Senki nem vitatja, hogy kell a jó technika. Én is azt mondom, hogy ha megvan a jó technika, ismerjük az arcunkat, felfedeztük, hogy mi a tökéletes nekünk, akkor lazán, gondtalanul lehet borotválkozni. Én azt vitattam, hogy "Istenem, nincs érzékeny bőr!". De van. Nyilvánvalóan van.
Az teljesen más kérdés, hogy kinek milyen a technikája. Nem erről volt szó. Csak és kizárólag azt vitattam, hogy "nincs érzékeny arcbőr". Ezt is csak azért, mert nem először hangzott el ez a kijelentés.
Túlbeszéltük. Jöhet a viszkis kóla. Egs!
Biztos, hogy van érzékeny bőr, de szerintem sokan (amikor még csak kóstolgatják a hagyományos borotválkozást) annak tudják be az irritációt, hogy "érzékeny a bőrük". Aztán megvesznek mindenféle presahve-t, ASB-t, mittudomén még mit, és ha nem történik meg varázsütésre az irritációmentes végeredmény, akkor elmegy a kedvük az egésztől.
Én még a reluxás Gilette-l is képes voltam a nyakamat kivörösíteni, amikor még csak annyit jelentett a borotválkozás, hogy "ne már, már megint le kell húznom az arcomat
". Pl. én tudom magamról, hogyha rögtön ATG-vel kezdenék, akkor utána belehalnék, az biztos. Valaki biztos így kezd és nincs semmi baja, de van aki azt sem tudja, hogy mi az ATG, merre nő a szőr az arcán és csak pislog, hogy másnapra hogy néz ki a nyaka.
Ezen téma miatt próbaképpen nekimentem ma a 3 napos borostámnak. Egy héten max 2-szer borotválkozom, de inkább egyszer, mert egyrészt nem nő gyorsan a szőröm, másrészt nem elvárás senkitől felém a mindennapos sima pofázmány
Szóval beraktam egy új Feather pengét az R41 2013-ba, letusoltam, utána még párszor felvittem meleg vizet arcomra és hagytam, hogy beszívja, majd Proraso szappannal, FS borzzal és a fent említett készülékkel megborotválkoztam. 2 pontvérzéssel megúsztam és 95%-os BBS lett a végeredmény. Az alkoholos arcszesztől sem akartam vonyítani. Inkább hűsített. Kb. 1 évvel ezelőtt el nem tudtam volna képzelni, hogy ezt megúszom vérfürdő nélkül
.
Szerintem valamennyire a bőr is "edződik".
Szóval nem vitatkozni szeretnék, csak leírtam a tapasztalatomat, mert szerintem én elég sokat szenvedtem, mire megtaláltam a számomra leginkább megfelelő készüléket, pengét, pamacsfajtát, stb-t . (most is ott figyel a polcon egy Proraso Pre-Shave feleslegesen
). Nem biztos, hogy érdemes esetlegesen feleslegesen bevásárolgatni az elején. Bár úgysem lehet megállni