Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431596 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Merkur
« Válasz #585 Dátum: 2013. Január 03. - 08:48:06 »
Szerintem pedig általánosságban elmondható, hogy baromira nem mindegy, hogy hol és hogy fogja az ember a készüléket, ezen (is) múlhat egy tökéletes borotválkozás. A súlypontponton fogás még nem teljesen precíz meghatározás 5 ujjunk van (és lapát tenyerünk), sokféle képen lehet körbeölelni a forgáspontot. "Ahogy kényelmes" pedig nem ad támpontot, eddig is kényelmes volt. Ráadásul szerintem az egyenletes nyomás eléréséhez és a stabil szögtartáshoz kell választani a fogást az adott készülékhez. Van akinek egyből rááll a keze, van akinek nem. Akinek nagyon nem megy, az nézzen meg egy oktató videót a juhtyúbon.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #586 Dátum: 2013. Január 03. - 08:56:05 »
Az igaz ahány borotva annyi féle. Nekem is a Lord l6 után nehezen állt rá a kiskezem az Edwin J. re.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #587 Dátum: 2013. Január 03. - 09:01:55 »
Sziasztok! Először is BUÉK mindenkinek!
Szeretnék kérni tőletek egy kis infót, még inkább egy ábrát, a DE borotvák megfogásának helyéről.
(34G-nél érdekelne a leginkább).
Olvastam korábbi hozzászólásnál, ha jól rémlik a Futurnál, hogy a gyártó egyértelműen jelzi hol fogd meg. Csak ennél a típusnál, vagy mindenki tudja ű, hogy ha a kezébe vesz egy DE borotvát, hol kell fogni, hogy jól használja az ember.

Előre is köszi! ;)

Itt egy kis leírás:

http://www.shaving101.com/index.php/education/double-edge-shaving/191-how-to-hold-a-safety-razor.html
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #588 Dátum: 2013. Január 03. - 10:12:08 »
Köszi Qka, valami ilyesmire gondoltam ;) Majd maholnap kipróbálom, pont jó, hogy 34C-t mutat be :)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #589 Dátum: 2013. Január 03. - 10:15:15 »
Azért nem igazán mérvadó a fogás pont mert az egész lényege a felület szögén múlik. Mert másképp fogjuk mikor jobb oldalon vagy baloldalt beretválkozol.
Másként fogod mikor szm, szsz vágol. Másként fogod mikor állad alatt, nyakad stb vágol.
 :evil: :P :P
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #590 Dátum: 2013. Január 03. - 11:20:45 »
Szerintem úgy ahogy jól írja le, de a lényeg -nemcsak a DE-nél- hogy a csukló, hogy követi a mozdulatokat. Ebből a szempontból viszont ez egy leírás a sok közül, szerintem sem 100% kimerítő, ahogy Betyárka szerintem egész jól megfogalmazta Kámaszútra 1000-féle képen-ből egy. :D

Nem elérhető Croaker

• Törzstag
« Válasz #591 Dátum: 2013. Január 03. - 11:26:05 »
Na akkor Penge merítsd ki a témát :) Persze ha van kedved ;)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #592 Dátum: 2013. Január 03. - 11:38:50 »
Kámaszutrát?  ;D :fenek: Kedvem még úgy ahogy lenne, de saját ábrákkal és videókkal illusztrálni?!
Visszatérve a borotva fogására. A hasonlat, kb, mint az evőeszközt hogyan fogjuk meg. Lehet jól, rosszul, szépen, csúnyán, illetve, ahogy az illem megkívánja. No azt valakik konkrétan már kitalálták, elfogadták, de az optimális fogást zsigerből mégis csak a kínaiak tudják...az edény tartalmát belefetyelni, míg a pálcikákkal rátúrnak... és ez is épp olyan jó.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #593 Dátum: 2013. Január 03. - 11:43:08 »
Huh, most olvastam csak végig – soha többet nem fogok tudni borotválkozni! Nehogy megkérdezze valaki, hogy kell fogni egy ceruzát...   :fetreng:

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #594 Dátum: 2013. Január 03. - 11:43:37 »
...vagy evőeszközt...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #595 Dátum: 2013. Január 03. - 11:45:14 »
Meg tegyük hozzá másként fog egy jómunkásembőr keze  ;D és egy művészke keze stb stb. :crazy:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető zenith

• Törzstag
« Válasz #596 Dátum: 2013. Január 04. - 09:05:43 »
Szerintem úgy ahogy jól írja le, de a lényeg -nemcsak a DE-nél- hogy a csukló, hogy követi a mozdulatokat. Ebből a szempontból viszont ez egy leírás a sok közül, szerintem sem 100% kimerítő, ahogy Betyárka szerintem egész jól megfogalmazta Kámaszútra 1000-féle képen-ből egy. :D
Na igen, igazatok van. Bár én pl. másképp fogom az R41 -et és a könnyű alu Tech -et - az R41 -nél hasonlóan, mint a linkelt képen, míg a kis Gillette -en kitámasztok egy ujjal (mert nagyon biztonsági és könnyű).
Gillette Tech 1951

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #597 Dátum: 2013. Január 04. - 13:37:17 »
Kedves adminok, lehetne csinálni egy Edwin Jagger topicot?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #598 Dátum: 2013. Január 04. - 13:52:47 »
Én személy szerint inkább ezt nevezném át Merkur/Mühle/Edwin Jagger-re.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #599 Dátum: 2013. Január 04. - 14:41:48 »
Amennyire én tudom, most már nem egy fej, vki belinkelt múltkor egy interjút is erről.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici