Üdvözlök mindenkit!
Régóta küzdök már a borotválkozással. Amikor borotválkozni kezdtem eleinte az eldobható borotvákat használtam. Na ennek a korszaknak hamar vége az érzékeny bőröm miatt. Kipattogott, begyulladt egyebek.
Nagyon sokféle borotvát kipróbáltam már az elmúlt évek során az ergonómikus hiper-szuperektől, meg így ráfekszik a bőrre, meg ilyen kímélő olyan kímélőtől kezdve rengeteget. Amik ugye nem csak drágák már vételkor is (pl. Gillette Fusion) hanem utána a pengékért is igen borsos árat kérnek. De számomra ami a legmegdöbbentőbb volt, hogy nem jók. Legalábbis nekem. Ugyanúgy 1-1 területen 3-4-5x kell végighúzni 1irányban majdnem mintha eldobható borotvát használnék. Na jó nem annyira gáz azért, de messze nem olyan mint várná az ember. Ráadásul elég hamar elkezdi húzni, tépni a szőrt.
Borotvahabokból és zselékből is kipróbáltam jó néhányat de sok különbséget nem éreztem köztük. Talán a NIVEA Sensitive-je még egész jó volt.
Viszont meguntam a nyűglődést és szeretnék váltani. Keresgélni kezdtem a neten a régebbi borotvák után (elvégre ha nagyapámék idejében jó volt -és nyilván ott is voltak érzékeny bőrüek- akkor miért ne működhetne ez most is.
Így találtam rátok aminek nagyon örülök. Fogalmam sem volt, hogy a "hagyományos" borotválkozás így fennmaradt és ilyen kis kultúsz szerőség alakult ki.
Olvasgatva a fórumot, kezdésnek 1DE borotván gondolkozom és látom is, hogy vannak szép számmal eladóak itt a fórumban is, csak nem tudom kezdésnek milyen lenne megfelelő?! Első körben néhány ezer ft-ban gondolkodom.
Láttam itt az eladó topicban egy Parker 22-s borotvát 5e-ért. Az milyen lehet? Nekem megfelelhet?
Mivel nem minden nap borotválkozom (van, hogy csak 3-4naponta) ezért borosta bizony van néha. Ebből kifolyólag ha jól gondolom akkor nekem nyitott kellene és nem zárt.
A pengékkel is bajban vagyok. Mi a különbség a különböző márkák között?
Borotva szappan ügyben is kérnék 1kis segítséget. Azok között mi a különbség?
(Jelenleg ugyanis most már ott tartok, hogy a borotvahabot is elhagytam és sima babaszappant használok. Ez ha csak kb. 2napos a borosta akkor majdnem jobb mint a hab.)