Freddy- borotválkozás előtt + nedves forró türcsi a mikróból. Borotválkozás után pedig jó sok utánzsírzó AS, illetve ha nincs bevált ilyened, nem szégyen az arckrém sem a zsírháztartásod rendbehozásához.
A L'Oreal ASB, amit használok, véleményem szerint inkább zsíros, nem annyira könnyed, mint teszemazt egy GFT Skin Food, de látod, mégis száraz a képem. A törölközővel igazad van, bár próbálni nem próbáltam még, de nekem ez már kicsit átbillen a 'túlontúl macerás előkészületre". Mindesetre köszönöm a tanácsot, biztos ki lesz próbálva.
Szia!
Pre-nek használj olajat.Kizárt, hogy szárítson.
Vettem nemrég egy Alverde arcápoló olajat (vadrózsa olaj, mandula olaj, jojoba olaj, sárgabarackmag olaj és almakivonat), de ez inkább csak síkosított és védő filmréteget képezett az arcon a pengétől, de nem puhított, pedig körkörösen bedolgoztam. Na nem mondom, azt jól tette, csak nem puhított, de nem is szárított.
Bakker ha a shea szárit, akkor gond van. Sztem más adalék a ludas. Akarité ugyanis a pikkelysömörre is javallott jóság, sztem keverj egy krémet házilag, nem olyan nagy ördöngősség, olvasataim szerint.
Lehet abból kéne kiindulni, amit linkeltem, mert abban nem szabadna h legyen bármi plusz a sheavajon és az olíván kívül (meg persze a kötelező szappan alapanyagok, de nem értek hozzá), lehet bemegyek majd a boltba, h világosítsanak fel, ha tudnak. A rövid összetevőlistából talán hamar rövidre lehetne zárni a kérdést, h mi szárít ennyire. A saját krémnek majd hétvégén utánaolvasok, köszönöm a tippet.