Szerző Téma: Újonnan vásárolható kések  (Megtekintve 284839 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Újonnan vásárolható kések
« Válasz #135 Dátum: 2010. Május 06. - 09:35:49 »
Idézet
Tegnap felavattam az uj 5/8 os Stehlo-mat(képe megtalálható a gyüjteményemben).
Nem lesz eladó. Ez azt hiszem mindent elárul. Azt még nem tudom hogy fogja tartani az élét, milyen gyakran kell majd bőrözni, de elsőre szuper volt. Mintha évek óta ezt használnám annyira kézre állt. Nem szeretem a lekerekitett végü késeket, de ennél ez sem zavart. Mostmár kezdem érteni miért mertétek ajánlani a Stehlo-t.

Megmondom öszintén, név ide vagy oda, nekem is a kerekített fej miatt voltak/vannak vele elöítéleteim. De ha Te sem szereted a kerekített végüeket, mégis bejön ... hát lehet, csak kipróbálok én is egyet   

Ha jól emlékszem fontinak láttam egy 7/8 os Stehloját homoru fejjel. Nekem van egy ugyanolyanom csak kerekitett fejjel. Nem tudom a fontié eredetileg ilyen volt, vagy azután volt behomoritva. Én is ezen a megoldáson gondolkodtam de lehet hogy marad igy ahogy van.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #136 Dátum: 2010. Május 06. - 09:46:15 »
Az az enyém, és eredetileg ilyen. Mint a hasonló Henckels Friodurok.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #137 Dátum: 2010. Május 06. - 11:37:05 »
Akkor nem értem miért kell neked mégegy 7/8-os Stehlo  ;)

nemo

• Vendég
« Válasz #138 Dátum: 2010. Május 06. - 11:41:44 »
Akkor nem értem miért kell neked mégegy 7/8-os Stehlo  ;)

Pedig egyszerü  ;D mert: 1 sör nem sör, 2 sör egy fél sör, 3 sör 1 sör. De mint mondtam, 1 sör nem sör  ;D ;D

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #139 Dátum: 2010. Május 06. - 11:43:20 »
Mér', mér' – hát mint nemo is mondja.

Mer' például kerekfejűm még nincse', azé'!  ;)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #140 Dátum: 2010. Május 06. - 11:45:39 »
És főleg nem fekete nyéllel
(valószinüleg azt fogjuk "elbótolni" mert a piros nyelest már használtam)

Nem elérhető thaly3

• Törzstag
« Válasz #141 Dátum: 2010. Május 07. - 11:11:04 »
Tisztelettel jelentem szert tettem egy 1920-as black celluloid Gotta 5/8-os full hollowra 8) Képek is lesznek, kicsit még leápolom ;D Talán olcsóbbat is találtam volna, de nagyon tetszik!
« Utoljára szerkesztve: 2010. Június 08. - 18:21:21 írta thaly3 »

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #142 Dátum: 2010. Május 07. - 11:21:48 »
Gratula thaly3! Szép kés az és jó is lesz meglátod! Nem fogod megbánni!  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető thaly3

• Törzstag
« Válasz #143 Dátum: 2010. Május 07. - 15:30:44 »
Köszi a bíztatást Fonti! Alaposan megvizsgáltam, igen jó minőségű mind a mechanika, mind a kivitel. Szépen és pontosan nyit-csuk. Van egy plusz liner amire a pengető fexik rá csukott állapotban, jó megoldás. Hétfőre lehet, hogy csinálnak (a Váci u. köszörűs) egy egyedi szíjat (fára ragasztva) a bóti feléért. Küldök majd pü-t amiről beszéltünk tegnap.

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #144 Dátum: 2010. Május 07. - 15:35:20 »
Klassz! Aztán várjuk ám a képeket!  ;)
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető morphin

• Törzstag
« Válasz #145 Dátum: 2010. Május 07. - 16:16:45 »
Hétfőre lehet, hogy csinálnak (a Váci u. köszörűs) egy egyedi szíjat (fára ragasztva) a bóti feléért.

Múltkor kérdeztem a fiatal srácot, hogy ilyesmivel is foglakoznak-e.Azt mondta még régen voltak bőreik is,de most nincs és egyelőre nem is lesz...átQrt...erről majd én is kérnék pontos leírást, akár PM-ben is,mert érdekel. (mennyi volt a Gotta?)

Nem elérhető Professzore

• Törzstag
« Válasz #146 Dátum: 2010. Május 09. - 20:51:56 »
Szasztok!

Nézegettem volna a B&B-t kések után, osztán feltűnt, hogy nagyon nincs Jagger... Kis keresgélés után osztán leesett, hogy az csak E. J. címkés, egyébként Dovo, és találtam is brit oldalt, ami a magyar 32 ezer helyett 20 ezerért vesztegeti (nyilván plusz posta, de az meg csak nem 12 ezer forint)...
Megtekinthető: http://www.theenglishshavingcompany.com/cgi-bin/psProdDet.cgi/CTRE||@cStraight%20and%20Cut%20Throat%20razors,%20Strops%20&%20Paste@b|0|user||9|

Hm...

Nézelődtem tovább is. Van bármelyikőtöknek is ötlete arra vonatkozóan, hogy ilyet: http://www.classicshaving.com/catalog/item/522940/190273.htm hol, mennyiért, milyen módon stb. lehet megvásárolni?

Prof
« Utoljára szerkesztve: 2010. Május 09. - 21:14:39 írta Professzore »
Április nyolcadikától... :-) Lord L6, Proraso/Omega pamacs szép tartón, Kappus Aloe Verás krém. Volt/van T&H mintacsomag, mintakészletek (1. és 2.), és június 25-étől van egy Merkur Futur is. :-)

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #147 Dátum: 2010. Május 09. - 21:43:35 »
Az English Shaving Company az EJ hivatalos webshopja. Nagyon korrektek egyebkent, tobbszor rendeltem toluk, a rendeles harmadnapjara mindig itt volt a csomag.

Ha 5/8-as inox kest keresel, akkor ajanlom figyelmedbe ezt esetleg:

http://www.rasurpur.de/english/shop/straights/solingen/solingen.html

Az enyem egy hete erkezett meg, nagyon korrekt az elado, shave-readykent kuldi a keseit. Ezek NOS kesek, van egy olyan gyanum, hogy jobbak mint a ma keszitett Dovo-k, de biztosan nem rosszabbak.

Itt egy sajat kep rola:

Nem elérhető thaly3

• Törzstag
« Válasz #149 Dátum: 2010. Május 10. - 13:14:54 »
Heló! Szerintetek elképzelhető, hogy a legelső(!) ;D késem (Gotta "120" Full Hollow Silver Steel, 1920*) 9/16-os? Méréseim alapján annyi, csak nem tudom, gyárilag ilyen (NOS-ként vettem very szép állapotban), vagy egy 5/8-os lett regrindelve. Nem nagyon találtam irodalmat a solingeni gyártott méretekről, kivéve az 5/8, 11/16 és 6/8.

*huszas évek eleje

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici