Az a helyzet, hogy szerintem már megint rosszul értékeltek... Kifejezetten az oliva olajnak mint összetevő nem sok a köze a "szottyosodáshoz". A fürdőszobai körülményeket, pld. levegő páratartalmát vizsgáltátok? A receptúra belő egy optimális rel. páratartalmat, ami mondjuk a helyi átlagos körülményeket veszi figyelembe és optimálisnak. Ez a receptúra nyilván nem működik 100%-ig rendesen más körülmények közt. Ugyanez elmondható a viz keménységére is és a hőmérsékletre is. Az elmúlt időben magas itthon a rel. páratartalom, látom a fürdőszobánkban pl., hogy a zuhanyzó nem szárad fel a megszokott tempóban. Szappant ilyenkor én elő sem veszek, mert használat után nem tud rendesen kiszáradni... Nemcsak a borotvaszappan, a pipere szappan sem!, lényegében függetlenül, hogy milyen zsírsav összeállítás van a receptúrában, ha az alacsonyabb páratartalomra van optimalizálva. A KOH/NaOH és a glicerin tartalom itt pl. lehet szűk keresztmetszet a hagyományos receptúrában, mert ez inkább számít, mint maga a zsírsav fajtája. Másik oldalról, meg amikor túl száraz a levegő, akkor meg az lenne a bajotok, hogy az oliva olaj miatt a szappan repedezik??? vagy nem habzik rendesen, nem veszi fel a vizet rendesen, darabossá lesz stb. közben ennek sincs semmi köze az oliva olajhoz. Az továbbra is egy jobbik fajta az olajok közt...