Ismerkedés a Futurral 1. rész
Ahogy az angol nyelvű fórumokon mondják, "meghúztam a ravaszt", és születésnapomra a családdal finanszíroztattam egy matt Futurt
(open_razor, itt sokak által ismert és kedvelt lengyel eladó az ebayen, legolcsóbb onnan volt). Gyári hibája, úgy tűnik, nincsen, jót fogtam ki.
Elsőnek a biztonság kedvéért Captain pengét tettem bele.
Tapasztalatok: a pengecsere egyáltalán nem problémás, mint ahogy az angol nyelvű fórumokon nyavajognak páran. Egyszerű és nagyszerű.
A magam részéről attól féltem, hogy a borotva hatalmas súlya miatt túl agresszív lesz - az első menetet így 1-es fokozaton toltam végig. A penge és távtartó távolsága így is nagyobb, mint az általam legtöbbet használt és legkedveltebb, Merkur-típusú fejjel rendelkező Lord L6 esetében. A tapasztalat, hogy így - nagy hézag ide vagy oda - nagyon kíméletes, még a Lord L6-nál is kíméletesebb. A nagy súly nem okozott gondot, nem kellett jelentősen módosítani a technikámon, bár lehet, hogy a Captain penge önmagában is kíméletes volta ehhez hozzájárult. Viszont megfigyeltem, hogy a végére mintha elfáradna a kezem
. Na mindegy, nem bbs, de kifejezetten kellemes borotválkozás volt, 2, timsót sem igénylő, és nem a szokásos helyeken keletkezett pontvérzés esett mindössze.
Arra szoktak még panaszkodni, hogy a fej a penge két oldalán indokolatlanul messzire kinyúlik, és emiatt nehéz elérni bizonyos helyeket. Az orrom alatt én nem szoktam keresztben húzni a borotvát, csak le és fel, ezért aztán ott ez nem okozott gondot. A fogási szögem miatt (jobbkezes vagyok) viszont a bal barkóm borotválásánál úgy éreztem, hogy a "nyúlvány" és a fülem ütközik, és úgy tűnt, a barkóm legszélét - a fülemhez legközelebbi részt - nem tudom rendesen lenyírni. Mint kiderült, ez csak a látszat volt, a durvább érzetű "mezsgye" egyszerűen az alacsonyra vett agresszivitási fokozat miatt keletkezett.
Összesítés: tényelg baromi jó készülék
, azt hiszem a Lord L6 utazósnak marad. Legközelebb majd följebbtekerem kissé...
Ja, és ami nekem még külön vonzerő: a hang! Serceg, "mint állat!"
Állítólag ez is durvább magasabb fokozatokon, de most se volt semmi, főleg a Captainnel, ami eleve más borotvákban is öblösebben serceg. Kíváncsi vagyok a Featherre is, amelyik viszont meg kifejezetten "szopránban" szokta tolni...