Én krémekhez nagyon szeretem a Mülleres HJM 2000 valahányszáz forintos borz pamacsot, ha sörtét is szeretnél akkor belépő árkategóriában az Omega pamacsok verhetetlenek.
Igazából fogalmam sincs, hogy mit szeretnék. Szerintem -ahogy borotvából is lesz jó néhány darab- pamacsból is lesz pár darab mire megtalálom a megfelelőt. Még nem olvastam végig az egész fórumot de úgy látom más kell a borotvaszappanhoz és más kell a borotvakrémhez, továbbá az sem mind1, hogy tálban habosítasz vagy az arcodon........ bár lehet, hogy tévedek és valamit nagyon összekeverek.
De ha nem gond, segíthetnél is 1kicsit, hogy a pamacsok között mi a különbség..... azon kívül, hogy más anyagból készültek. És persze melyiket mikor használjuk......
Alapvetően 3 mainstream pamacs fajta van: A borz, a vaddisznó sörte, és a szinti... illetve ugye a lószőr, ami alapvetően ritkább.
A legtöbben a borzot részesítik előnyben, amelyből 4 fajtát különböztetünk meg, pure, best, super, és silvertip, attól függően, hogy a borz melyik részéről származik, a pure-t relatíve olcsón be lehet szerezni, míg a silvertip ehhez képest drága (pl Chubby 2). A Mülleres HJM-es pamacsnak is vannak árbéli variációi, 2000-től 9000-ig láttam mikor legutóbb voltam.
A vaddisznó sörte egy a borznál erősebb szálú pamacs, van festett és van festetlen, ha ki akarod próbálni, akkor pl egy Omega 10066 kiváló árban van és tökéletes arra, hogy rájöjj kedveled-e ezt a fajtát. Kicsit magasabb, de még mindig olcsóbb árkategória, mint a silvertip, a Semogue pamacsok.
A szintetikusokból pedig aztán tényleg végtelen variáció van, de nagyon sokan dicsérik a Balea szintit.
Én személy szerint, ha szappant használok akkor sörtét alkalmazok, az erősebb gerincének hála könnyen felszedi a szappant, az Omega 10049-ces pamacs pedig méretének hála rengeteg habot tart meg. Krémekhez ugyanakkor a HJM-mes borzpamacsot preferálom. A szintit még nem nagyon próbáltam.
Pamacs bele a meleg vízbe, borzot nem annyira meleg vízben áztatom, mint a sörtét, én zuhany alá, annyi idő pont elég neki, hogy felpuhuljon. Szintetikust nem kell áztatni, csak meleg vízbe szokták mártani, aztán mehet a menet.
Ha nem bírod az alkoholos after shavet, akkor ajánlom a Nivea sensitive after shave balmot, kellemes.
Egyébként én is csak 3 hónapja kezdtem, szóval ez nagyrészt lexikális tudás, kis részben tapasztalat, de ha lenne még kérdésed igyekszem segíteni