Köszönöm a sok-sok infót amit az eddigi hozzászólásokban megosztottatok velem. Próbálom értelmezni az olvasottakat, és összerakni a képet magamban az igényeimmel és elvárásaimmal szemben, figyelembe véve az itt olvasott tanácsokat (lévén, hogy a témában nekem 0-a a tapasztalatom).
Értem és el is fogadom, hogy a klasszikus borotválkozás is egy olyan dolog „hobbi” amiben csak akkor tud az ember érdemben döntést hozni, ha az adott eszközt (borotva, penge, pamacs stb) saját maga kipróbálja. A kérdéseimet én is (mint ahogy szerintem a legtöbb itt lévő kezdő) azért teszem fel, hogy avval kapcsolatban, amit kiszemeltem (pl. borotva, stb) ne lőjek nagyon mellé, nehogy bevásároljak (esetleg méreg drágán) valami olyat, ami aztán rövid úton, a szekrény mélyén, vagy rosszabb esetben a kukában landol. De ezt a segítséget már úgy érzem így is megkaptam Tőletek, ezért már most hálás köszönetem mindenkinek.
A pamacsok tekintetében biztosan ki fogok próbálni egy 26mm-es yaqi szintetikus pamacsot. A Balea szintetikus pamacsát ingyen ki tudom próbálni, mert Édesapámnak pont olyanja van.
A borotvaszappant tanácsotokra hagyatkozva első lépésben hanyagolom és maradok a krémnél, a nivea terméke abszolút szimpatikus és gyakorlatilag napi szinten be tudom szerezni a hozzánk leközelebb lévő Tesco-ból is akár.
Biztos vagyok benne, hogy a LORD L6 borotva egy kiváló termék és valószínűleg egy ár/érték arány bajnok. Abban is biztos vagyok, hogy azért (is) olyan ajánlott a kezdők számára, mert így olcsón hozzá lehet jutni egy kvázi referencia borotvához, aminek a használata után már minden más a későbbiekben megvásárolt borotvát hasonlítani lehet.
Viszont ez a borotva egyben ajándék is lenne, amit a feleségemtől kapnék, ezért szeretné, ha egy kicsit minőségibb darabot választanék. Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha megfordítanánk a dolgot és úgy tenném fel a kérdést, hogy:
- Milyen borotvát ajánlanátok egy teljesen kezdő számára, 5.000-6.000 Ft értékben (szállítással együtt)? Nem okoz akadályt a külföldről történő rendelés sem.
Az ebay-ről belinkelt borotva is tetszik, főleg az a tulajdonsága, hogy ’kleithos’ fórumtárs elmondása alapján egy megbízható, tartós (saválló) szárat kapok, ami kompatibilis a többi márka által gyártott fejjel (illetve az eredetileg hozzá kapott fej is már használható egy kezdő számára), így ha kell ott a továbblépés és próbálgatás lehetősége mondhatni aprópénzből.
Köszönöm előre is a válaszokat.