Nos, a mai napon elkészült a saját bay rumom!
Az edrose-féle recept amcsi eredetijét követtem, pici módosításokkal. A fűszereket két hétig áztattam, csak a bay olaj ment bele készen (angol ebayes eladótól rendelve). Összehasonlítási alap egyelőre csak a sunburyboy (barbershop.blogspot.com) által készített cucc. Na annál az enyém narancsosabb, mondhatni a narancs dominál, a szegfűborsot lehet, hogy porítva kellett volna beleadni, vagy csak többet, és bay olajból is esetleg mehetne még (ezt utólag is lehet korrigálni). A szűréshez lehet, hogy tényleg kellett volna még egy szűrő, ez egyelőre elég zavaros (bár egyenletesen apró részecskékkel), meglátom, hogy ülepedik-e, vagy konstans dologról van szó. Fílingre kevésbé harapós, valszeg kevesebb az össz-alkohol-tartalma.
A recept tehát így volt:
1 dl vodka (ukrán, Kárpátaljáról)
2 evőkanál győri likőrgyáras rum (na itt gondolom sokan felszisszennek - nem, ez nem aroma, hanem tényleg rum, bár kétségtelenül itthon a legolcsóbb)
1/2 rúd fahéj (túl soknak gondoltam az 1-et, lehet, hogy hiba volt)
5 szem szegfűbors (ld. fent, lehet, hogy őrölt kellett volna)
1 kis narancs héja lereszelve
24 csepp bay olaj (ebből is lehet, hogy mehetett volna még).
Az összkép mindenesetre azért bay rumos, de egy kicsit üdítőbb, narancsosabb. Hétvégén indul a nagyobb batch a haveroknak, aztán az újévben már esetleg a fórumtagok is kapnak belőle