Kikívánkozik belőlem a MERKUR 15C-vel kapcsolatos tapasztalatom: Elmondhatom, hogy ez a készülék hozott vissza a DE borotvák világba. A MÜHLE 89-es negatív tapasztalataim után (ez a borotva citromdíjat érdemelne...) próbáltam egy Gillette állítható Super Speed-et, ami már egy nagyságrenddel jobb volt...de nem az igazi. Annyi jót írtatok itt a 15C-ről, hogy gondoltam, egye fene, még egy esélyt megadok. És bejött! Nagyon bejött! Egy apró, de annál bosszantóbb részlete azért van a dolognak: a boltban (extrametál) 2 db ilyen készülék volt, és mindkettőnek volt valami hibája. Az egyiknek a nyelében volt rossz a menet, a másiknak a fej felső része volt trehány módon megmunkálva. Szerencsére az eladó jó fej volt és megengedte, hogy a két készülékből összeválogassak egy jót. Nekem elég fura, hogy ilyen alap megmunkálási hibák vannak egy ~9.000 Ft-os fémdarabon. Azok után, hogy néhány napja szert tettem egy régi Gillette Tech-re (igaz, az utazós változatára) még igénytelenebbnek látom a Merkur-t. Pl. miért látszódnak a nyélen az esztergálás nyomai, miért nem lehet ezeket eltüntetni egy egyszerű szerszám segítségével??? Nem hinném, hogy ezek a termékek Németországban (vagy az EU-ban) készülnének, de ha mégis...az rossz ómen. A Gillette Tech a Merkur-hoz képest egy ékszerdoboz, mellette a Merkur olyan, mintha a kőkorszakban egy kőbaltával faragták volna ki. Használat szempontjából viszont 5-ösre vizsgázott, csak ajánlani tudom mindenkinek.