Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432107 alkalommal)

Nem elérhető toxin

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #225 Dátum: 2011. Január 25. - 21:59:16 »
10e Ft-ot kicsit soknak érzek egy borotvatokért, de amúgy szép. :)
"Buy the ticket, take the ride..." /Hunter S. Thompson/

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #226 Dátum: 2011. Január 25. - 22:08:27 »
(mert vannak helyzetek, pl. nyakon felfelé, amikor ha hagynám a súlyát dolgozni, akkor leesne a földre).

Le.

Attól tartok némiképpen rosszul értelmezed ezt a súlykérdést. A nagyobb súly - bizonyos határokon belül és nem mindenki számára - nagyobb manőverezési biztonságot ad, könnyebb kezelni a borotvát, kevésbé leng ki a kezedben, jobban a helyén marad. Mivel a súlya miatt eleve nagyobb erővel nyomódik a bőrre, mint egy pár grammos műanyag társa, így vigyázni kell, hogy ne fejts ki akkora nyomóerőt, mint egy pl egy eldobható Gillettel, mert így nem csak a szőrt távolítod el, hanem a felső hámrétegből is többet a kelleténél, ami hosszú távon irritációt okoz. Ez a gyakorlatban, felfelé, a szőr növekedésével ellentétes irányban csak annyit tesz, hogy ne fejts ki több erőt, mint amennyi feltétlenül szükséges borotva gravitációval ellenirányú mozgásához.

Tehát nem az az állítás, hogy a nehéz borotva azért jó, mert a nagy súly miatt elég ha csak a súlya dolgozik. Ez egy figyelmeztetés, hogy ha nehéz a borotvád, akkor hagyd, hogy a súlya dolgozzon. Aztán ezt ki szereti, ki nem.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 25. - 22:14:27 írta cotag »

FBP

• Vendég
« Válasz #227 Dátum: 2011. Január 25. - 22:15:36 »
Lehet. Nekem spec. a nyakamon fölfelé állank a szőrök, így én kénytelen vagyok első körre alulról felfelé dolgozni...így nekem eleve nem jön be ez a súly dolgozzon ideológia.
Aki mázlista és nem kusza a zőrzete, annak lehet, hogy segítség.
No, de elnézést, ez a Merkur téma, amitől eltértem.
Bakelit Merkurban próbaalany fórumtárs, mi a tapasztalat?  :borotva:

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #228 Dátum: 2011. Január 25. - 22:21:16 »
"Ilyen szettből pedig könnyű beszerezni..."
Hol? Mert én vevő lennék egyre! Bár kissé ellenérzéseim vannak a használt borotválkozási cuccok iránt, így csakis ~99.5%-os állapotúval lennék megbékélve. Miért nem készítenek ilyet a mai gyártók??? (erről téptem ma a számat)  ;D

eBay. Az enyém is onnan van (nem a képen lévő), illetve a badgerandblade.com piactere (shaving mall) is jól használható. Igaz, nem minden eladó hajlandó ide küldeni a cuccot, de a többség igen. Az árak pedig változóak, de egyáltalán nem lehetetlen 10$ alatti árat kifogni.

Ed blogját is érdemes megnézni több kép és infó kedvéért: http://pamacsespenge.blog.hu/2010/10/04/travel_tech_a_torpzsilett
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető balogh_lorand

• Új tag
  • *
  • szinten mernok:-)
« Válasz #229 Dátum: 2011. Január 25. - 23:40:25 »
A Feather Populart szep kis utazodobozzal aruljak.Igaz  muanyag, de a Pogress dobozanal jobban kidolgozott es szerintem masszivabb is. A japanoknal azert meg mindig szamit a funkcionalitas .Az AllStainless-t szerintem ezkluziv borotvanak szantak, ami ugye nem az utazoborotva kategoria :-)

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #230 Dátum: 2011. Január 26. - 00:00:42 »
Bár világos, hogy ez a Merkur topik, de annyi off talán belefér borotvautaztatás témában, hogy a klasszik gillette traveler szet tökéletesen megoldja a problémát. A tech fejben szépen bennemarad a penge, így lehet becsúsztatni a tartóba. Mellé jön a nyél, és a pengedoboz.

Mint itt a képen:

Szerintem így biztonságban utazik minden a csomagban. Persze, ez nem oldja meg a mai merkurok kérdését, de aki nem utazik sokat, az talán elfogadhatja ezt a megoldást. Ilyen szettből pedig könnyű beszerezni...
Ezeket én is nézegettem, de valahogy kétlem, hogy itt a penge nem tud hozzáérni a fejet rögzítő bőrszíj belsejéhez...
... a nyúlon túl?

zsolabácsi

• Vendég
« Válasz #231 Dátum: 2011. Január 26. - 06:00:21 »
Hozzátéve annyit, hogy ha a szárat kitekered, a fej nyilván meglazul,ezáltal a penge is elmozdul.Így már nem lesz a dolognak jelentősége  :sör:

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

FBP

• Vendég
« Válasz #233 Dátum: 2011. Január 26. - 08:21:33 »
velosolex! üdv a bak elitben!  :fetreng:
én annyi jót nem tudok róla írni, mint Te, de a tapasztalat hasonló, csak épp érzelmileg nem érintett meg ilyen szintem. minden esetre az tény, hogy nem rossz szerkezet, és ha az árát egy picikét mérsékelnék mindenkinek csak ajánlani tudnám, akkor tényleg a legjobb ár-érték arányú készülék lenne, főleg azoknak, akik még csak az első próbát teszik a DE borotva világában (nem jó, ha az ilyenek elsőre pl. egy fekete wilkinsonnal próbálkoznak, mert megutálják egy életre az egészet). én diszkontálva 5.000-ért megkaptam. a doboz felső, plexi részének van sérülése, egy-két repedés-szerűség, és az egyik füle van letörve, de meg van, úgyhogy majd ragasztással próbálkozom. ha ebből az árból leszámítjuk az 1.500 Ft-os pengét, akkor 3.500 Ft-ban volt, ennyit szerintem megért. esetleg, ha valaki a fentiek alapján nagyon-nagyon-nagyon vágyakozna egy ilyenre, de nem akar érte közel 8 rongyot kiadni, engem lehet keresni! nem kifejezetten eladó, csak azért írom, hogy ha valakit esetleg tényleg elbűvölt...
ma megpróbálom a saját pengéjével, kíváncsi vagyok a különbségre.
figyeltétek, hogy az unszimpi jútyúbos borotvaguru csávó egyik videójában is ott figyel a "raktárában" egy ilyen szerkezet?

srácok, köszi a segítségeket travel set-ben. az internetes, kép alapján történő használt cikk vásárlás szerintem lutri. ha valaki azt kapja, amit a képen lát, az mázlista.
a merkur travel set meggondolandó!
én leginkább egy egyszerű műanyag felpattintható élvédőnek örülnék a legjobban! tényleg, nincs itt köztünk valami fröccsöntő kisiparos?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #234 Dátum: 2011. Január 26. - 08:24:23 »
unszimpi jútyúbos borotvaguru csávó
kissé merész megfogalmazás Manticról, a DE-Pope-ról.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #235 Dátum: 2011. Január 26. - 08:36:50 »

Hát igen. Bár már én sem nagyon követem figyelemmel Mantic dolgait, de azért ha ő nincs könnyen lehet, hogy ma ez a fórum sincs és a világon még sok másik sem. De legalábbis nagy szerepe volt a hagyományos borotválkozás újjáélesztésében.  :-\

FBP

• Vendég
« Válasz #236 Dátum: 2011. Január 26. - 08:56:42 »
OK, megkövetem az urat, nem szándékos fikázás volt.
zárjuk ezt, nem érdemes fokozni, bocs.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #237 Dátum: 2011. Január 26. - 12:44:50 »
srácok, köszi a segítségeket travel set-ben. az internetes, kép alapján történő használt cikk vásárlás szerintem lutri. ha valaki azt kapja, amit a képen lát, az mázlista.

vagyunk itt egy páran sokszoros mázlisták...  8)
... a nyúlon túl?

FBP

• Vendég
« Válasz #238 Dátum: 2011. Január 26. - 14:30:12 »

Csak annyit tennék még hozzá, elnézéskérés szempontjából (mielőtt még megkövezne, felnégyelne és keresztre feszítene a fórum ítélőtáblája  :D) hogy korrigálom a Manticról hirtelen alkotott véleményemet, hogy azt a bizonyos szót kicserélem a "rosszarcú"-ra. Amikor elkezdtem kutakodni a beretválkozás után természetesen én is ráakadtam a segítő videoira, és elsőre elég ijesztő volt nekem a figura  :crazy:
És természetesen az érdemeit nem vitatom, kétségtelen, hogy sokan, sokat köszönhetnek az ő közreadásainak. Bár a Merkur 45-öt igazságtalanul lehúzta  :evil:
Szóval tőle is és mindenkitől elnézést kérek!

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #239 Dátum: 2011. Január 26. - 14:56:01 »
használt már valaki itt Merkur 33-mat?
Azt plvastam,hogy a fej ugyanaz mint a 34-é, a nyél pedig a 15c-jé.
Csak azt nem tudom kézbevéve milyen lehet,nem nagyon fejnehéz??

En hasznaltam, a nyel sokkal konnyebb. Nem emlekszem ra, hogy fejnehez lett volna. A fej is kicsit konnyebb rajta szerintem.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici