Szerző Téma: Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...  (Megtekintve 212759 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Krémek, samponok, ápolás, ilyesmi...
« Válasz #180 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 20:50:11 »
A régi safeguard szappan megszűnt, vagy legalábbis itthon már nem forgalmazzák. Tudtok erről valamit? Esetleg betiltották az ilyenfajta szappanokat?
Nem tudom pontosan, de én úgy emlékszem, hogy nemrégiben a kozmetikai törvényben a hatóanyagot korlátozták amitől ezeket antibacisnak lehet hívni. Safeguard, lifebuoy és társai, és ha jól emlékszem ezekben Triclosan-t alkalmaztak, de erről az anyagról kiderült, hogy ugyan hirtelenjében antibaci hatású, de hosszabb expozíció esetén a kártékony bacik is könnyen rezisztensé válnak vele szemben. Néhány fogkrémben még mindig megtalálható, úgyhogy tiltólistán biztos nincs. Volt egy nagyon ragyás kollegám, neki is használt a Safeguard, mondjuk most már nem ragyás... 

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #181 Dátum: 2012. Augusztus 23. - 21:08:10 »
Nem elsősorban borotválkozás előttre kellene, hanem mondjuk nap végére, hallottam pár külföldön élő ismerőstől, hogy nekik segített a pattanásokkal való harcban  :)
Babaszappan jó cucc, de nem szárít, nekem meg itt pont az kellene.
A covex (dalan termék) szappanok pl bolthelyen elérhetőek, de ahogy nézegetem a szállítás a termék árának többszöröse lenne :/

Nem kell semmi extra szappan.... Házidokival próbálj feliratni egy ilyen receptet (lehet nem fogja vállalni, ha nem bőrdoki). 94gr 70% alkohol, 3gr glicerin, 2gr rezorcin 1 gr szalicilsav (1 gr kén, ez opcionális, nálam nem működött ) 0,5gr levomenthol+0,5gr kámfor ( ezek is opcionálisok, ha van kén az oldatban akkor nem kell. )
Ezt, mint aftershave vagy ecsetelve alkalmazva eltűnik minden fertőzésből eredő pattanás, ragya vagy begyulladt miteszer. Érzékeny bőrű ragyás (most már nem) cimboráimnál és nálam is tökéletesen működött.

Nem elérhető pintadam

• Törzstag
« Válasz #182 Dátum: 2012. Augusztus 25. - 11:29:51 »
hú penge, imádom a lexikális tudásod ;D
Köszi szépen, rámegyek a háziorvosra!

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #183 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 09:31:23 »
Penge! Korábban írtam itt a Dalan olíva szappanok összetételét. Mi ezekről a véleményed?
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #184 Dátum: 2012. Augusztus 27. - 19:26:11 »
Megmondom őszintén nem tudom "szakmailag" mit írjak róla, (de csak, hogy poénnál is maradjak (fehege éltársnak figyelmébe), nincs benne Cocoamide DEA! és akkor b+ nem fog habzani!)  ;D
Kicsit komolyabban. Nátrium Oleát, ha ezt látom, melegség fut át rajtam...  :crazy: ( sokkal inkább, mint a NaTalloát! (MarhafaggyúNasója), ami kicsit durvábban is tisztít) Hogy milyen minőségű az említett  konkrét szappan, nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam még... a Dalan-t a magyar(török) forgalmazóval együtt elég jól ismerem, csak jókat mondhatok róluk. Az biztos, hogy kommersz cucc, kommersz áron, de ezért megpróbálják a legjobbat nyújtani. Kb. ugyanaz lehet a hozzáállás, mint a Lordnál, szóval Dalanéknál hanyag dolgokat nem fognak gyártani. Megnéztem az összetevőket is. Talán egy mondatban: egyszerű, de nagyszerű... a szintetikus adalékanyagok azért itt is ott figyelnek benne, de nyilván ez megbocsátható, valaminek tisztítania is kell... Ami a babérolaj szappant illeti. Ez izgis, de megint nem tudok nyilatkozni, mindenesetre ennek speciel különösebben nem dőlnék be... akinek korpás a fejbőre, hosszútávon ez sem valószínű, hogy megfogja oldani. Ugyebár bármilyen növényi olajból lehet szappant készíteni, a hozzáadott olajok jótékony hatásait meg a médiából ismerjük... mégis a Head&Shoulders sampon a menő... Ebbe is raknak mindent ( növényi olajokat is), de szerintem, csak hogy hosszútávon még korpásabb legyen a nép és újra megvegye.
Szóval visszatérve az olivás szériához és mivel nem drága, egy próbát megér, inkább én várom a Te véleményedet! ( használtam már olivaolaj alapú szappant, nekem semmivel sem volt jobb vagy rosszabb, mint a többi) 

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #185 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 14:42:02 »
Még tavasszal a Portugal Online Shopból rendeltem több cuccot is, ami mellé ajándékba odavágtak egy Ach Brito féle "Alcatrao" fenyőgyantás szappant is.
http://www.theportugalonlineshop.com/alcatrao-ach-brito-pine-tar-90g
Elvileg kifejezetten pattanásos, sőt a pikkelysömörös bőrre is ajánlják. Utóbbiban szerencsére nem szenvedek, de egy zuhanyzás erejéig kipróbáltam. Kifejezetten jó. Míg a glicerinszappanja ugyanennek a cégnek kifejezetten szárít, a Musgo Real pedig enyhén (de attól még szeretem), a Dalan olívás meg zsírosít, addig ez optimálisnak tűnt számomra. A pattanástalanító hatását elvileg csak több hétig tartó rendszeres használatnál fejti ki, úgyhogy lehet, hogy csak képzeltem, hogy tényleg "tisztult" egy kicsit a homlokom...  ::)
Az illata diszkrét, kissé jellegtelen, a háttérbe odaképzelhető némi fenyő, de egyáltalán nem erős, nekem tetszik.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #186 Dátum: 2012. Október 27. - 22:51:45 »
http://www.nancyboy.com/Shampoo-Travel-Size-7p93.htm

A fenti linken szereplő sampont kaptam ajándékba a múltkori rendelésemkor. Eddig nem igazán törődtem a samponokkal, ami a kezembe akadt, azt használtam. A hajam sűrű és viszonylag vastag szálú, így friss mosáskor mindig "megnőtt" a búrám. Részben ennek kezelésére hajzselét használok. A fent említett termék viszont, amellett, hogy finom számomra az illata, tökéletesen megoldja ezt a problémámat. Valahogy jól működik, fogalmam sincs, miért.

Van-e valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata? Tudnátok ajánlani egyéb sampont, ami szintén hasonló hatással bírna, esetleg Magyarországon is beszerezhető és árban kedvezőbb? ;)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #187 Dátum: 2012. Október 29. - 16:38:50 »
WU2-t (abból is a piros zöld feliratos, normál és zsíros hajra való) próbáltad már? Nekem is nagyon erős szálú hajam van, és már az agyamra ment, hogy 99%-ban hajtápláló/-erősítő/-dúsító samponok állnak az üzletek polcain, amitől egy kicsit is hosszabb hajjal már én is fésülhetetlen Pumukli-frizurát nyertem. Ha meg mégis találtam valamit ami megfelelő volt, 1-2 alkalommal tudtam venni, utána lecserélték/megszüntették. WU2 bevált és ennél nem variálják át évente a termékpalettát.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #188 Dátum: 2012. Október 29. - 18:43:48 »
WU2 bevált és ennél nem variálják át évente a termékpalettát.
+1  :sör:
Én szintén ezt használom!
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #189 Dátum: 2012. Október 29. - 19:16:14 »
WU2
+1
Én a kéket használom,hajam meg 1 cm ,így nem látom mennyire "nő meg"  :crazy:

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #190 Dátum: 2012. Október 29. - 19:21:12 »
Még mindig szemkimarós a wu2? :fetreng:
Emlékszem kölyök koromban mit össze vinnyogtunk mikor csípte az ember szemét.  :fetreng:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #191 Dátum: 2012. Október 29. - 20:17:11 »
WU2
+1

Én már akkor éltem, amikor még szinte csak ez volt. Aztán jött a sok csodaszer, és feledésbe merült. Egy pár éve, gondoltam felmosó vízbe jó lesz a drága szerek helyett, és most vagy két éve megint eredeti rendeltetésének megfelelően használom.
Novaculum habeo.

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #192 Dátum: 2012. Október 29. - 20:37:23 »
Még mindig szemkimarós a wu2? :fetreng:
Nem tudom ,én csukott szemmel mosok hajat  :fetreng:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #193 Dátum: 2012. Október 29. - 21:58:12 »
WU2-vel mostam én is hajat gyerekkoromban, meg még utána is sokáig. Édesapám a mai napig használja, literes kiszerelésben. Eszembe sem jutott, újra kipróbálom.

Köszi nektek!  :)

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #194 Dátum: 2012. Október 29. - 23:12:54 »
WU2
+1

Én már akkor éltem, amikor még szinte csak ez volt. Aztán jött a sok csodaszer, és feledésbe merült. Egy pár éve, gondoltam felmosó vízbe jó lesz a drága szerek helyett, és most vagy két éve megint eredeti rendeltetésének megfelelően használom.

Én kocsit szoktam mosni vele.Csili-vili lesz tőle a karosszéria,nem bántja a fényezést sem,nyáron pedig a bogarakat is leszedi.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici