Kedves, tapasztalt kollégák véleményezésére szeretném bocsátani az itteni, lejjebb található DOVO-Inox 4/8, full 1/1, rm acél kést. Van egy DOVO 5/8 full 1/1 szénacél késem, amin tanulok, és második késként egy 4-est szeretnék. T-I ben sajna már nincs, elkapkodták a Le Petit Francais-t, az egyetlen fellelhető 4/8-as Thiers-Issardot, már amit Moszkvában, ebben a boltban lehet kapni: (kár pedig gyönyörű
)
Erre megnéztem mi van DOVO-nak 4-es ben, és jóllehet ott sokkal több típus volt, de csak egy fajta maradt készleten (egyszeri rendelésre nem szállítanak, csak készletről dolgoznak) és ez egy Dovo-Inox, 4/8, full 1/1 ground, rozsdamentes és bivalyszaru a nyele. Magyar pízre átszámolva kb. 44e ft.
Namármost, érdekelne, hogy
nagyon kezdőként mennyire zavarna meg az új méret, az hogy ez rozsdamentes, stb (használat/tanulás közben). Az alapvető különbségeket tudom az r.m. és a szénacél között (láttam leírva több helyen is
), de mint kezdőnek mit tanácsoltok, gyakorlatiasság szempontjából érdemes-e már most másodikat - és másfajtát - beszerezni?