Esetleg ami a Lord L6-nál egy kicsit magasbb árfekvésben van, de még kezdőknek ajánlható?
Illetve borotva krém helyett a szappant is kipróbálnám, van olyan DM-es vagy Mülleres szappan a mi szóba jöhet?
Minden szubjektív ebben a műfajban, mindenki fog neked sokfélét ajánlani, ami éppen az aktuális kedvence, de nem értem miért baj az hogy valami nem drága? A Lord L6 egy kiváló borotva kezdőknek. Rengeteg egyéb kiváló borotva van, de az majdnem mind drágább és valszeg nem jobb, max kivitelben igényesebb (mennyi fém van benne, az milyen fém, milyen a felületkezelése, állítható-e, stb). Én nem vennék elsőre állíthatót. Van, aki imádja, van akinek nincs rá igénye. Nem arról akarlak lebeszélni, hogy kipróbáld, hanem hogy ezzel kezdj.
DM-ben tudtommal nincs borotvaszappan (esetleg Wilkinson? régen néztem), csak sajátmárkás és talán Barbon krém. Utóbbi korrekt, de nem a legjobb, elsőre hanyagolnám. Tulajdonképpen a szappant is, SZVSZ krémmel kezdeni a legjobb, akkor a felvett szappan mennyiségét sem kell egyszerre kitanulnod sok más változóval.
Ez egy olyan hobbi, amit olcsón (<10e Ft) el lehet kezdeni viszonylag jó eszközökkel. Utána meg kíváncsiság és mindenféle igények kérdése, hogy akarsz-e többet költeni rá, de ez kb olyan kérdés mint hogy Ford Focus vagy bőrüléses Audi A5, mindegyiknek 4 kereke van és elvisz ahova kell, szubjektív hogy kinek mi mennyire fontos, mennyit akar rá költeni és mi éri meg.