Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431616 alkalommal)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
Re:Merkur
« Válasz #570 Dátum: 2012. November 28. - 12:20:36 »
Ez milyen jó volna!

Penge, L6-ot színre fújni?
7-es készlet L6-ból?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #571 Dátum: 2012. November 28. - 22:14:32 »
Ötletnek nem rossz!
Azonban a rossz hír. Ezt fényezni kell, mint a karosszériánál, vagy marad a galvanizálás.
Daróc éltársnak próbáltam átalakítani egy L6 fejet. Konkrétan elcsiszoltam a geometriáját. A nikkel/króm réteg alatti ismeretlen ötvözet azonban levegővel és vizzel érintkezve feketedik, ami nem is akkora gond, de ráadásként, ahogy fekete lesz tapad mint az istennyila, akármennyire is van felpolírozva. Megpróbáltam különböző módszerekkel polírozni, lefesteni, lefújni. Ezek a festékrétegek száradást követően lemálnak, leperegnek dörzsöléskor ( a nikkelről is). Azt gondolom, hogy a házi módszer kilőve, vagy komolyabb festék készletet kéne vennem. A gyári módszer nyilván más lenne, de ha nem galvanizálnak, akkor fényezni/szinterezni kéne, ami gondolom nem olcsó, és a rétegvastagság nagyban befolyásolná a geometriát, a precíz rétegvastagság pedig megint gondolom sok pénz, ezért sem csinálják. Aztán világviszonylatban a DE készülékek "kisszériás" készülékek, nyilván ebből kifolyólag sem érné meg, de nem tudom, majd a következő szinergián feldobom a kérdést, bár lehet mégsem...   

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #572 Dátum: 2012. November 28. - 22:23:21 »
Gondolom valami igénytelen cinkötvözet, tele szennyeződéssel, naná, hogy nem lehet festeni.

Csigafrédi színei jellegzetes elox-színek, amit ugye csak alumíniumra lehet csinálni. Mondjuk mindenféle gyűrűk formájában simán kombinálni lehetne krómozott acéllal vagy rozsdamentes anyaggal...

A bakelitet pedig imádom, de attól még ez a tárgy ocsmány (na jó, a fehér még istenes) : )
Eleve nem igazán alkalmas arra, hogy műanyagból készüljön, de ha már nagyon erőltetik, üvegszállal adalékolt poliamidból lehetne csinálni, az egészen vékony keresztmetszeteknél is baromi erős.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #573 Dátum: 2012. November 29. - 10:24:40 »
Csigafrédi színei jellegzetes elox-színek, amit ugye csak alumíniumra lehet csinálni.
...az meg ugye, fej esetén, hajlik, mint egy nyárfa:
alulnézet, felülnézet
(a sárga Soluna)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #574 Dátum: 2013. Január 02. - 22:27:21 »
Sziasztok! Először is BUÉK mindenkinek!
Szeretnék kérni tőletek egy kis infót, még inkább egy ábrát, a DE borotvák megfogásának helyéről.
(34G-nél érdekelne a leginkább).
Olvastam korábbi hozzászólásnál, ha jól rémlik a Futurnál, hogy a gyártó egyértelműen jelzi hol fogd meg. Csak ennél a típusnál, vagy mindenki tudja ű, hogy ha a kezébe vesz egy DE borotvát, hol kell fogni, hogy jól használja az ember.

Előre is köszi! ;)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #575 Dátum: 2013. Január 02. - 22:57:06 »
Na ilyet se hallottam még. ;)
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #576 Dátum: 2013. Január 02. - 23:01:44 »
A kérdés nem egyértelmű, vagy min akadtál meg ? :)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #577 Dátum: 2013. Január 02. - 23:24:47 »
Én nem akadtam meg csak tényleg nem láttam még olyan útmutatót amin rajta lenne a helyes fogás a beretva használatakor.
De ha van ilyen muti nekem.  ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #578 Dátum: 2013. Január 03. - 06:43:53 »
Na ilyet se hallottam még. ;)
Újszülöttnek minden vicc új.  :borz1:
Cro:
Futurnál nekem is rémlik egy ábra ami mutatja a helyes fogást, a Goodfellát ha a bemarásnál fogod -a  gyártó szerint és a valóságban is- ott van a súlypontja, ott se nem fej nehéz, se nem nyél nehéz.
Szvsz ott fogd ahol jól esik és a legjobb eredményt adja.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #579 Dátum: 2013. Január 03. - 07:58:18 »
Véleményem. Ott kell fogni, ahol Neked kényelmes.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #580 Dátum: 2013. Január 03. - 08:16:38 »
Általánosságban elmondható, hogy a borotva forgáspontjánál érdemes fogni, hisz úgy tudod legjobban kontrollálni. Aztán ha mondjuk fejnehéz, akkor valóban lehet/érdemes kicsit feljebb fogni, stb... Ahogy kényelmes.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #581 Dátum: 2013. Január 03. - 08:26:52 »
Forgáspont = A nyél végén lévő "gomb", vagy a fej alatt ahol összeszűkül?

Aztán olyan extra kérdések, hogy két ujjal fogod, hárommal néggyel marokra ( :D) vagy hogy érdemes? És igen, még mindig a BORTVÁRÓL beszélünk   :fetreng:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #582 Dátum: 2013. Január 03. - 08:28:35 »
Szerintem a súlypontnál értette a forgáspontot. Megnézném ha valaki be tudja fogni így a borotvát mint a nyíllal jelölt helyen.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #583 Dátum: 2013. Január 03. - 08:29:52 »
Ha ráteszed az arcodra, relatíve a nyél végéhez közel is meg tudod fogni, és húzni úgy, hogy nem nyomd rá. Valamint nyugodtan meg tudod fogni a fejhez relatíve közel is szerintem.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #584 Dátum: 2013. Január 03. - 08:34:18 »
Úgy kell fogni ahogy jól esik és kész. Hiába mondják, hogy kell egy nőt kielégíteni ahány fajta annyi szokás. :fetreng:
Láttam már olyan videót borotválkozásról, hogy a móki folyamatosan támasztotta a borotva fejét az egyik ujjával is.
Csak a puffin ad erőt...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici