Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488756 alkalommal)

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1305 Dátum: 2016. Március 13. - 20:03:51 »
Ebay és használt kés.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #1306 Dátum: 2016. Március 13. - 20:58:31 »
Ebay egy kezdőnek talán ingoványos terep, de miért nem veszel itt az eladó kések közül. Itt nem fognak átverni jól kinéző, de vacak késsel.

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1307 Dátum: 2016. Március 14. - 08:21:25 »
Köszönöm mindenkinek, végül egy Edwin Jagger Faux Ebony Double Edge Safety Razor, Black-re esett a választásom, nagyon tetszett evvel a fekete nyéllel, remélem jól választottam :) Így eladóvá vált egy 3* használt HJM borz pamacs, és egy használt, jó állapotú Krona Schick.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1308 Dátum: 2016. Március 14. - 08:57:25 »
Jól bizony. Remek darabok.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1309 Dátum: 2016. Március 14. - 09:03:41 »
Köszönöm mindenkinek, végül egy Edwin Jagger Faux Ebony Double Edge Safety Razor, Black-re esett a választásom, nagyon tetszett evvel a fekete nyéllel, remélem jól választottam :) Így eladóvá vált egy 3* használt HJM borz pamacs, és egy használt, jó állapotú Krona Schick.

Sok sikert hozzá!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető varics

• Új tag
  • *
« Válasz #1310 Dátum: 2016. Március 14. - 10:38:41 »
Ebay egy kezdőnek talán ingoványos terep, de miért nem veszel itt az eladó kések közül. Itt nem fognak átverni jól kinéző, de vacak késsel.

Szívesen vennék itt kést, de jelenleg az egyetlen ami az Elad topicban megtalálható: George Wostenholm and sons - Nem shave ready, cserébe elég rossz állapotban van a képek alapján...
Átböngésztem az összes hirdetést és az összes többi kés foglalva van vagy már eladták.

Ebay-t az utolsó lehetőségnek tartanám fent, mivel még kezdő vagyok, és nem tudom mennyire valós az, amikor a kínai odaírja, hogy shave ready... :D

Nem elérhető Horatio Luro

• Törzstag
« Válasz #1311 Dátum: 2016. Március 14. - 11:49:38 »
Szerintem az a Wostenholm ideális kés lenne. Ha beszélsz mondjuk Jenes Sanyival, lehet, hogy meg is élesíti neked és akkor lesz egy fasza késed bőven egy új Dovo ára alatt.

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1312 Dátum: 2016. Március 14. - 16:03:45 »
Jól bizony. Remek darabok.

Köszönöm, nagyon várom már hogy megérkezzen.   :hurra:

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1313 Dátum: 2016. Március 14. - 16:50:32 »

Sok sikert hozzá!

Köszi szépen! :) 

Nem elérhető doctordanyi

• Új tag
  • *
« Válasz #1314 Dátum: 2016. Március 21. - 20:07:39 »
Sziasztok!

El szeretnék kezdeni késsel borotválkozni, de mint már előttem oly sokan, tanácstalanul állok a kés beszerzés előtt.
Az eredeti tervem az volt, hogy dédapám borotváját fogom használni (cca 80 éves, magyar gyártmány), de már túlzottan el volt vékonyodva a penge az újabb élezéshez.

A fórumot olvasgatva kezd körvonalazódni bennem, hogy milyen az ajánlott kezdő borotva, viszont a beszerzés helyéről fogalmam nincs.
Hol érdemes borotvát venni?
Mire van még szükségem az borotván, bőrön, szappanon, pamacson kívül a kezdéshez?

• Törzstag
« Válasz #1315 Dátum: 2016. Március 21. - 20:10:49 »
Érdemes a fórum Elad topikját nézegetni. Általában használható kések fordulnak itt meg.

Nem elérhető szabokristof941022

• Új tag
  • *
« Válasz #1316 Dátum: 2016. Március 28. - 20:29:08 »
Kedves régi motorosok/borotvások!

Szeretnék elkezdeni borotvakéssel borotválkozni, de sajnos nem rendelkezem se késsel, se nagy vagyonnal, így hozzátok fordulnék a kérdéseimmel, ha nem baj. Előre is köszönöm a válaszokat, ha kapok! :D

Böngésztem használt cikkek között és a következőket találtam. Ti megvennétek valamelyiket rendszeres borotválkozás céljából? Ha igen, melyiket? Esetleg valami javítás, "újítás" elvégzése mellett?

1. http://antik.vatera.hu/haztartas_szepsegapolas/pipere_kellekek/borotva_kes_nyelesborotva_2223377138.html
2. http://antik.vatera.hu/haztartas_szepsegapolas/pipere_kellekek/borotva_kes_nyelesborotva_solingen_2223377174.html
3. http://antik.vatera.hu/szerszam_munkaeszkoz/fodrasz_es_borbely_kellek/antik_nyeles_borotva_eredeti_dobozaban_2226275951.html
4. http://antik.vatera.hu/haztartas_szepsegapolas/pipere_kellekek/borotva_kes_nyelesborotva_figaro_2223377171.html
5. http://www.jofogas.hu/budapest/Borotvakes_Super_31320551.htm?first=1

Köszönettel:
Kristóf

• Törzstag
« Válasz #1317 Dátum: 2016. Március 28. - 20:31:15 »
Nem

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #1318 Dátum: 2016. Március 28. - 22:28:20 »
 :+1:

bővebben: az első kettő használhatatlan fogpiszkáló, és a többi sem biztos hogy megérne egy felújítást, vagy akár egy szakszerű élezést... szóval azokkal talán érdemes lenne foglalkozni, ha ingyen adnák őket... de a 3-4ezer körüli ár ezekért nonszensz.
... a nyúlon túl?

Nem elérhető szabokristof941022

• Új tag
  • *
« Válasz #1319 Dátum: 2016. Március 28. - 22:30:28 »
:+1:

bővebben: az első kettő használhatatlan fogpiszkáló, és a többi sem biztos hogy megérne egy felújítást, vagy akár egy szakszerű élezést... szóval azokkal talán érdemes lenne foglalkozni, ha ingyen adnák őket... de a 3-4ezer körüli ár ezekért nonszensz.

Köszönöm a választ!

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici