Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431944 alkalommal)

Nem elérhető paragon

• Új tag
  • *
Re:Merkur
« Válasz #435 Dátum: 2011. Augusztus 01. - 20:07:03 »
Na ez rám pont nem igaz, eddig az összes közül amit próbáltam a Fusionnel volt a zökkenőmentesebb a dolog, úgy látszik mindenkinek más. Volt Mach3-am is, vagyis még mindíg megvan csak amikor megjelent a Fusion barátnőm meglepett vele karácsonyra, azóta meg arra veszek fejet és nem a Mach3ra.

Azt hiszem sikerült meggyőznetek a DEről, lehet valamikor megrendelem a Futurt.

saxonrazor nagyon jól leírta a betartandókat, azonban a nagyon erős szőrzet érzékeny bőr kombóra pont a Fusion a legrosszabb választás. Minden más jobb :-) Ha már Gillette akkor a Mach3 vagy a Sensor 2 késese és nem rányomni, bőrt kifeszíteni, arrébb húzni, illetve az alapos, bőrtípus szerint a pontos előkészítés és szőrpuhítás után bármilyen készülék, DE vagy akár a kés lehet irányadó. Kevesebb irritáció eléréséhez pedig minél inkább ragaszkodni kell az egykéses megoldásokhoz és így megtanulni megbírkózni az erős szőrzettel. 

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #436 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 09:19:55 »

Ne tedd. Vegyél Edtől ezeröté' (abszolút jó) Lordot, kezdésnek ne áldozz rá többet!

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #437 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 09:27:20 »
+1, illetve hát ha a Lord után mindenáron Futur kell, a Badger and Blade-en kétheti rendszerességgel tűnik föl 50-60 dollár között , szállítással.

SicTransit

Ne tedd. Vegyél Edtől ezeröté' (abszolút jó) Lordot, kezdésnek ne áldozz rá többet!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #438 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 11:42:49 »
A B&B-ben az a "baj", hogy sok a "konusz"...

Amugy meg szinten megegy. Ed-tol egy jo kis Lord, aztan, ha bejon nincs megallas ugy sem  :borz2:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #439 Dátum: 2011. Augusztus 02. - 11:58:27 »
Elsőre nyilván a könnyebb ellenállás felé mennek. Nekem eddig mindegyik conus eladó hajlandó volt postázni ide.

A B&B-ben az a "baj", hogy sok a "konusz"...

Amugy meg szinten megegy. Ed-tol egy jo kis Lord, aztan, ha bejon nincs megallas ugy sem  :borz2:
God shave the queen

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #440 Dátum: 2011. Augusztus 03. - 21:53:53 »
Köszi a tanácsokat, azért ide írtam, mivel Futur lenne a kiszemelt ha váltok és mivel itt jól ismeri mindenki, láttam többeteknek is ez van ezért gondoltam az is fényre kerül ha esetleg ez a modell nem lenne ajánlatos annak aki DEvel még nem találkozott és esetleg próbáljak mást :) Ezek szerint a Futur jó lesz nekem is.
Olvastam valahol, egy angol blogbejegyzés volt egy olasz származású Futur tulajtól, tipikus erős olasz borostával és ő is mindíg szenvedett, ATG nem is tudta. Vett egy Futurt, próbált több pengét is, nem volt valami jó a bőrének, nagyon irritálta egészen addíg amig össze nem kombinálta egy Feather pengével és mintha kicserélték volna. Azt mondta valószínűleg eddig semmi se volt elég éles ahhoz hogy az erős szőrzetet elvágja anélkül hogy kicsinálná az arcbőrt. Ahogy látom itt is erőszeretettel ajánlották a Futur + Feather párost.

Amúgy ATG borotválásnál nem vágom el magam sietségben, próbálom óvatosan csinálni, de egyszerűen olyan mintha fel kaparná nagyobb helyen a bőröm, meghúzza a szőrt és nagyobb felületen teljesen egyenletesen kezd jönni át a vér a bőrön.

A Futur valóban nagyon jól párosítható Feather pengével. A Futur csodálatosan megszelidíti a pengét anélkül, hogy az alapossága csorbát szenvedne. Erős szőrzetre meg kiváló az American Crew shave olaja, preshave-ként használható. Nem győzök csodálkozni rajta.  :borz1:

Nem elérhető paragon

• Új tag
  • *
« Válasz #441 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 22:35:33 »
A Futur valóban nagyon jól párosítható Feather pengével. A Futur csodálatosan megszelidíti a pengét anélkül, hogy az alapossága csorbát szenvedne. Erős szőrzetre meg kiváló az American Crew shave olaja, preshave-ként használható. Nem győzök csodálkozni rajta.  :borz1:

Honnan szerzed be? Amúgy babaolajjal érdemes lenne borotvakrém előtt bekenni? Leg olcsóbb cucc ami van, lehet egyszer kipróbálom egy pre-shave olajnak  ;D

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #442 Dátum: 2011. Augusztus 06. - 22:38:08 »
American Prew legkedvezőbb jelenleg az amazon.co.uk-ról.

Honnan szerzed be? Amúgy babaolajjal érdemes lenne borotvakrém előtt bekenni? Leg olcsóbb cucc ami van, lehet egyszer kipróbálom egy pre-shave olajnak  ;D
God shave the queen

Nem elérhető jester

• Új tag
  • *
« Válasz #443 Dátum: 2011. Szeptember 16. - 20:22:21 »
Sziasztok!

Ma lettem egy Merkur Futur boldog tulajdonosa.  :D Eddig csak fix fejű DE borotváim voltak, ezért még nagyon is új az állítható Futur. Az volna a kérdésem (bár kerestem már ebben a topikban, de nem sok releváns találat volt), hogy melyik fokozat "mit tud"? Mindenkinél másképp kell állítani bőrérzékenység és szőrerősség szerint?
Eddig a hozzá kapott pengével mentem egy kört, száliránynak megfelelően, kicsit sercegett, még szoknom kell a Gillette-hez képest. Nem nagyon mertem feljebb tekerni, mert az olvastam, hogy ott már elég agresszív a borotva. Elsőre 1-esen is szépen dolgozott, nem tudom, vajon mit művelne 6-oson?  ???

Szükséges-e valamilyen karbantartás, hogy ez állítható mechanikás? Ha igen, mivel, hogyan, milyen időközönként kell ápolni?

Köszönöm a válaszokat!  :borotva:

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #444 Dátum: 2011. Szeptember 16. - 22:50:03 »
Elsőre 1-esen is szépen dolgozott, nem tudom, vajon mit művelne 6-oson?  ???

Szükséges-e valamilyen karbantartás, hogy ez állítható mechanikás? Ha igen, mivel, hogyan, milyen időközönként kell ápolni?

Szia

Voltam az EM-ben láttam ezt a borotvát. Hát tény és való hogy nagyon futurisztikus és tényleg szép. 
Annyit mondott az eladó hogy ő ismeri de 6-on már totálisan életveszélyes lenne és azt nem is használják.
Általában 3-ig tekerik fel, vagy 3,5 és bőven elég. 
Én is kérdeztem a karbantartást egyáltalán nem szükséges karbantartani néha megtörlöd leöblited és ennyi.

Én fogtam a kezemben ezt a típust de van ám rendesen súlya. 

Én is kipróbálnám egyszer :D  hehe :D de most a '11C tetszik nagyon :D 

Mennyiért vetted ? ha nem titok?

Nem elérhető jester

• Új tag
  • *
« Válasz #445 Dátum: 2011. Szeptember 16. - 23:55:28 »
Elsőre 1-esen is szépen dolgozott, nem tudom, vajon mit művelne 6-oson?  ???

[...]
Én fogtam a kezemben ezt a típust de van ám rendesen súlya. 

Én is kipróbálnám egyszer :D  hehe :D de most a '11C tetszik nagyon :D 

Mennyiért vetted ? ha nem titok?

Ajándékba kaptam, de ha jól tudom, a connaughtshave.com-ról származik ;) (47 font asszem.)

Nem elérhető powerball

• Törzstag
« Válasz #446 Dátum: 2011. Szeptember 17. - 09:16:39 »
Használd egészséggel.   :sör:

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #447 Dátum: 2011. Szeptember 19. - 22:21:14 »
Sziasztok!

Ma lettem egy Merkur Futur boldog tulajdonosa.  :D Eddig csak fix fejű DE borotváim voltak, ezért még nagyon is új az állítható Futur. Az volna a kérdésem (bár kerestem már ebben a topikban, de nem sok releváns találat volt), hogy melyik fokozat "mit tud"? Mindenkinél másképp kell állítani bőrérzékenység és szőrerősség szerint?
Eddig a hozzá kapott pengével mentem egy kört, száliránynak megfelelően, kicsit sercegett, még szoknom kell a Gillette-hez képest. Nem nagyon mertem feljebb tekerni, mert az olvastam, hogy ott már elég agresszív a borotva. Elsőre 1-esen is szépen dolgozott, nem tudom, vajon mit művelne 6-oson?  ???

Köszönöm a válaszokat!  :borotva:

Szia, gratula a Futurhoz  :borz2: Én pár éve használom a Futurt, leginkább Feather pengével. Eleinte 3.5-esen használtam, aztán ahogy finomodott a technikám, mentem egyre lejjebb (vagyis egyre kevésbé agresszív fokozatba). Ma 2-esen használom és tökéletes eredmény érek el vele könnyedén. Azt mondanám 3-as fokozat fölé ne nagyon menj. Nem lesz veszélyes akkor se, csak a szőrön kívül a felső hámrétegből is többet fog a eltávolítani a feltétlenül muszajnál, azt meg a bőröd hosszú távon nem fogja szeretni - tapasztalat.

Karbantartás: szét lehet szedni könnyedén a Futurt, valahol volt róla szó, bgakos közölte a megoldást. De csaj akkor szükséges, ha szorulna a mechanika. Amúgy tartsd tisztán és ennyi.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #448 Dátum: 2011. Szeptember 19. - 22:33:08 »
Ez Freud-i.  :fetreng:

... De csaj akkor szükséges, ha szorulna a mechanika. Amúgy tartsd tisztán és ennyi.
God shave the queen

Nem elérhető jester

• Új tag
  • *
« Válasz #449 Dátum: 2011. Szeptember 19. - 22:48:05 »
Használd egészséggel.   :sör:

Köszi, igyekszem! :)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici