Most egy teljesen szakszerűtlen szubjektív leírást adok miként viszonyulok a Lord LP1822 M új borotvámhoz
És a fent leírt eltört-nyelű L111 legolcsóbbhoz
Az L111 csodálatos tisztára levitte amit kellett
Könnyedén mintha nem is borotvát híztam volna
Nem vágott meg sehol
-------------
LP1822 már nem visz olyan simán.
Oda kell figyelni, többször húzni
Nem vágott meg nem nyúzott
Mégis jobbnak mondanám az L111-et
Az okát nem tudom miért!!
Ez a véleményem
Keresem az okot ebben segítsen aki jobban ismeri a típusokat
Mintha olvastam volna L 111 teches forma fej
Ha az erről írják gyöngéd és precíz
LP1822 merkur szerű fejet írt penge(merkur jellemzőit nem tudom)
----
Lehet-e magától értetődő oka a teches forma fej?
Vagy egyszerűen a penge jobban illő volt az L111 ben (lord super chrome)
LP1822 (Gilette platinium)
----
vagy csak az első Lord élményt túlálmodom
Üdv! Remélem semmilyen élményt nem fogsz túlálmodni.
Az L111-hez képest az LP1823-as minden tekintetben jobb, -de funkcionalitását tekintve- is optimálisabb. Ez az én véleményem, miután a kettő teljesítményét egymás mellett nézem. Próbáltam mindkettőt, napi használatban már jópár éve egy 1822 van, hozzá legszívesebben SC pengét használok.
Két dolgot tudok elképzelni. Az eredetileg L111-hez járó SC penge és az említett Gillette Platinum + a megszokott szögtartásod hozza a nem várt különbséget. Az SC számomra elég éles és gyengéd is egymenetben, míg a Szt Pétervári Gillettek, Astrák (és még sorolhatnék egy párat) nekem általában túl veszélyesek, "élesek". Az élességet úgy értem, hogy élgeometria tekintetében van egy szép hosszú bevezető él, majd ehhez képest a vágóél is kis szögű. Az SC élgeometriája kicsit nagyobb szöget hoz, de a 1822 készülék beállításával együtt így optimális. Az L111-et én egy agresszív készüléknek tituláltam, gyakorlatilag a penge olyan szögben érintkezhet a bőrrel, ahogy csak szeretnéd, az optimális szögeken túl is. ( persze megfelelő nyomás mellett) A 1822 nem hagy ekkora mozgásteret. Nálad az alkalmazott nyomással is lehet a gond, mivel a műanyag készülék túl könnyű volt, megszoktál egy bizonyos szöget és nyomást. A 1822-t nem szabad nyomni max csak egy hajszálnyit, a saját súlya kell, hogy dolgozzon. Ez esetben az SC pengével teljesen szépen dolgozik. Nekem konkrétan a kék Astra pengékkel volt rémálom az első pár borotválkozás a 1822-es készülékben, azonban többszöri próbálkozás után (mint nagy általánosságban minden pengénél) ezeknél is ráéreztem a szögekre, mára bátran ajánlanám ezt a kombót is.
Javaslom, hogy próbáld az eredeti pengét a készülékedhez a Gillette után, és ha többszöri kisérletezgetés után sem leszel elégedett, küldök egy új L111-et, ha Neked az jobban vált be.
Egy tipp: Ha úgy érzed, hogy a borotva nem vág, az alkalmazott szöget nagyobbra, míg, ha úgy érzed, hogy akadva húz, akkor pedig kisebbre vedd, egy egyenletes minimális nyomás mellett. Egy kis tapasztalattal, gyorsan rá lehet érezni egy-egy DE penge optimális szögtartományára, ahol jól dolgozik. Aztán sajnos azt is el tudom képzelni, hogy megsérült a DE penge ( ugyebár a csomagból ki és borotvába behelyezés nem egy egyszerű mutatvány Nálad.) A bevonatok nagyon érzékenyek, akár egy új penge is lehet rémálom ha az éle akár egy kicsit is fémhez, kerámiához stb. van koccolva.