve a 15C rövidebb nyéllel rendelkezik,ennek ellenére érezhetően nehezebb mint az L 6.

Kidolgozottság és minőségérzet szempontjából nyilván nem egy kategória és nem is lenne illendő az összehasonlítás,de ezt az árcédula is egyértelműen tükrözi.

Maradjunk annyiban hogy szép,jó érzés kézbe venni,jó érzés használni. :borz2:

Nem elérhető Infidel

• Tag
« Válasz #475 Dátum: 2012. Január 04. - 16:19:30 »
Örülök, hogy pozitív véleményed van róla! És nem is akármannyire pozitív! Próbáld azért a többi pengét is, hátha meg lehet még fejelni az élményt!  :sör:

Tényleg nagyon jó,alaposság tekintetében kis előrelépés,minőségérzet tekintetében pedig hatalmas! :borz1:
Pont olyan amilyenre számítottam.Szemezgettem a többi pengével is,a Feather már 3 x mászott ki a rejtekhelyéről,de végülis vissza is költözött,nem lehet halmozni az élvezeteket... :crazy:  De ami késik az nem múlik.. :)

Nem elérhető Roller

• Tag
« Válasz #476 Dátum: 2012. Január 06. - 19:09:27 »
Megérkezett! :borz1:

Merkur 34c

Gyönyörű! :D
Merkur Futur, Merkur 34c, Feather, Proraso Pre, HJM Dachshaar, Palmolive, Weleda, Florena, Old Spice Original, D.R. Harris Arlington Aftershave, Barbon, Figaró, Klar's Kabinett Shaving Soap, Proraso, De Vergulde Hand, Taylor of Old Bond Street Lemon & Lime

Nem elérhető isti79

• Törzstag
« Válasz #477 Dátum: 2012. Január 06. - 19:20:41 »
Idézet
Gyönyörű!

A jó öreg HD még mindig szép, gratula hozzá!

Nem elérhető Roller

• Tag
« Válasz #478 Dátum: 2012. Január 06. - 19:28:22 »
A jó öreg HD még mindig szép, gratula hozzá!

Köszi. Még nem próbáltam, kicsit tartok első  :borotva: -tól. Remélem, minden rendben lesz.  :)
Merkur Futur, Merkur 34c, Feather, Proraso Pre, HJM Dachshaar, Palmolive, Weleda, Florena, Old Spice Original, D.R. Harris Arlington Aftershave, Barbon, Figaró, Klar's Kabinett Shaving Soap, Proraso, De Vergulde Hand, Taylor of Old Bond Street Lemon & Lime

Nem elérhető isti79

• Törzstag
« Válasz #479 Dátum: 2012. Január 06. - 19:34:20 »
Ez egy tuti borotva kezdőknek-haladóknak egyaránt. Úgy értem, h nem "agresszív" + elég kíméletes az ember bőréhez.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici