tankraid, Black, ezer bocsi nem okoskodni akartam a kontótokra!
már ami a tapasztalatokat illeti. Ha nektek bejön ez a szappan, ebbe nem akarok beleszólni. Ahhoz szerettem volna hozzászólni, hogy ez a szappan nem az olivaolaj erénye, itt, ennél. Ha túl "durván" sikerült a hozzászólásom és nagyon a lelketekre vettétek, tényleg elnézést! Amúgy Black én értem amit írok, sőt olvasd vissza, hogy Te mire is hivatkozol? és nem ülök semmilyen magas lovon, segíteni akarok véleményt formálni, mint ahogy tankraid is teszi, mikor leírja a véleményét egy szappanról. Én a másik oldalról...
A málnaszörpnél van egy olyan szabályozás, hogy 30% gyümitartalom alatt nem lehet málnaszörpnek hívni, hanem málna ízű szörpöt kell feltűntetni a csomagoláson. Ilyen jellegű szabályozás a kozmetikai iparban (még) nincs. Arra akartam csak rávilágítani, hogy noha a gyönyörű csomagoláson nem lehet mást látni, mint egy szép nagy képet egy oliváról, ebben a szappanban max 1-2% olivaolaj lehet...( és gondolom ez nem tűnik fel senkinek) Ettől még működhet jól, mert a hagyományos receptúrák kipróbáltak, jól működnek... Az általános hagyományos receptekben olivaolaj helyett pl. kukoricaolajat szoktak rakni elszappanosítás nélkül utánzsírzó szándékkal. No kukoricacsutkát még nem láttam egyik szappan csomagolásán sem, ronda lenne, senki nem írna róla ódákat és jé nem is beszélünk róla... pedig a kukoricaolaj is kb annyira nemes olaj, mint az oliva... ( tudományos, nem tudományos, tapasztalat vagy nem tapasztalat, reméltem a tudatos vásárlónak ez hasznos kiegészítő infó lesz minden "olivás" szappanhoz). Ha nem kell ilyen kiegészítő vélemény vagy tudatosan elnézitek a gyártóknak ezt a kis apró "kihágását" akkor bocsi, meg sem szólaltam! Én mindenesetre nem nézem el, mert félig meddig átvágás, hogy eladják 450Ft-ért az amúgy az olivás kép nélkül kevesebbet érő szappant... csak ezt akartam jelezni és nem azért, hogy megsértődjetek, hanem, hogy tudatában legyetek, ami miatt hozzászóltam, ráadásul nem ellenetek..