Szerző Téma: Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...  (Megtekintve 212772 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...
« Válasz #135 Dátum: 2011. December 31. - 17:07:27 »
Jut eszembe!
Fogkrémes topikot nem kéne nyitni?
Abból is lehet válogatni rendesen. :)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #136 Dátum: 2012. Január 22. - 11:50:07 »
Kipróbáltam a Lush dezodorát, egész pontosan ezt:
http://www.lush.hu/item/teo-dezodor
...és tényleg működik! Squasholtam aznap, és abszolút nem lettem büdös. Nálam ez a vízválasztó, ha egy kemény testi erőfeszítés után sem érzem a hónaljamban a vajsavszagot, még este sem, akkor az adott dezodor jó. Ráadásul ebben elvileg alumínium sincsen - eddig az alumínium-mentesek nálam sose működtek, de ezzel megvolt az áttörés. Mondjuk a kezelése kissé unpraktikus, mert kell neki mindig egy külön zacskó, és hintőporos, tehát már megfogáskor is porzik, a hónalj kenésekor meg hujuj...
Az ára elsőre riasztó lehet, de belegondolva, hogy mondjuk egy 6-700 ft-os stiftes dezodorba mennyit tesznek a hasonló állagú hatóanyagból, szerintem ár/súly arányban kb. pariban van velük.

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #137 Dátum: 2012. Június 14. - 13:14:26 »
Alternatív dezodort keresgélvén az indiai csomagban nemcsak Godrej krémek, hanem egy illatosított talkumpor is lapult (márminthogy azt is rendeltem):
http://www.desistores.net/catalog/product_info.php?products_id=1613&osCsid=005e28381735ff549012af6a1ccbb87a

Nem rossz. A fenti Lush dezodor sajnos azért a melegebb napok végére cserben hagy, szűk 12 órás. Ez a porocska viszont tényleg meggátolja a büdösséget, és nagyon diszkrét, friss, kellemes illata van.

A portugál csomagban pedig már írtam, hogy jött Musgo Real mosdószappan, mely állítólag Johnny Depp kedvence  ::).
Általában tusfürdőt használok, néha zuhanyoztam csak szappannal - hát igen, más érzés. Kicsit féltem, hogy szárítani fog, de nem, sőt utána kifejezetten kellemes tapintású lett a bőröm, amilyen tusfürdő után nem (hú, ez már egész nőies megnyilvánulás  :crazy:). Az illata markáns, férfias, elvileg hasonló/egyezik a borotvakrémével, de az utóbbihoz még nem volt szerencsém.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #138 Dátum: 2012. Június 14. - 22:54:09 »
Alternatív dezodort keresgélvén az indiai csomagban nemcsak Godrej krémek, hanem egy illatosított talkumpor is lapult (márminthogy azt is rendeltem):
http://www.desistores.net/catalog/product_info.php?products_id=1613&osCsid=005e28381735ff549012af6a1ccbb87a

Nem rossz. A fenti Lush dezodor sajnos azért a melegebb napok végére cserben hagy, szűk 12 órás. Ez a porocska viszont tényleg meggátolja a büdösséget, és nagyon diszkrét, friss, kellemes illata van.

A portugál csomagban pedig már írtam, hogy jött Musgo Real mosdószappan, mely állítólag Johnny Depp kedvence  ::).
Általában tusfürdőt használok, néha zuhanyoztam csak szappannal - hát igen, más érzés. Kicsit féltem, hogy szárítani fog, de nem, sőt utána kifejezetten kellemes tapintású lett a bőröm, amilyen tusfürdő után nem (hú, ez már egész nőies megnyilvánulás  :crazy:). Az illata markáns, férfias, elvileg hasonló/egyezik a borotvakrémével, de az utóbbihoz még nem volt szerencsém.

No és milyen dezodort találtál? Longona Man, Biola, Dr. Organic? Most Alterrám van, a Forever-en, Amway-en már túl vagyok.

A szappant csak ajánlani tudom, évek óta azt használom, a kézművestől a sima házi szappanig végigpróbáltam sokfélét. Mostanában tesztelek egy Teszkósban vásárolt lengyel Lubskja levendulás nosztalgia szappant. 250grammos, tömör csoda, alig fogy és nem szárít. Olíva olajos a másik, kapható változata. a Musgo tesztjére kíváncsi lennék.
Sheffield-England

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #139 Dátum: 2012. Június 15. - 13:20:13 »
Jó évvel ezelőtt nálam is váltotta a mindenféle tusfürdőket a szappan, egész pontosan ez: Dalan D'Olive http://www.dalan.com.tr/en/index.php?urun=MSADL150ANT0001 . Anyagilag mindenképp jobban megéri, majdnem másfél hónapra elég egy, és 200 Ft  körül vettem legutóbb: egy átlagos 250ml-s tusfürdő nem tartott 1 hónapot sem. Tisztítani jobban tisztít, és nemhogy szárítana, épp ellenkezőleg: előtte a téli nagy hidegek idején folyton ki volt száradva a bőröm, amióta szappant használok, azóta semmi ilyen probléma nincs, és dezodorra is csak a legnagyobb kánikulák idején van szükség. Szőrmók, ezt a lengyelt viszont majd megnézem, ha legközelebb arra járok...

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #140 Dátum: 2012. Június 15. - 15:24:28 »
Eddig csak a Lush volt ilyen "alternatív" - február eleje óta használom, és még mindig van belőle, úgyhogy kezdi behozni az árát. A talkumból csak néhány tesztmenet volt, majd a Lusht váltja.
Tusfürdővel nekem nincsenek megérősségi gondjaim, gondolom nálatok az egész család azt az egyet használja, vagy igencsak locsolod  :evil:, mert nálam 3 hónapja ugyanaz van, és még nem fogyott ki...

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #141 Dátum: 2012. Június 16. - 13:38:16 »
Jó évvel ezelőtt nálam is váltotta a mindenféle tusfürdőket a szappan, egész pontosan ez: Dalan D'Olive http://www.dalan.com.tr/en/index.php?urun=MSADL150ANT0001 . Anyagilag mindenképp jobban megéri, majdnem másfél hónapra elég egy, és 200 Ft  körül vettem legutóbb: egy átlagos 250ml-s tusfürdő nem tartott 1 hónapot sem. Tisztítani jobban tisztít, és nemhogy szárítana, épp ellenkezőleg: előtte a téli nagy hidegek idején folyton ki volt száradva a bőröm, amióta szappant használok, azóta semmi ilyen probléma nincs, és dezodorra is csak a legnagyobb kánikulák idején van szükség. Szőrmók, ezt a lengyelt viszont majd megnézem, ha legközelebb arra járok...

és hol lehet ehhez a Dalan szappanhoz hozzájutni? Tennék vele egy próbát :)
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #142 Dátum: 2012. Június 20. - 08:55:30 »
és hol lehet ehhez a Dalan szappanhoz hozzájutni? Tennék vele egy próbát :)

Jászai Mari térnél a villamosmegállóval szemben (antikvárium mellett) van egy kis 100Forintos jellegű bolt, ott biztosan lehet kapni. Egyébként majdnem mindig van náluk Arko szappan és timsó is.

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #143 Dátum: 2012. Június 20. - 13:59:29 »
köszi!  :sör:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #144 Dátum: 2012. Július 07. - 18:30:26 »
Érdeklődnék, hogy a Claus Porto szappanokat próbálta-e már valaki, pontosan a "soap bar"-ok érdekelnének. A leírás szerint sokáig kitart és ha ez valóban így van, akkor elgondolkodtató. Nem olcsó, de volt szappanom, ami majd fél évig szappan maradt napi használatnál, s ha a Claus az alapanyagok, illat terén is hozza a formáját, akkor egy próbát talán megér. 
Sheffield-England

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #145 Dátum: 2012. Július 07. - 19:17:33 »
Claus Portot kaptunk ajándékba (Fantasia Collection, Floral Soap Collection),  remek, jó szappanok, viszonylag tartósak is (de nem tart fél évig  :evil: ).
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #146 Dátum: 2012. Július 07. - 19:25:56 »
...mondom majdnem fél évig :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #147 Dátum: 2012. Július 07. - 21:45:46 »
ööö...izé...a gyakoriságot is említsd meg  :evil: :crazy:

...mondom napi használatnál :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #148 Dátum: 2012. Július 07. - 21:55:10 »
Kézmosást nem ér beleszámolni  :crazy:

...mondom napi használatnál :fetreng:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #149 Dátum: 2012. Július 23. - 18:37:01 »
Érdeklődnék, hogy a Claus Porto szappanokat próbálta-e már valaki, pontosan a "soap bar"-ok érdekelnének. A leírás szerint sokáig kitart és ha ez valóban így van, akkor elgondolkodtató. Nem olcsó, de volt szappanom, ami majd fél évig szappan maradt napi használatnál, s ha a Claus az alapanyagok, illat terén is hozza a formáját, akkor egy próbát talán megér. 

Én próbáltam a "hagyományos" szappan formájú szappant, és hasonló felhasználási körülmények mellett hasonló ideig tartott... (asszem kicsit túl volt a fél éven, de már nem emléxem pontosan)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici