Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432156 alkalommal)

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #195 Dátum: 2011. Január 24. - 19:46:34 »
Igaz! Mert fésűs, és az "úszóhártyák" miatt a fésűk köze zárt, így zárt fésűs  :crazy:

Hát ha mindenképpen így akarod, akkor igen a closed comb zárt fésűst jelent, vagyis valóban fésűs  :borz2: Persze hívják closed bar-nak is....

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #196 Dátum: 2011. Január 24. - 21:13:10 »
Kifejezetten szeretem a könnyű borotvákat, de ennek szerintem már szinte nincs is súlya.

Egy régebbi témára szeretnék visszatérni, mert a dolog anno elindult, de eredményről még senki nem számolt be.
Szóval, valakinek van már tapasztalata bakelit Merkur-ról?
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

FBP

• Vendég
« Válasz #197 Dátum: 2011. Január 24. - 21:19:59 »
T. Urak! tapasztalatokra lennék kíváncsi (olyanokéra, kiknek orcáját érintette már e szerkezet), véleményem van nekem is  :borotva:

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #198 Dátum: 2011. Január 24. - 21:40:34 »
Meglepő, hogy nem is olyan rosszak róla a vélemények:
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php?t=155527&highlight=bakelite
Ha 2-3000 forint körül lenne az ára, akkor még vennék is egyet poénból...

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #199 Dátum: 2011. Január 24. - 21:40:57 »
T. Urak! tapasztalatokra lennék kíváncsi (olyanokéra, kiknek orcáját érintette már e szerkezet), véleményem van nekem is  :borotva:

Ha még nem olvastad talán ez itt segít. Szerintem a fórumon nincs még senkinek.

http://badgerandblade.com/vb/showthread.php?ltr=M&t=155527

FBP

• Vendég
« Válasz #200 Dátum: 2011. Január 24. - 21:59:21 »
igen, ezt már olvasgattam.
úgy emlékszem, hogy volt olyan fórumtárs, akinek szándékában állt egy ilyen beszerzése.
valóban drága, de az szól mellette, hogy van egy komplett pengecsomag hozzá (-1.500 Ft) és ez az itthon kapható egyetlen dobozos, vagyis aránylag korrekt módon hordozható biztonsági beretva...így már nem annyira látszik drágának. és ha még jó is, akkor t.k. ez a legolcsóbb is.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #201 Dátum: 2011. Január 24. - 22:53:24 »
igen, ezt már olvasgattam.
úgy emlékszem, hogy volt olyan fórumtárs, akinek szándékában állt egy ilyen beszerzése.
valóban drága, de az szól mellette, hogy van egy komplett pengecsomag hozzá (-1.500 Ft) és ez az itthon kapható egyetlen dobozos, vagyis aránylag korrekt módon hordozható biztonsági beretva...így már nem annyira látszik drágának. és ha még jó is, akkor t.k. ez a legolcsóbb is.

Hát lehetnél te, aki teszteli... Ha beválik nyilván megéri, de szerintem felesleges sokat számolgatni, sajnos a fém Merkurokhoz képest ez az ár nehezen emészthető. A műanyag tok azt írják nagyjából attól eltörik, hogy ránézel, így sok hasznát nem veszed, a Merkur penge pedig nagyon erősen túlárazott és szerencsés vagy ha azon kevesek közé tartozol, akiknél beválik. Maga borotva mindezektől függetlenül lehet kiváló, rettenetesen dícsérik mindenhol.

A dobozról ezt írja a thesuperiorshave.com:

Fair warning; the plastic case is ABSURDLY FRAGILE. We MUST use a double-box packing for any reasonable belief of no damage to you, and thus we recommend that you NEVER give this fine little case (functionally, at least) to checked luggage on a commercial aircraft.

FBP

• Vendég
« Válasz #202 Dátum: 2011. Január 25. - 08:22:28 »
Igen, majdnem megvettem, be is mentem az egyik E betűs üzletbe, ahol a "Mit parancsol?" kérdésre majdnem rávágtam, hogy "egy bakelit Merkur-t", de abban a pillanatban megláttam a polcon egy rommá tört dobozt, amiben még ott figyelt a borotva. Elsőre ez leblokkolt, de lehet, hogy visszamegyek és megkérdezem, hogy esetleg így mit kóstálna a cucc.
Az a baj, hogy semmi normális lehetőség nincs egy mai DE borotva szállítására. Az utazó Merkur-okból is ki kell venni a pengét, és úgy kell beletömködni a bőrtokba...ha meg már kiveszem a pengét, akkor el tudom rakni bármilyen borotvát. Nekem az furcsa, hogy a mostani DE borotváknál egyik gyártó sem fektet hangsúlyt a dobozolásra, hordozhatóságra, a legtöbbnek semmi doboza nincs, vagy ha van, akkor az semmirevaló, vacak (Merkur bakelit). Régen a Gillette azért ügyelt erre is. Ma miért nem törődnek ezzel?

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #203 Dátum: 2011. Január 25. - 11:31:46 »
Merkur 15C-t már nem árulnak az Extrametál üzletekben? Most már bánom, hogy nem vettem korábban, ha jól emlékszem 6.000 Ft volt az ára, ennyiért már nem lesz lehetőségem beszerezni. :-(
(Hosszas töprengés után arra jutottam, hogy ez az a modell ami hiányzik az arzenálból. :-) )

FBP

• Vendég
« Válasz #204 Dátum: 2011. Január 25. - 11:37:59 »
15C van még (legalábbis két helyen biztosan: Alkotás-Csörsz u. sarkán lévő hodály, és a Nyugati pu. melletti hodály), ára 8.500 Ft

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #205 Dátum: 2011. Január 25. - 12:30:10 »
Igen, majdnem megvettem, be is mentem az egyik E betűs üzletbe, ahol a "Mit parancsol?" kérdésre majdnem rávágtam, hogy "egy bakelit Merkur-t", de abban a pillanatban megláttam a polcon egy rommá tört dobozt, amiben még ott figyelt a borotva. Elsőre ez leblokkolt, de lehet, hogy visszamegyek és megkérdezem, hogy esetleg így mit kóstálna a cucc.
Az a baj, hogy semmi normális lehetőség nincs egy mai DE borotva szállítására. Az utazó Merkur-okból is ki kell venni a pengét, és úgy kell beletömködni a bőrtokba...ha meg már kiveszem a pengét, akkor el tudom rakni bármilyen borotvát. Nekem az furcsa, hogy a mostani DE borotváknál egyik gyártó sem fektet hangsúlyt a dobozolásra, hordozhatóságra, a legtöbbnek semmi doboza nincs, vagy ha van, akkor az semmirevaló, vacak (Merkur bakelit). Régen a Gillette azért ügyelt erre is. Ma miért nem törődnek ezzel?

Feather portable, az muanyag dobozos, de szet kell hozza szedni. Amugy en siman beteszem a borotvat a tokba, nem szedem ki a penget.

FBP

• Vendég
« Válasz #206 Dátum: 2011. Január 25. - 12:42:47 »
"Amugy en siman beteszem a borotvat a tokba, nem szedem ki a penget."
Hát ez az! Én is betenném a tokba, ha lenne olyan borotva, amihez van normális tok. Vagy plexi tokos van (pl. az említett feather), de egyik plexi majdnem olyan, mint a másik...vagyis törős, vagy van a bőrtokos a Merkur, amibe eleve csak szétszedve tudod berakni a borotvát. Én mondjuk a Mach3-al jól elvagyok, mert annak van legalább egy vacak műanyag alapja, amibe bepattan, hanem én csak azon csodálkozom, hogy vannak az istenített hiper-szuper márkák és mégszuperebb és exkluzívabb termékeik, de ezek utaztatására senki nem gondol. Pl. a csuparozsdamentes Featherhez a k.drága ára mellett kaphatsz egy bazinagy fadobozt, ami alkalmatlan a hordozásra, de azon kívül hogy szép, semmire nem jó, legfeljebb a "gourmand borotvamániás" kex közben erre gondol, nem a nőjére. A puritán "semmi nem jár hozzá" és az exkluzív "sohanemtermettolyanfa-nyelű" extraság közt nincs egy (vagy csak nagyon kevés) józan paraszti ésszel kreált készülék tokkal/vonóval.

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
« Válasz #207 Dátum: 2011. Január 25. - 12:46:29 »
15C van még (legalábbis két helyen biztosan: Alkotás-Csörsz u. sarkán lévő hodály, és a Nyugati pu. melletti hodály), ára 8.500 Ft
Köszi! Én 6.000 ft-ra emlékeztem, de ha így felszaladt az ára, akkor inkább megrendelem ezt is...

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #208 Dátum: 2011. Január 25. - 12:51:47 »
Én utaztam már néhányszor Merkur dobozzal, de eddig még egyben maradt a borotva is, a doboz is. Igaz, a doboz benne volt még egy piperetáskában is.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #209 Dátum: 2011. Január 25. - 13:16:04 »
"Amugy en siman beteszem a borotvat a tokba, nem szedem ki a penget."
Hát ez az! Én is betenném a tokba, ha lenne olyan borotva, amihez van normális tok. Vagy plexi tokos van (pl. az említett feather), de egyik plexi majdnem olyan, mint a másik...vagyis törős, vagy van a bőrtokos a Merkur, amibe eleve csak szétszedve tudod berakni a borotvát. Én mondjuk a Mach3-al jól elvagyok, mert annak van legalább egy vacak műanyag alapja, amibe bepattan, hanem én csak azon csodálkozom, hogy vannak az istenített hiper-szuper márkák és mégszuperebb és exkluzívabb termékeik, de ezek utaztatására senki nem gondol. Pl. a csuparozsdamentes Featherhez a k.drága ára mellett kaphatsz egy bazinagy fadobozt, ami alkalmatlan a hordozásra, de azon kívül hogy szép, semmire nem jó, legfeljebb a "gourmand borotvamániás" kex közben erre gondol, nem a nőjére. A puritán "semmi nem jár hozzá" és az exkluzív "sohanemtermettolyanfa-nyelű" extraság közt nincs egy (vagy csak nagyon kevés) józan paraszti ésszel kreált készülék tokkal/vonóval.

Azért van. Pl a futurnak van utazó kiszerelése, de ez csak egy példa:

http://www.classicshaving.com/catalog/item/522942/7480357.htm

Én amúgy ilyesmit használok, csak vászonból van, valami szerszámhoz vagy bicskához lehetett eredetileg. Gondolom párszáz forint lehet:

http://www.classicshaving.com/i/Merkur/safetyTravelCase_Vision2.jpg

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici