Ötletnek nem rossz!
Azonban a rossz hír. Ezt fényezni kell, mint a karosszériánál, vagy marad a galvanizálás.
Daróc éltársnak próbáltam átalakítani egy L6 fejet. Konkrétan elcsiszoltam a geometriáját. A nikkel/króm réteg alatti ismeretlen ötvözet azonban levegővel és vizzel érintkezve feketedik, ami nem is akkora gond, de ráadásként, ahogy fekete lesz tapad mint az istennyila, akármennyire is van felpolírozva. Megpróbáltam különböző módszerekkel polírozni, lefesteni, lefújni. Ezek a festékrétegek száradást követően lemálnak, leperegnek dörzsöléskor ( a nikkelről is). Azt gondolom, hogy a házi módszer kilőve, vagy komolyabb festék készletet kéne vennem. A gyári módszer nyilván más lenne, de ha nem galvanizálnak, akkor fényezni/szinterezni kéne, ami gondolom nem olcsó, és a rétegvastagság nagyban befolyásolná a geometriát, a precíz rétegvastagság pedig megint gondolom sok pénz, ezért sem csinálják. Aztán világviszonylatban a DE készülékek "kisszériás" készülékek, nyilván ebből kifolyólag sem érné meg, de nem tudom, majd a következő szinergián feldobom a kérdést, bár lehet mégsem...