Szerző Téma: Merkur  (Megtekintve 432190 alkalommal)

Nem elérhető Stefan

• Törzstag
Re:Merkur
« Válasz #180 Dátum: 2011. Január 24. - 13:10:06 »
Szerintetek egy nem kifejezetten erős arcszőrzettel rendelkező egyénnek is érdemes lehet "open comb" borotvát vásárolni? Milyen megfontolásból? (a gyűjtőszenvedélyt leszámítva. :-) )

...na, most meg azt olvastam, hogy a merkur nyitott fésűs fejeken a pange gyakorlatilag rá van ültetve a fogakra, ezért nagyon nehézkes velük a borotválkozás. Ez igaz?
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 24. - 14:28:02 írta Stefan »

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #181 Dátum: 2011. Január 24. - 14:29:26 »
Szerintem alapvetően nem az arzszőrzet milyensége határozza meg az igényt. Én úgy tapasztaltam, hogy az open comb sokféle szőrzettipusnál jól teljesit. Inkább az arcbőr ellenállása, "strapabirása"  alapozza meg a nyilt fésüs borotva használatának lehetőségét. És persze ezenkivül a penge kiállásától, a fejrész szögétől is sok minden fögg.

FBP

• Vendég
« Válasz #182 Dátum: 2011. Január 24. - 14:40:11 »
ha lenne szíves valaki elmagyarázni, hogy az open comb-nál mitől kerül közelebb a penge éle az arcbőrhöz? mert ezt én nem tudom vizionálni...
pl. egy Mühle (vagy EJ) 89-es minek számít? mert az nem fésűs (ugyebár), de attól, hogy nincs teljesen áttörve (tehát nem úgy néz ki a penge alatti szerkezeti elem, mint egy fésű) attól még ugyanúgy meg vannak rajta azok a "rücskök" amik gyakorlatilag nyitott fésűssé válik. vagy nem. vagy akkor nem értem az egészet.
attól is közelebb tud kerülni a penge a bőrhöz, ha egy kicsivel kisebb a beretva penge alatti része. nem?
meg ha az open comb-nál a penge "rá van ültetve a fogakra", akkor elméletileg ott, ahol fog van, ott nem borotválna, csak ott, ahol nincs fog. ez mókás eredményt adna, lehetne csíkosra beretválkozni  :borosta:

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #183 Dátum: 2011. Január 24. - 17:17:30 »
pl. egy Mühle (vagy EJ) 89-es minek számít? mert az nem fésűs (ugyebár), de attól, hogy nincs teljesen áttörve (tehát nem úgy néz ki a penge alatti szerkezeti elem, mint egy fésű) attól még ugyanúgy meg vannak rajta azok a "rücskök" amik gyakorlatilag nyitott fésűssé válik. vagy nem. vagy akkor nem értem az egészet.

Az EJ89 nem nyitott fesus. A fesus az, ami pont ugy nez ki, mint egy fesu ;) Egyebkent az nekem is homalyos, hogy csupan a fesus kialakitastol miert kerulne kozelebb a penge. Sztem nem kerul. Mintahogy az sem igaz, hogy a fesus kialakitas feltetlenul aggresszivabb lenne a zartnal (lasd Goodfella). Inkabb az az altalanos velekedes, hogy a fesus rendszer jobb hosszabb szorzethez, de sztem ez nem az aggresszivitasa hanem a kialakitas miatt van, a fogak jobban kordaban tartjak a hosszu szorszalakat munka kozben.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #184 Dátum: 2011. Január 24. - 17:55:00 »
Valaki használ Futur-t?Kíváncsi lennék a véleménytekre,hogy milyen.
Személyesen már fogtam a kezembe,nekem nehéznek tűnt,de egy nagyon finom,pontos darab.A penge berakása a fejbe is körülményesnek tűnik,félek hogy a tartós használat után eltörik!

Számomra szinte minden szempontbol tökeletes darab: súly, méret, kivitel, agreeszivítás szempontjából. A penge cseréje nagyon egyszerű és biztonságos, ennél csak a butterfly verzióknál egyszerűbb. Nálam nincs jele annak, hogy a pengecsere bármiféleképpen károsítani a fejet. Ez volt az első újonnan vett borotvám, úgy, három éve. Azóta nem egy borotvát próbáltam ki rajta kívül és végül mindig visszatérek a Futurhoz, ezzel érem el a legkíméletesebben, leggyorsabban a legjobb eredményt. Egy dolog, amit annyira nem szeretek benne: a fej túl nyúlik két oldalt a penge széle föle. Így ha pontosan kell borotválozni, pl szakáll mellett, akkor az ígényel egy kis tapasztalatot.

Igen kicsit kilóg a sórból, talán ezért is osztja meg jobban az embereket. De azért ez valóban minden borotvával így van. És ami valóban megosztó darab az a Merkur Vision.

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #185 Dátum: 2011. Január 24. - 18:01:29 »
Emlékeim szerint Cotag és Ed rendelkezett/rendelkezik Goodfella-val, állítólag túl kíméletes.

Valóban túl kíméletes volt. Elnézést, hogy csak most reagálok. Csodaszép kis borotva, talán a nyél kicsit kicsi/rövid, de meglepően jól használható. Ennél csak egy kíméletesebb borotvát ismerek a Feather All Stainlesst. A másik véglet meg Bob Bull Mastiffja az open comb Gillette New fejjel. Az nem sokat viccel.  ;D

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #186 Dátum: 2011. Január 24. - 18:06:35 »
Ha már szóbakerült és Merkur, itt egy kép ami jól érzékelteti a Vision arányait  :o Na ugye, hogy milyen kecses tud lenni az a Futur  ;)

FBP

• Vendég
« Válasz #187 Dátum: 2011. Január 24. - 18:26:28 »
Cotag, én is úgy gondolom, ahogy Te is leírtad (mármint, hogy attól nem lesz brutálisabb egy borotva ha fésűs), viszont a 89-esen elmélkedhetnénk. Szerintem gyakorlatilag nyitott fésűs, csak olyan, mint a kacsa lába, hogy "úszóhártya van a fésűk közt".

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #188 Dátum: 2011. Január 24. - 18:38:45 »
Cotag, én is úgy gondolom, ahogy Te is leírtad (mármint, hogy attól nem lesz brutálisabb egy borotva ha fésűs), viszont a 89-esen elmélkedhetnénk. Szerintem gyakorlatilag nyitott fésűs, csak olyan, mint a kacsa lába, hogy "úszóhártya van a fésűk közt".

A 89-es fej, az gyakorlatilag egy Merkur HD fej, az pedig zárt. De igazad van valóban más a kiképzése, mint pl a Gillette-eknek, de attól még ezt zárt fésűsnek mondják.

Merkur HD:

Muehle 89

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #189 Dátum: 2011. Január 24. - 18:39:34 »
Nekem a 15C a legkíméletesebb borotvám, pedig open comb. Szerintem a Gillette New fej miatt sokan az agresszivitással társítják a nyílt fésűs borotvákat, pedig nem mindegyik az, mint tudjuk.

Egyebkent az nekem is homalyos, hogy csupan a fesus kialakitastol miert kerulne kozelebb a penge. Sztem nem kerul. Mintahogy az sem igaz, hogy a fesus kialakitas feltetlenul aggresszivabb lenne a zartnal (lasd Goodfella). Inkabb az az altalanos velekedes, hogy a fesus rendszer jobb hosszabb szorzethez, de sztem ez nem az aggresszivitasa hanem a kialakitas miatt van, a fogak jobban kordaban tartjak a hosszu szorszalakat munka kozben.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #190 Dátum: 2011. Január 24. - 18:45:58 »
Nekem a 15C a legkíméletesebb borotvám, pedig open comb.

Igen a 15C érdekes jószág már csak azért is mert ránésére a 11C testvére (ami ugye a HD fésűs verziója). Míg utóbbi egészen aggresszív, a 15C nagyon kíméletes. Ranézésre pedig nagyon közel állnak egymáshoz.

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #191 Dátum: 2011. Január 24. - 18:56:05 »
Ez a Feather All Stainless az álmaim netovábbja, kicsit mesélhetnél róla :D

Ennél csak egy kíméletesebb borotvát ismerek a Feather All Stainlesst.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

FBP

• Vendég
« Válasz #192 Dátum: 2011. Január 24. - 19:10:50 »
A 89-es fej, az gyakorlatilag egy Merkur HD fej, az pedig zárt. De igazad van valóban más a kiképzése, mint pl a Gillette-eknek, de attól még ezt zárt fésűsnek mondják.

Igaz! Mert fésűs, és az "úszóhártyák" miatt a fésűk köze zárt, így zárt fésűs  :crazy:

FBP

• Vendég
« Válasz #193 Dátum: 2011. Január 24. - 19:14:34 »
Egy régebbi témára szeretnék visszatérni, mert a dolog anno elindult, de eredményről még senki nem számolt be.
Szóval, valakinek van már tapasztalata bakelit Merkur-ról?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #194 Dátum: 2011. Január 24. - 19:38:03 »
És ami valóban megosztó darab az a Merkur Vision.
Hát igen. ott még én is Futurért kiáltok :D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici