Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308685 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Lord
« Válasz #360 Dátum: 2012. Július 29. - 00:09:29 »
Üdv daróc!

Az agresszív több jelentéssel is bír, nálam azt jelenti, hogy nagyobb szögben fekteti fel a pengét a bőrre és/vagy a penge élét jobban kilógatja a tartólap síkjához képest. Ebből adódóan "aggresszív" dolgokra képes.( alaposságot ez is befolyásolhatja, de akkor a legalaposabb, ha közvetlenül a szőr alját vágja a penge, ami viszont penge függvénye is, illetve egyes pengék más élgeometriával és élszöggel rendelkeznek.) Az agresszív borotvák általában akkor teljesítenek jól, amikor valakit igen elfekvő/lapuló szőrzettel áldott meg a természet, illetve ez az agresszív nem mindig negatív jelző, ha készülékről van szó. ( pl. a "nem kemény" bőrhibákkal is jobban bánik a legtöbb esetben a nagyobb élszög miatt, mint a Te esetedben). Másnak jelenthet mást is, majd mondják...

Mindenesetre ami megnyugtató lesz számodra, ha az L111 tette a dolgát Nálad minden gond nélkül...akkor az L6 hozzá képest egy übermájer. A kettő nem is  összehasonlítható. Az mindenesetre furi, hogy Nálad eltört. Emlékszem mi anno direkt el akartuk törni (hogy egyáltalán túl lehet e húzni) és nem sikerült. ( no nem satu teszt volt de nem tudtuk úgy megfogni a nyelét, hogy ne csússzon ott el előbb a kezünk). u.i. Most kimentem a fürdőmbe és remegésig megtéptem az enyémet... Semmi, illetve nem bírtam könnyen kicsavarni  :D  Viszont mivel én nem nagyon használom (nekem túl agresszív) szívesen felajánlom Neked, ha már így jártál, de mégis a márkánál maradtál vagy ha pl. nem jönne be az L6 (de szerintem befog..).     

Nem elérhető daróc

• Törzstag
  • ARKO-t tartósan használó, tapasztalttal bíró
« Válasz #361 Dátum: 2012. Július 29. - 05:56:09 »

Mindenesetre ami megnyugtató lesz számodra, ha az L111 tette a dolgát Nálad minden gond nélkül Az mindenesetre furi, hogy Nálad eltört. Emlékszem mi anno direkt el akartuk törni (hogy egyáltalán túl lehet e húzni) és nem sikerült. ( no nem satu teszt volt de nem tudtuk úgy megfogni a nyelét, hogy ne csússzon ott el előbb a kezünk). u.i. Most kimentem a fürdőmbe és remegésig megtéptem az enyémet... Semmi, illetve nem bírtam könnyen kicsavarni  :D  Viszont mivel én nem nagyon használom (nekem túl agresszív) szívesen felajánlom Neked, ha már így jártál, de mégis a márkánál maradtál vagy ha pl. nem jönne be az L6 (de szerintem befog..).     
Üdv
Ha már ilyen töréstesztes kísérletbe fogtál
Az szerint tedd ahogy én
Csak jobb kézzel tedd az összecsavarást (szimuláció)
Oly módon a polcon van egy fésű amire rá kell fektetni a L111 oldalélét(hogy ne sérüljön)
A ráfektetés az ellentartás végett kell.
Csavarod jobb kézzel be és közben nyomni kell közepes erővel a talajra.A keményre-húzáskor még jobban megnyomod egy pillanatra
Ez belátható egy erősebb igénybevétel mint simán becsavarni
A kereszt irányú hajlító/nyíró erő miatt
kb 2 hónapot írtam használatra az kb. 7 pengecsere + 3-4 próbaszerelés
Tehát 10 szer ismételendő a kísérlet
Csak a teljesség kedvéért írtam le

...Bár a munkádon más keres - dolgozni csak pontosan, szépen,
 ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #362 Dátum: 2012. Július 29. - 15:06:03 »
Üdv!  Nagyon sajnálom, hogy ilyen komoly problémával élsz együtt, ehhez nyilván nem alkalmas a műanyag készülék...Az LP1822M-vel ilyen probléma legalább nem lesz.     

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #363 Dátum: 2012. Július 30. - 09:36:17 »
Szia Daróc!

Ha esetleg a most átmenetileg használt borotvádat már nem kell használnod, az is eladó lesz? Ebben az esetben foglalnám...
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető daróc

• Törzstag
« Válasz #364 Dátum: 2012. Július 30. - 13:54:08 »
Szia Daróc!

Ha esetleg a most átmenetileg használt borotvádat már nem kell használnod, az is eladó lesz? Ebben az esetben foglalnám...
privátot írok
Bár eladásra nem gondoltam
Mint írtam hasonlót(nem pont olyat) használok
A nyele jobban hasonlít ezekre
http://kepfeltoltes.hu/100924/20100921150_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120325/20120323304_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem elérhető daróc

• Törzstag
« Válasz #365 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 15:10:35 »
Penge
Talán tudsz válaszolni milyen megnevezésű fémből van a Lord LP1822M 3 részes full metál borotva
A súlya alapján saccolva:
Nem kór acél(ahhoz könnyű)
Nem tiszta alumínium (ahhoz picivel nehezebb)
Nem spiáter mert az még könnyebb fém mint az alumínium
Az L111 fedlapja amire ismeretlen fémet írtál az ránézésre spiáter
Ezekből következik ötvözet lehet.
Rozsdamentes ötvözet mert krómot nem látok rajta
És nem hinném hogy rozsdásodón hagyták volna
Megvizsgáltam a keménységét
A nyél végét tűreszelővel néhány húzással megkarcoltam
Az alumíniumnál keményebb
A rozsdamentes kóracéltól lényegesen puhább
Ezekből kikövetkeztetve talán dúralumínium
Ami mint kikeresve látható: nagy szilárdságú alumíniumötvözet
A fényességéből kikövetkeztetve polírozott
Mindezt azért vezettem le mert Az extrametáll információja rozsdamentes acélt mondott
Ez egy parasztvakítás
Hisz az drága anyag egy tömeggyártásra vitt borotvában nem kifizetődő
Én állítom ezek után
polírozott alumíniumötvözet

Talán dúralumínium. rezet, magnéziumot, mangánt és szilíciumot tartalmazó, nagy szilárdságú könnyen alakítható alumíniumötvözet

Bővebb információ:http://www.vilaglex.hu/Lexikon/Html/Duralu.htm

Nem elérhető daróc

• Törzstag
« Válasz #366 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 15:36:09 »
Most egy teljesen szakszerűtlen szubjektív leírást adok miként viszonyulok a Lord LP1822 M új borotvámhoz
És a fent leírt eltört-nyelű  L111 legolcsóbbhoz
Az L111 csodálatos tisztára levitte amit kellett
Könnyedén mintha nem is borotvát húztam volna
Nem vágott meg sehol
-------------
LP1822 már nem visz olyan simán.
Oda kell figyelni, többször húzni
Nem vágott meg nem nyúzott
Mégis jobbnak mondanám az L111-et
Az okát nem tudom miért!!
Ez a véleményem
Keresem az okot ebben segítsen aki jobban ismeri a típusokat
Mintha olvastam volna L 111 teches forma fej
Ha az erről írják gyöngéd és precíz
LP1822 merkur szerű fejet írt penge(merkur jellemzőit nem tudom)
----
Lehet-e magától értetődő oka a teches forma fej?
Vagy egyszerűen a penge jobban illő volt az L111 ben (lord super chrome)
LP1822 (Gilette platinium)
----
vagy csak az első Lord élményt túlálmodom

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #367 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 16:25:22 »
Penge
Talán tudsz válaszolni milyen megnevezésű fémből van a Lord LP1822M 3 részes full metál borotva

Őszintén, én sem tudom, pedig én is szétvertem már egyet kettőt, de a 1822-t még nem. Az biztos, hogy amiket én nyúztam (1823 és egy nem forgalomban lévőt) azt a színéből ítélve valamilyen rézötvözetre tippelném, amit krómoztak/nikkeleztek. A 1822M kicsit vaskosabb, ránézésre és súlyra is más, de nem rozsdamentes acél, ahogy az EM-nál írják.   

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #368 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 17:26:17 »
Most egy teljesen szakszerűtlen szubjektív leírást adok miként viszonyulok a Lord LP1822 M új borotvámhoz
És a fent leírt eltört-nyelű  L111 legolcsóbbhoz
Az L111 csodálatos tisztára levitte amit kellett
Könnyedén mintha nem is borotvát híztam volna
Nem vágott meg sehol
-------------
LP1822 már nem visz olyan simán.
Oda kell figyelni, többször húzni
Nem vágott meg nem nyúzott
Mégis jobbnak mondanám az L111-et
Az okát nem tudom miért!!
Ez a véleményem
Keresem az okot ebben segítsen aki jobban ismeri a típusokat
Mintha olvastam volna L 111 teches forma fej
Ha az erről írják gyöngéd és precíz
LP1822 merkur szerű fejet írt penge(merkur jellemzőit nem tudom)
----
Lehet-e magától értetődő oka a teches forma fej?
Vagy egyszerűen a penge jobban illő volt az L111 ben (lord super chrome)
LP1822 (Gilette platinium)
----
vagy csak az első Lord élményt túlálmodom

Üdv! Remélem semmilyen élményt nem fogsz túlálmodni.

Az L111-hez képest az LP1823-as minden tekintetben jobb, -de funkcionalitását tekintve- is optimálisabb. Ez az én véleményem, miután a kettő teljesítményét egymás mellett nézem. Próbáltam mindkettőt, napi használatban már jópár éve egy 1822 van, hozzá legszívesebben SC pengét használok.

Két dolgot tudok elképzelni. Az eredetileg L111-hez járó SC penge és az említett Gillette Platinum + a megszokott szögtartásod hozza a nem várt különbséget. Az SC számomra elég éles és gyengéd is egymenetben, míg a Szt Pétervári Gillettek, Astrák (és még sorolhatnék egy párat) nekem általában túl veszélyesek, "élesek". Az élességet úgy értem, hogy élgeometria tekintetében van egy szép hosszú bevezető él, majd ehhez képest a vágóél is kis szögű. Az SC élgeometriája kicsit nagyobb szöget hoz, de a 1822 készülék beállításával együtt így optimális. Az L111-et én egy agresszív készüléknek tituláltam, gyakorlatilag a penge olyan szögben érintkezhet a bőrrel, ahogy csak szeretnéd, az optimális szögeken túl is. ( persze megfelelő nyomás mellett) A 1822 nem hagy ekkora mozgásteret. Nálad az alkalmazott nyomással is lehet a gond, mivel a műanyag készülék túl könnyű volt, megszoktál egy bizonyos szöget és nyomást. A 1822-t nem szabad nyomni max csak egy hajszálnyit,  a saját súlya kell, hogy dolgozzon. Ez esetben az SC pengével teljesen szépen dolgozik. Nekem konkrétan a kék Astra pengékkel volt rémálom az első pár borotválkozás a 1822-es készülékben, azonban többszöri próbálkozás után (mint nagy általánosságban minden pengénél) ezeknél is ráéreztem a szögekre, mára bátran ajánlanám ezt a kombót is.

Javaslom, hogy próbáld az eredeti pengét a készülékedhez a Gillette után, és ha többszöri kisérletezgetés után sem leszel elégedett, küldök egy új L111-et, ha Neked az jobban vált be.

Egy tipp: Ha úgy érzed, hogy a borotva nem vág, az alkalmazott szöget nagyobbra, míg, ha úgy érzed, hogy akadva húz, akkor pedig kisebbre vedd, egy egyenletes minimális nyomás mellett. Egy kis tapasztalattal, gyorsan rá lehet érezni egy-egy DE penge optimális szögtartományára, ahol jól dolgozik. Aztán sajnos azt is el tudom képzelni, hogy megsérült a DE penge ( ugyebár a csomagból ki és borotvába behelyezés nem egy egyszerű mutatvány Nálad.) A bevonatok nagyon érzékenyek, akár egy új penge is lehet rémálom ha az éle akár egy kicsit is fémhez, kerámiához stb. van koccolva.   

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #369 Dátum: 2012. Augusztus 03. - 19:18:14 »
Szia Daróc!

Engedd meg, hogy én is belevau:

Ha egyértelmű dolgokat írok, akkor előre is bocsánat.

1 A pengét próbáld meg úgy kibontani, és betenni a készülékbe, hogy törölközőt teszel alá, és próbáld meg a törölközőn beletekerni a nyelet is.

2 A borotva nyelét a hüvelyk, és mutató közé csippentve nagyon finoman fogd, úgy, hogy ha akar, akkor simán átfordúlhasson fejjel lefelé. Az idális pont (szerintem) kb a súlypontja alatt van egy picivel. Ekkor az élszöget a kézfejed tartásával állítod be.

3 Grimaszolj a tükör előtt rendesen, mert a bőr feszessége sem mindegy. Állat fel, nyakat tekerj, csücsöríts oldalra nyugodtan, maximum te röhögsz magadon ;D

Az első pár borotválkozásnál nehéz eltalálni az ideális szöget, de minden alkalommal javulni fog a dolog. Megérzed, hogy mikor vágja a szőrt a penge, és mikor darálja a bőrödet. Mondjuk nekem segített a borotva hangja is.
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető gas

• Törzstag
« Válasz #370 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 11:15:13 »
Üdv!
Az L111 tényleg jó én sem találtam agresszívnak,de az L6 szerintem jobb.Én Lord SC-val,v BIC-el szerettem használni,az jobban bevált nekem mint a Gillette.Bár már már nincs meg azLP1822-m elajándékoztam,h átcsábítsam egy ismerősömet a hagyományos borotválkozáshoz.Sikerült is ;)

Nem elérhető daróc

• Törzstag
« Válasz #371 Dátum: 2012. Augusztus 04. - 15:00:43 »
Bic szerintem egyértelműen jobb a Gillette-nél
De a Lordokkal nagyon jó
Az LP1822-ről nem mondtam le 1 hónap után lehet kijelenteni bármi komolyat
Masszív és jól megtervezett borotvának sejtem de időnként nem jobb a drágább az újítás sem mindég jön be

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #372 Dátum: 2012. Szeptember 06. - 23:01:18 »
az én receptem: L5+Feather. Tavaly nyáron is bevált :D
... a nyúlon túl?

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #373 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 06:49:07 »
Ma kipróbáltam hozzá a mellékelt kék LORD pengével. (...) de az a kék LORD penge egy rakat...  Az indiai Wilkinsonnal vetekszik. Nehéz lenne eldönteni, hogy melyik rosszabb  :borosta:
Legközelebb próba egy általam már kipróbált és jónak minősített pengével.

Az a kék LORD a Super Chrome, érdekes, sokak abszolút kedvence.  :)

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #374 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 06:54:27 »
Hogyhogy csak most találtál rá az L5-re (de lehetett volna az L6 is), egész fura, hát hisz ezek normál esetben alapvető fejlődéstörténeti lépcsőfokok közöttünk, komoly kivétel vagy. Lámlám, így jár, aki a jogosítvány után rögtön Ferrarival meg Lambóval nyomja!   ;D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici