Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431627 alkalommal)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #675 Dátum: 2013. Április 17. - 15:21:18 »
A vicc jutott az eszembe:
"... mit ordibálsz, nincs is lábad!"  :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #676 Dátum: 2013. Április 17. - 15:25:37 »
Nemeladó. :D
Nagyon tuti kis borotva, kicsit Gillette Travel Tech feeling, de a nyele picit hosszabb (persze, mert két darab), viszont könnyebb, mert üreges (az egyik része a másikba csúsztatható). A fogása ill. rövid nyele miatt másképp lehet vele manőverezni, mint a nagyobb testvérekkel. Én azt mondanám, hogy jobban. Két kör alatt mindig szép eredmény, még sosem volt pontvérzés, vagy hasonló. Csak csodálkozni szoktam, hogy nem kell utólag javítgatni... Nekem nagy kedvencem a kicsike, tuti utitárs (tutitárs...).
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #677 Dátum: 2013. Április 17. - 15:30:48 »
Na ezt megusztam.  :crazy: (Mármint, hogy nem eladó)

Leszögezhető, hogy a 89-es fej nagyjából egy jól eltalált valami. A nyél meg majdnem mindegy. Soluna nyélen is teljesen jól működik, pedig annak a feje, hát  :crazy: :crazy: :crazy:

"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

• Törzstag
« Válasz #678 Dátum: 2013. Április 17. - 15:41:54 »
(Manőver, francia eredetű, kéz műve, kézzel végzett valami, nagyjából. Borotválkozás esetében is lehetséges ilyesmi, mivel kézzel műveljük, általában...)
Mivel hosszú ujjaim vannak, a nyél vége nem ér a tenyeremhez (sem), így más a borotva "mozgásszabadsága". Lassan már nem merek semmilyen szót leírni, mert - bár érthető/értelmezhető - ...

• Törzstag
« Válasz #679 Dátum: 2013. Április 17. - 16:12:54 »
Há' ja... Viszont nehéz eldönteni, mi az átlagos méretű :) Ahogy a Futur/38C/39C nem az, ezek az apróságok sem. A múltkor egymás mellé raktam tíz borotvát, mindegyik mérete más volt ;D Kicsit mindegyik más technikát igényel.

• Törzstag
« Válasz #680 Dátum: 2013. Április 17. - 16:24:20 »
És ha kilóg a kezemből a nyele, vagy ha szinte nincs nyele, akkor is ugyanúgy forgatom? Neeem :)

• Törzstag
« Válasz #681 Dátum: 2013. Április 18. - 11:32:05 »
 Csak néha sete-suta a kezecském, de akkor nagyon ;D
 Azért forgatom, mert... Azt ugye tudjuk, hogy a magyar embör DNS-e többször pöndörödik, mint az átlag akárkié. Erre az én arcom rátesz még egy-két lapáttal. Két négyzetcentiméteren belül az átlagosnál egy-kétszer többször vált irányt a szőrzet. Emmá' magában is jó lenne. De ehhez még jön a "fantasztikus" tulajdonságokkal rendelkező bőröm (abszolút vegyes, hol száraz, hol zsíros, és ez az állapot is néha változik, emellett még érzékeny is). Ha netán első körben ATG tévednék, nagyon szép vérzések és irritációk várnak rám. A második kör már lehet akárhogy, de az első nem mindegy. Csak egy Merkur 15C borotválkozásnál mindegy, de ott meg nem a legjobb az eredmény (attól még szeretem a 15C-t).
 Hát, így vagyok én ezzel. Remélem, nem sokan vannak ebben a cipőben. Ettől függetlenül (vagy ennek ellenére) szeretek borotválkozni :D

Nem elérhető Tanto

• Törzstag
  • Tanto
« Válasz #682 Dátum: 2013. Április 18. - 15:52:59 »
mad:
nem tudom, volt-e  korábabn róla  szó ..... de   a  villanyberetva  ennyi  gond  esetén megoldás  lehet ... tudom, tudom,  nem az  igazi ..... de ha  ennyire   soka  gond .... a kisebb ellenállás  felé  haladni  egyszerűbb  ...  nem  ?
Én  sem  szeretem megadni magam   a  problémák  láttán.....  de ....  ha  ennyire  bonyolult   a dolog .....

Tanto
Tanto

Minden út felett ott a csillag, csak meg kell látni.

• Törzstag
« Válasz #683 Dátum: 2013. Április 18. - 16:07:12 »
Egyáltalán nem bonyolult, ennyi idő után már nem :D A villanyos szétkapar, kizárt dolog. DE-vel nagyon szép eredményt érek el, legtöbbször (kb. 98%) teljesen problémamentesen. Megtanultam használni (már 14 évesen szőrösödtem, volt idő), gyors (10-12 perc a pre-shave, hab, 2-3 kör, after, borotvatörölgetés & minden elrakás), és az érzést/élményt nem adom. :D

Nem elérhető Tanto

• Törzstag
  • Tanto
« Válasz #684 Dátum: 2013. Április 22. - 20:34:53 »
Urak,

a  slant  bar megoldás  általatok   hogyan  értékelődne/értékelődött  ha volt  ilyen  valakinek  ?

Tanto
Tanto

Nem elérhető Tanto

• Törzstag
  • Tanto
« Válasz #685 Dátum: 2013. Április 22. - 20:40:14 »
Bocsánat, de  megtaláltam a  SLANT  információs  fiókot .... igaz, hogy  ott csak  egy  vélemény  van ....

Tanto
Tanto

• Törzstag
« Válasz #686 Dátum: 2013. Április 23. - 08:22:53 »
Bocsánat, de  megtaláltam a  SLANT  információs  fiókot .... igaz, hogy  ott csak  egy  vélemény  van ....

Tanto
Ezt a topicot találtad meg? http://borotvafórum.hu/index.php?topic=1924.0

Nem elérhető Tanto

• Törzstag
  • Tanto
« Válasz #687 Dátum: 2013. Április 23. - 09:39:19 »
Iegn, igen,  köszi.

Tanto
Tanto

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #688 Dátum: 2013. Május 02. - 22:04:23 »
Ismerkedés a Futurral 1. rész

Ahogy az angol nyelvű fórumokon mondják, "meghúztam a ravaszt", és születésnapomra a családdal finanszíroztattam egy matt Futurt  ::) (open_razor, itt sokak által ismert és kedvelt lengyel eladó az ebayen, legolcsóbb onnan volt). Gyári hibája, úgy tűnik, nincsen, jót fogtam ki.
Elsőnek a biztonság kedvéért Captain pengét tettem bele.
Tapasztalatok: a pengecsere egyáltalán nem problémás, mint ahogy az angol nyelvű fórumokon nyavajognak páran. Egyszerű és nagyszerű.
A magam részéről attól féltem, hogy a borotva hatalmas súlya miatt túl agresszív lesz - az első menetet így 1-es fokozaton toltam végig. A penge és távtartó távolsága így is nagyobb, mint az általam legtöbbet használt és legkedveltebb, Merkur-típusú fejjel rendelkező Lord L6 esetében. A tapasztalat, hogy így - nagy hézag ide vagy oda - nagyon kíméletes, még a Lord L6-nál is kíméletesebb. A nagy súly nem okozott gondot, nem kellett jelentősen módosítani a technikámon, bár lehet, hogy a Captain penge önmagában is kíméletes volta ehhez hozzájárult. Viszont megfigyeltem, hogy a végére mintha elfáradna a kezem  :crazy: . Na mindegy, nem bbs, de kifejezetten kellemes borotválkozás volt, 2, timsót sem igénylő, és nem a szokásos helyeken keletkezett pontvérzés esett mindössze.
Arra szoktak még panaszkodni, hogy a fej a penge két oldalán indokolatlanul messzire kinyúlik, és emiatt nehéz elérni bizonyos helyeket. Az orrom alatt én nem szoktam keresztben húzni a borotvát, csak le és fel, ezért aztán ott ez nem okozott gondot. A fogási szögem miatt (jobbkezes vagyok) viszont a bal barkóm borotválásánál úgy éreztem, hogy a "nyúlvány" és a fülem ütközik, és úgy tűnt, a barkóm legszélét - a fülemhez legközelebbi részt - nem tudom rendesen lenyírni. Mint kiderült, ez csak a látszat volt, a durvább érzetű "mezsgye" egyszerűen az alacsonyra vett agresszivitási fokozat miatt keletkezett.
Összesítés: tényelg baromi jó készülék  :borz2:, azt hiszem a Lord L6 utazósnak marad. Legközelebb majd följebbtekerem kissé...
Ja, és ami nekem még külön vonzerő: a hang! Serceg, "mint állat!"  :borz2: Állítólag ez is durvább magasabb fokozatokon, de most se volt semmi, főleg a Captainnel, ami eleve más borotvákban is öblösebben serceg. Kíváncsi vagyok a Featherre is, amelyik viszont meg kifejezetten "szopránban" szokta tolni...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #689 Dátum: 2013. Május 02. - 22:31:36 »
A serceges a legjobb  benne.
En kifejezetten szeretem, mert hallom, hogy dolgozik.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici