Ó,igen? Jól választottál.
Amúgy én nem azt mondanám rá, h feminin illat, hanem azt, h olyan üde, könnyű, dinamikus.
Sztem ha nem szereted a nágyonmácsó illatokat (mint említettem, ezeknek a nagy részétől engem is a hidegrázás kerülget
), de
kipróbálnál vmi erősebb, szintén dinamikus és friss dolgot, a Mediterráneót lenne érdemes megszagolnod!
Egy olcsó parfüm, az 50ml-eset olyan 4ezer körül megkapod, de sztem az illata az vmi fergeteges!
Az a nagyon jó benne, h benne van az a mediterrán lüktetés, de nem nehéz, friss és dinamikus,nem telepszik rád.
Amúgy ezzel a fej-test-alap-szív dologgal én sem vagyok még tisztában, az illatjegyekből is csak egyeseket ismerek fel.
Sajnos nem tudok hozzájutni különálló összetevőkhöz, h önmagában szagoljam meg őket, de egy kis figyelemmel sokmindent
meg lehet ismerni. Pl. a bergamottot ismerheted sok jobb minőségű feketetea keverékből,gyakran használják együtt velük.
Egyébként narancsféle.
Aztán anyám levendulával kitömött párnácskákat szokott a szekrényekbe tenni.
A rózsát mindenki ismeri, parfümben én frászt kapok tőle,nagypapa-stuff.
Szantált szintén könnyű felismerni, jobb indiai füstölőkbe őrölve kerül bele tudtommal, paprika szintén alap, azt a jellegzetes
csípős illatot adja a parfűmökben,gyömbér is egy mindenki által ismert kissé csípős, ízében egyszerre savanykás és paprikaszerű dolog
(Kínában néha ráharaptam a kajában a gyömbérdarabokra, ott úgy turkálják ki az emberek,mint mi itthon az egészborsot
) ,szóval
elég sokmindent meg lehet tanulni, aztán meg kell nézni a parfüm összetevőit, és azért nagyon lassan rá lehet jönni egy-két dologra.
De pl. én nagyon melléfogtam a Mediterráneóval, abban sokáig vmi citrusfélére, vagy thujamagra(csodajó illata van, szagoltad már?) gyanakodtam,de nincs benne.
Nem egyszerű dolog ez, nem hiába ér dollármilliókat egy jó "Orr".
Én is totál laikus vagyok a dologban, de szeretek szagolgatni.