Kedves Fórumozók!
Új borotvát vásárolnék, és ehhez elsősorban olyan emberek segítségét szeretném kérni, akik már több márkát, típust kipróbáltak, és nagyjából objektív véleményt tudnak mondani az egyes példányokról.
Nem vagyok teljesen kezdő az ún. hagyományos borotválkozás terén, kb. 10 éve használok DE borotvát. Egy csehszlovák Soluna-t örököltem, azzal operálok, de szegény már eléggé rossz állapotban van.
Mivel a többség által használt két-három pengés lehúzókkal szerintem már nem is boldogulnék, úgy gondoltam, maradok a bevált technológiánál. Szóval kéne egy új DE borotva, ezért elkezdtem a neten olvasgatni, és legnagyobb csodálatomra azt tapasztaltam, ennek a „műfajnak” egész kis kultusza alakult ki
Élve a lehetőséggel segítséget kérek:
A Soluna-val az a probléma, hogy a tartó része elhajlott. Bár azt olvastam, hogy ez ennek a márkának a sajátja, és bátran lehet hajtogatni, azért ezt így mégsem tartom szerencsésnek. Eléggé könnyű is a borotva, ezért amolyan rányomós fajta. E helyett szeretnék olyan darabot, ami tömegénél fogva könnyebben kezelhető. A nyél hosszúsága önmagában számomra nem fontos, hozzá vagyok szokva a rövid nyélhez.
Egy cikket elolvasva úgy gondoltam, hogy a Merkur 34C lesz a jó választás, amit kezdőknek is ajánlanak, de sajnos csak külföldről lehetne rendelni.
A következő tipp a Mühle R89 volt. Tudom, hogy itt a fórumon van Mühle rovat is, de direkt nem oda írtam, mert nem kizárólag ez a márka érdekel. Ugyanakkor kérem, hogy segítsetek, mennyire lenne ez jó választás, illetve mit próbáljak ki helyette, ha ez nem olyan jó.
Ja, még valami. Kérdés elsősorban szakállas fórumozókhoz: a nyitott vagy zárt fésűs szerkezet alkalmasabb a körszakáll kialakításához? (Jómagam körszakállat viselek, eddig a zárttal meg tudtam oldani. A nyitott fésű segítene ebben, vagy éppen rontana az esélyeken?)
Előre is köszönöm, ha segítetek!
Üdv!