Penge Úr!
A fekete pontot a szárító hatás miatt kapta tőlem az olívaolaj. Nyomatékosan és ismételten jelzem, hogy a szottyosodást én nem akartam konkrét összefüggésbe hozni ezzel az olajjal! Ismétlem, hogy van-e összefüggés, vagy nincs, azt nem tudom. Szerintem csupán ez a szappan az Alverdénél nem sikerült. Ennyi.
Egyébként elhiszem, hogy a világ legjobb olaja az olíva, de ha nekem nem jön be, akkor nem jön be és kész. Tőlem, lehet, hogy tök jó, meg szép, meg minden, de ha nekem paffos, akkor nekm paffos, ennyi. És adom is érte a fekete pontot, azaz többet nem keresem, mert nekem nem volt jó.
Csak a tapasztalatomat írtam le vele kapcsolatban, tehát nem tudományos tézis.
Egyébként az elmúlt 5-6 évben, tehát amióta ebben a lakásban lakom, ez volt az egyetlen szappan, amely ilyen formán leszerepelt, minden más szappan napszaktól, hőmérséklettől, páratartalomtól, atmoszférától, töketlen fecske repülési sebességétől, stb... függetlenül szépen működött. (azért egy kézmosáshoz, zuhanyzáshoz, arcmosáshoz nem ezekkel a számomra teljesen lényegtelen és felesleges információkkal állok neki.)
Leszámítva a Dove szappant, amelyet tényleg megutáltam egy hét alatt, de az sem volt szottyos.