Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431511 alkalommal)

Nem elérhető Feri

• Új tag
  • *
Re:Merkur
« Válasz #615 Dátum: 2013. Január 17. - 15:32:29 »
Tegnap vásároltam egy Merkur 38c biztonsági borotvát, amivel ma reggel- nagyjából húsz év után, visszatértem a hagyományos pengés világba (apám '90-es évek elején, kellő időben beavatott a borotválkozás rejtelmeibe, akkor még egy korabeli Astra DE-készülékkel, Barbon habbal és arcszesszel, de hamar letértem az ösvényről, "neked a divat mondja meg, hogy ki vagy" - mondja a klasszikus és tényleg, azóta egyszer használatos, majd Gilette- és Wilkinson-patronos eszközök voltak a reggeleim eszközei, meg habok és after shave-ek a Niveától a Boss-on át a bio cuccokig). Valamikor tavaly év elején csapott meg újra a hagyományos borotválkozás szele, amikor vettem egy olcsó pamacsot és egy Wilkinson rúdszappant. Aztán szépen lassan eljutottam a Geo F. Trumper szantálfás családjáig, karácsonyra meg kaptam a feleségemtől egy Dalvey-márkájú, skót készletet egy kiváló szuper borz pamaccsal és egy gyönyörű, de Mach 3-mal működő borotvakészülékkel. Vett hozzá egy Mühle acél-tálkát, belevaló szantálfás szappannal és kálisótömböt, hogy teljesen old school legyen az érzés... - figyelmes, ahogyan egy jó feleséghez illik... A hárompengés fej nagyon szépen vág - nyilván a jól előkészített bőr a titok - gimis korom óta nem éreztem ilyen üdének, puhának és simának a bőröm... De azért mégis, Mach 3? Ha már megadjuk a módját? Hiába na, ha egy üzlet beindul, sokáig nézegettem a neten, majd vettem egy Merkur 38-ast, hozzávaló, sajátmárkás pengével és ma beavattam. Első élmény? Nem kaszaboltam össze magam, nem iritál és az eredmény nagyjából hasonlóan tökéletes, mint a Mach 3 fejjel. Persze a kedvesemnek nehéz volt elmagyarázni, hogy az ajándéka tökéletes, de tovább kell lépnem, meg ez így olcsóbb a penge miatt... - nem ez győzte meg. Az egészség, ő ugyanis környezet és egészségtudatos. Szóval elmondtam neki, hogy ezt könnyebb tisztítani, hogy az egyetlen penge nem karcolja le annyira a hámréteget - meg mittudom én... És igen, mindketten örülünk, remélem ez a cucc most már végleges társ lesz, csak utazáshoz kell még beszereznem egy kisebb pamacsot és valami zárható szappantartó dobozt, persze ezt már sértés nélkül... Így kezdődik egy mánia, vagy ez csak a helyes irány?

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #616 Dátum: 2013. Január 17. - 16:30:26 »
Hahó, üdv itt!

Ez a helyes irány – legfeljebb mániává válik az út során... : )

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #617 Dátum: 2013. Január 17. - 17:59:27 »
"ezen nincs semmi nevetni való" ;)
Jó az irány,csak le(ne)térj róla.Üdv itt a fórumon Feri!
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Feri

• Új tag
  • *
« Válasz #618 Dátum: 2013. Január 17. - 22:02:03 »
Nekem így elsőre bejött, a következő 10 alkalom majd eldönti, maradok-e ennél... Az olvasottak alapján ma elmentem a Douglas-be egy Proreso borotválkozás előtti krémért, a kiszolgáló hülyének nézett. Azt mondta, amikor odakísért a férfi cuccokhoz, hogy azt hitte, én valami komolyabb márkát keresek. Persze csak AS és borotvakrém volt a "komolytalan cuccból", preshave nem. A másik boltban meg semmi. Ott közölték, hogy kivezetik a márkát. Tudom, hogy van ilyen topic is, azért megkérdem: van valakinek tippje, máshol kapható-e? Esetleg rendeljek a neten? Mondjuk kint olcsóbb is...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #619 Dátum: 2013. Január 18. - 07:05:45 »
Kezd nagyon bejönni a jéghideg vizes borotválkozás, a bőröm szereti.  Egy gondom van: a fémborotvától szó szerint jéggé hűl a kezem a végére (amikor leöblítem akkor lehűl, aztán hűti az ujjaim).  Gondolkozom egy műanyagon, az egyetlen normális lehetőségnek a Merkur vörös-fekete bakelit borotvája tűnik (fontos, hogy új legyen, és minőségi, erről írnak a legjobbakat).  Kár hogy más színben nincs :(

Be tudná sorolni nekem vki a fej agresszivitását, mondjuk Lord L6 és EJ DE89-hez hasonlítva?  A DE89-nél egy picivel kevésbé harapósra vágyom, de nem sokkal, BBS fontos.  Kínomban újra elővettem a fekete műanyag Wilkinsont, de (nekem) nem adja azt a BBSt amit a DE89.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Merkur
« Válasz #620 Dátum: 2013. Január 18. - 07:25:50 »
Bakelitet lehet kedvelni nagyon is. Szerintem jó döntés.
Nem egy agresszív darab, de azt meg tudjuk, hogy ez szubjektív dolog.
BBS ügyben nem tudok mit mondani, ebből a szempontból már szintet léptem (nem törekszem BBSre).
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #621 Dátum: 2013. Január 18. - 09:40:21 »
Tudom hogy szubjektív, de tudod esetleg valamihez hasonlítani?  Olyasmiket olvasok róla, hogy a pengét jobban meghajlítja, mint sok más borotva, el nem tudom képzelni hogy ez most mit jelent a gyakorlatban.

A bakelit mennyire karcolódik/rongálódik a használtban?  Jól lehet tisztítani?  Nem célom hogy egy műanyag borotva túléljen engem, de azért nem bánnám ha mondjuk 5-10 évig eltartana rendeltetésszerű használat mellett.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re: Re:Merkur
« Válasz #622 Dátum: 2013. Január 18. - 14:18:38 »
Futur3=89-es fejek
Mondom, Futur 0,7 = 89-es fejek. (Néha megdöbbenve, mekkora különbségeket gondolunk...)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #623 Dátum: 2013. Január 18. - 14:34:23 »
Értem, tehát ha én mondom, akkor szar az eszköz, ha te, akkor az mindig objektív. Korrekt vagy nah...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #624 Dátum: 2013. Január 18. - 15:19:05 »
A pengét valóban jobban ívre hajlítja - konkrétan a zárólap az "alaplemezre" - mint más fejek. Ennek a hozzáértők szerintem ott van a jelentősége, hogy a jobban előfeszített pengének stabilabb az élszalagja.
 Penge éltárs mint hozzáértő, ezt majd cáfolja, vagy megerősíti.  :borz2:  Érzésre valami igaz lehet belőle.
(Ez pld. a Feather pengénél külön előny, mert vékonyabb anyagból készül. Tudtommal. Nem mértem, ha nem így lenne valaki majd kijavít.  :) )
Ez az elképzelés érezhetően jobban működik a bakelit slant borotváknál, ahol ezt a nagy rádiuszt még térben megcsavarják egy kicsit.
Feri-van benne igazság, amit írsz, de szerintem a penge "megfeszítésének" nincs köze az élszalag "megerősítéséhez" ( nem hajlik olyan mértékben...) Ami számít viszont, hogy az élszalagtól milyen távolságra feszül fel és rögzül maga a penge és persze az elhajlítás mértéke is lehetne mérvadó, de csak amennyiben a borotvaszalag nem homogénen van síkban, ezt kiegyengeti, vagy éppen fordítva, eltorzítja, az amúgy egyenes élszalagot. Ami miatt kár a beállításokról beszélni (és vitatkozni), tehát az 1-9-ig hasonlitgatni különböző készülékeket, mert egyáltalán nem biztos, hogy Kuninál a 0,7-es fokozat ugyanaz, mint pl. a Tiednél. Aztán már találkoztam szemre is feltűnő szabványpengékkel, amik a szabvány ellenére nem voltak teljesen egyforma méretűek. Volt benne egy fél mm. Ez már komoly eltérést fog hozni borotválkozási élményben... Mindig borotva+penge kombót kell vizsgálni (ugyanabból a szériából) az inkább mond valamit. Ha most b.ziskodni akarnék ( de nem akarok!) egy békítő közös borotválkozás Kunival?  :fetreng:   

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
Re: Re:Merkur
« Válasz #625 Dátum: 2013. Január 18. - 16:19:55 »
Csak a külföldi fórumokat olvasgatva az maradt meg bennem, hogy tipikusan ez jellemzi a rossz szériába tartozó Futurokat.  :sör:

Mármint 1-es álláson is harapósabbnak érzi valaki, mint egy mérsékelten harapós borotvát.
Ezt írtad nem? A 89-es fejek tutira nem az 1-es állás alá sorolhatók. Szerintem.
Z, mit gondolsz? Mégiscsak a tiéd...

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #626 Dátum: 2013. Január 18. - 16:34:37 »
Osztom az egyenletet: Futur3=89DE
Kinek milyen a bőre, szőre és a fájdalom küszöbe.
Feri.
Ha jól veszem ki Kuni a ST-féle Futur használja ami volt tulajdonomban, de nem sokat használtam, egyet bizton állíthatok: nem rossz borotva, vagyis nem selejtes. Nem tudtam megszeretni.
 :sör:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #627 Dátum: 2013. Január 18. - 17:33:57 »
Kun: simán lehet, hogy selejtes, mert nekem kíméletes, alapos használatot adott. :)) Kipróbáltam a toz féle "egykör-hatoson" verziót is, működött. Nekem.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #628 Dátum: 2013. Január 18. - 22:30:44 »
Megmondom őszintén, számomra elképesztően rossz volt 6-oson, 1,5-ösön a 89-es fejű Parker szintjét hozta, egyesen pedig egészen jóféle. Mint egy Lord L6 pl.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #629 Dátum: 2013. Január 19. - 08:00:54 »
A gyártó ezeket a borotvákat nem tartja hibásnak, csak egyszerűen más a karakterisztikája, mint a Futur-ok nagyrészének.
Ezek szerint én nem fogok Futurt venni... számomra ebben az árkategóriában nem elfogadható hogy ekkora szórás legyen azonos terméknél.  Nesze neked német precizitás.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici