Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 431961 alkalommal)

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
Re:Merkur
« Válasz #255 Dátum: 2011. Január 27. - 21:53:46 »

Köszi a szétszerelési útmutatót Velosolex !   :sör:

Eszembe nem jutott volna........ zseniális

Salmo

frissítve: most tettem le a futurt. ez könnyen ment...  :borz1:
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 27. - 22:00:58 írta Salmo »
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #256 Dátum: 2011. Január 28. - 08:23:50 »
Annyit beszéltek már itt a futur-ról, hogy gondolkodóba estem, nem-e kellene nekem is egy olyan...
Ki bírja ezt anyagilag? :-)

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #257 Dátum: 2011. Január 28. - 08:25:20 »
Kiváncsi lennék ki hányas beállitáson használja a Futurját??

Én 2-esen, tökéletesen elég nekem így. Visszafelé menetben, kényesebb részeken néha visszatekerem 1.5-re. Régen használtam magasabb fokozatban is (3-3.5), azt tapasztaltam, hogy nem érdemes magasabbra menni, mint feltétlen muszáj. A Futurral valahogy kevésbé érzem használat közben, ha túl aggresszív, így magasabb fokozatban is kellemesen használható, viszont hosszú távon a bőröm nem szerette ezt.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #258 Dátum: 2011. Január 28. - 20:36:19 »
Kiváncsi lennék ki hányas beállitáson használja a Futurját??

Mostanában 2-es fokozatban, előtte 1-1,5 volt. A tökéletes eredmény miatt nem is érzek ingerenciát arra, hogy pl. feltekerjem 3-asra.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #259 Dátum: 2011. Január 28. - 21:41:49 »

+ 1 Cotag

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #260 Dátum: 2011. Január 31. - 11:57:14 »
Tegnap rendeltem egy MERKUR utazó borotvát, bőr tokban.

Kivncsi vagyok milyen lesz.

"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #261 Dátum: 2011. Február 01. - 09:16:27 »
Extrametállal hozatom be. 11.000 ft körüli áron
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #262 Dátum: 2011. Február 02. - 14:42:53 »
Kedves Velosolex!

Köszönöm a tájékoztatása. A bakeliton én is gondolkoztam, most, ezek után lehet veszek egyet.

Engem nagyon érdekel a 39 ill 37, miután dőlt a penge benne.

Üdv.
T.

FBP

• Vendég
« Válasz #263 Dátum: 2011. Február 03. - 09:02:19 »
Kikívánkozik belőlem a MERKUR 15C-vel kapcsolatos tapasztalatom: Elmondhatom, hogy ez a készülék hozott vissza a DE borotvák világba. A MÜHLE 89-es negatív tapasztalataim után (ez a borotva citromdíjat érdemelne...) próbáltam egy Gillette állítható Super Speed-et, ami már egy nagyságrenddel jobb volt...de nem az igazi. Annyi jót írtatok itt a 15C-ről, hogy gondoltam, egye fene, még egy esélyt megadok. És bejött! Nagyon bejött! Egy apró, de annál bosszantóbb részlete azért van a dolognak: a boltban (extrametál) 2 db ilyen készülék volt, és mindkettőnek volt valami hibája. Az egyiknek a nyelében volt rossz a menet, a másiknak a fej felső része volt trehány módon megmunkálva. Szerencsére az eladó jó fej volt és megengedte, hogy a két készülékből összeválogassak egy jót. Nekem elég fura, hogy ilyen alap megmunkálási hibák vannak egy ~9.000 Ft-os fémdarabon. Azok után, hogy néhány napja szert tettem egy régi Gillette Tech-re (igaz, az utazós változatára) még igénytelenebbnek látom a Merkur-t. Pl. miért látszódnak a nyélen az esztergálás nyomai, miért nem lehet ezeket eltüntetni egy egyszerű szerszám segítségével??? Nem hinném, hogy ezek a termékek Németországban (vagy az EU-ban) készülnének, de ha mégis...az rossz ómen. A Gillette Tech a Merkur-hoz képest egy ékszerdoboz, mellette a Merkur olyan, mintha a kőkorszakban egy kőbaltával faragták volna ki. Használat szempontjából viszont 5-ösre vizsgázott, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #264 Dátum: 2011. Február 03. - 11:44:55 »

Sajnos azt kell mondanom,hogy igazad van!
A Merkur borotvákat alaposan át kell nézni a vásárláskor, én is öt darabbol választottam ki az enyémet.

[/quote]

Azért ennyire nem rossz a helyzet! Vagy csak én voltam szerencsés? Webshopokban vettem a Futurt, 2 db Progresst, 15c-t, de egyikkel sem volt semmi gond. Nyílván előfordul(hat)nak hibás termékek, de azt azért nem állítanám, hogy Merkur borotvákat csak személyesen szabad venni.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

FBP

• Vendég
« Válasz #265 Dátum: 2011. Február 03. - 12:43:46 »
Qk@,
ezek nem hibásak, vagyis amit én néztem, egyiket sem mondanám hibásnak, inkább igénytelennek. Mert mi más lenne, ha az egyiknek egy bizonyos felülete le van polírozva, a másiké meg ugyanott barázdált, csíkos...és így van lekrómozva. Vagy a nyélen olyan nyomok vannak, hogy fejből kiszámíthatod, mekkora előtolás lett beállítva a forgácsológépen. Ez semmi más, mint igénytelenség. Ilyeneket a Gilletten nem látok, pedig az "igénytelen ámerikai", a Merkur meg "precíz német".

FBP

• Vendég
« Válasz #266 Dátum: 2011. Február 03. - 15:43:00 »
Nincs új a nap alatt!
Nem tudtam,hogy hogyan sikerült annyira a Merkur 45(bakelit) fejét eltalálniuk!
Jelentem sehogyan!
http://global.ebay.com/GERMAN_WWII_WEHRMACHT_HEER_ORIGINAL_SAFETY_RAZOR_/320560716126/item
Már a második világháború idején is gyártották--igaz akkor még fémből:(

http://www.gut-rasiert.de/forum/index.php?topic=10572.0

Azé' azt lesed, hogy ez nem ugyanaz!? Mert ez slant!!!

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #267 Dátum: 2011. Február 03. - 17:15:16 »
Szerintem is slant. A nemeteknel anno szinte minden cegnek volt slantje, nem is gondolnank.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #268 Dátum: 2011. Február 03. - 20:51:37 »
Nincs új a nap alatt!
Nem tudtam,hogy hogyan sikerült annyira a Merkur 45(bakelit) fejét eltalálniuk!
Jelentem sehogyan!
http://global.ebay.com/GERMAN_WWII_WEHRMACHT_HEER_ORIGINAL_SAFETY_RAZOR_/320560716126/item
Már a második világháború idején is gyártották--igaz akkor még fémből:(

http://www.gut-rasiert.de/forum/index.php?topic=10572.0

Most nem találom, de valahol múlt héten találtam egy képet, ami az eredeti Merkur bakelitet ábrázolta. Nem a slant verzió, szürkés-fehéres, foltos felületű, talán rücskös is volt kissé. A hadseregnek gyártottak.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #269 Dátum: 2011. Február 03. - 20:55:25 »
A MÜHLE 89-es negatív tapasztalataim után (ez a borotva citromdíjat érdemelne...) próbáltam egy Gillette állítható Super Speed-et, ami már egy nagyságrenddel jobb volt...de nem az igazi. Annyi jót írtatok itt a 15C-ről, hogy gondoltam, egye fene, még egy esélyt megadok. És bejött! Nagyon bejött!

Bár a Mühle 89-et nem ismerem, de az EJ89-et igen és szerintem az egy kiváló borotva. Ellenben nekem pl a 15C egyáltalán nem vált be  ;D Szóval nagyon személyes történet ez a borotválkozás és nehezen kiszámítható kinél mi fog bevállni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici