Az az igazság, hogy azok a boltok válnak be, amelyek úgy néznek ki, mint ahol kispénzű nyugdíjas taták se érzik rosszul magukat, miközben a pénzüket költik - lévén alighanem a mai napig is ők az offline beszerezhető biztonsági pengék legbiztosabb fogyasztói.
Azaz kicsit szakadt, kicsit kopott, garasos olcsóságot sugalló üzletek, ahol ezer évig semmi se változik :-)
A két említett üzletláncból személy szerint eurósban találtam gyakrabban/nagyobb eséllyel pengét. A találomra választott vietnami/kínai háztartási bolt is nyerő lehet.
Jut eszembe, offline kapható Derby (extrametál üzletek kirakatában legalábbis láttam, bár a weblapról nem találtam rá...) és Mühle (a Déli pu. közelében található Ecsetbolt nevű - ecsetboltban állítólag van) is. Ezek valamivel drágábbak, a Derbyt vannak, akik szeretik, a Mühléről egyértelműen pozitív kritikát még nem olvastam, próbálni pedig nem próbáltam. Más márkáról azt hiszem, nem tudok.
A vélemények megoszlanak, hogy kezdő felhasználóként melyik az észszerűbb út: ugyanazzal a pengével, borotvával, előkészítéssel (módszer, illetve szappan/krém és pamacs) borotválkozni minél hosszabb ideig, vagy cserélgetni a konfigurációt már kezdőként is. Mindkettőben lehet ráció, ha valami nagyon nem jön be, minek erőltetni. A Featherrel érdemes várnod, azt jól láttad :-)