Sziasztok!
Még új vagyok a tradicionális borotválkozás terén de nagyon megfogott a dolog. Szeretném a segítségeteket kérni a választásban. Eddig eldobhatós borotvákat használtam amikor is egyik kollégám ajánlott egy hagyományos DE borotvát, olcsó Wilkinson Classic amit bármelyik drogériában megvehet az ember. Kicsit furcsa volt eleinte a használata de aztán nagyon megszerettem. Ha nem kapkodok az idő miatt akkor szinte sose vágom meg magam pedig alap penge van benne. Ezután kezdett el foglalkoztatni a dolog és rengeteget olvastam a hagyományos borotválkozásról. (Azt hiszem beszippantott a sajátos világa
. A lényeg a lényeg, tehát szeretnék továbblépni a biztonsági borotvákon és egy borotvakést vennék. Kezdésből nem szeretnék egyből egy méregdrágát venni de kb 20 000 Ft-ot rá tudok szánni. Azt hiszem ez egy kezdő késhez talán elegendő. Az arcszőrzetem egyáltalán nem erős és nem sűrű, sőt egy négy napos borosta után nézek ki úgy(vagy még úgy se) mint egy erősebb arcszőrzetűnek a két napos borostája.
Azt olvastam, hogy a borotvakések a legalaposabbak megfelelő használat mellett. A külcsín annyira nem számít de a pengéje azért legyen használható. Nem ragaszkodom a magyar shopokhoz simán rendelek külföldről ha ott jobbat olcsóban lehet beszerezni. Azt írtátok, hogy a mai kések minősége már nem olyan mint a régieké de használtat akkor sem szeretnék venni még ha jó állapotú is. Sajnos az a fajta vagyok akinek kell az érzés, hogy még senki sem használta, én bontom ki, én fedezem fel először...tudom sajátos hülyeség de ez van.
Szóval ezen paraméterekkel ha tudnátok borotvakést (shavette fajtát nem szeretnék) ajánlani illetve boltot ahol be tudom szerezni azt nagyon megköszönném.
ui: Bocsi a hosszabb bevezetőért de ez egyben bemutatkozás is lenne, üdvözletem mindenkinek!