Elfogyott a Yamuna körömvirágos szappanom…
A népi gyógyászat szerint igen hasznos kis növény a körömvirág, mind külsőleg, mind belsőleg. Alkalmas bőrgomba kezelésére, májbetegségeknél, lábgombásodásnál, visszereknél, vénagyulladásnál, gyomor és bélrendszeri betegségeknél, stb… Tehát széles spektrumú. Feldolgozása szerint lehet krém, kenőcs, tea, vagy ezek szerint szappan is.
Alapjában véve nekem nincs semmi bőrbetegségem, ami miatt erre a szappanra esett a választásom. Megtetszett a színe, meg hogy átlátszó.
Inkább azért választottam, mert nem csak kézre, hanem arcra, esetleg hajra samponként terveztem a használatát. Hátha a körömvirág egy kis pluszt ad a szappanhoz, annak meg a használati értékéhez.
Az első dolog, ami feltűnt, hogy a szappan tetején valódi körömvirág szirmok lebegnek. Gondolom öntés után, szépen lassan a szappanban főtt szirmok felemelkedtek. Ez persze semmit nem zavart a használatban, lévén az első alkalommal le is áztak. Használati jelentősége nem sok van, csak a készítők a tudomásunkra hozzák ezúton, hogy valódi virágot főztek bele. A hasznos és értékes illóolajok, egyéb összetevők, már régen a szappanba vándoroltak belőle, hogy ott fejtsék majd ki hatásukat.
A szappan illata valóban natúr, enyhén érezni csak az összetevők illatát, semmi nem erős, vagy túlzó, finoman harmonikus minden. Jár a jópont!
A szappan habja finom krémes, amely sokáig megmarad, ami hajmosáskor előny. Talán egy kicsit lassabban éri el a krémes hab állagot, de ez engem nem zavart. Cserébe bőséges, habot ad. Szépen tisztít, mondanom sem kell.
Hogy különféle bőrbetegségek esetén jó-e azt nem tudom, a saját bőrömön ilyet nem tudtam megtapasztalni, mint mondtam szerencsére nincs bőrbetegségem.
Arcra próbáltam még, hogy az orr környéki pórusokat hogyan és mennyire tisztítja. Kéremszépen, teljesen átlagos szappanként teljesített ebben a szegmensben, azaz szépen és alaposan tisztított, ahogy a többi szappan, sajnos egy picit szárított is, de szerencsére egyáltalán nem túlzóan, azonban sajnos észrevehetően.
Kézmosások során is felfigyeltem a szárításra, de ezzel itt sem volt gond, mert annyira nem erősen szárít ám. Egy kis kézkrém, és a probléma orvosolva is.
A szappan előnye a kellemes illat, finom párnás, krémes hab, no meg a szép, áttetsző, cukorka szerű megjelenés.
Néhány használat után egy az egyben úgy nézett ki mint a Werthers original gyümölscukorkák - csak nagyobban.
Szó se róla, imádom az ilyen áttetsző szappanokat!
Alapjában véve mindent úgy teljesített, ahogy vártam tőle, így elmondhatom, hogy elégedett vagyok vele, de többet nem tudott nyújtani. Végül is az árát megéri (429,- Ft.), aki szeret kísérletezgetni a szappanokkal, annak csak jó szívvel tudom ajánlani. Én biztos fogok még vásárolni Yamuna átlátszószappant (Glicerines), valamilyen más fajtában.
ui.: A képek netesek.