Szerző Téma: Újonnan vásárolható kések  (Megtekintve 284837 alkalommal)

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
Re:Újonnan vásárolható kések
« Válasz #165 Dátum: 2010. Május 11. - 21:04:25 »
Pietro -

par honapja szerettem volna mindenkeppen rozsdamentes kest venni es akkor alaposan korulneztem.

Nagyjabol ezeket a gyartokat talaltam, akik vagy ma vagy regen keszitettek ilyet:

Rudolf stehlo
Filarmonica
Henckels Friodur
Wacker
Puma
Boker

Ezek kozul a Dovo, a Boker es a Wacker keszit ma is rozsdamentest.

A Dovokat megtalalod, a masik ket gyarto linkjei:

Boker:
http://www.boker.de/rasiermesser.html

Wacker:
http://www.wacker-rasiermesser.de/rasiermesserinox/index.html

Ezenkivul idonkent felbukkannak nagyobb mennyisegben regi pengek, amelyeknek valamelyik mai mester ad vegleges format, aztan vagy kapnak egy muanyag nyelet vagy keszitenek custom nyeleket. Pl:

http://www.rasurpur.de/english/shop/straights/solingen/solingen.html
http://www.shavingshop.com/index.php?category=44

Ezek kozott mondjuk nemhogy 4/8, de 5/8 is alig akad. Mindenesetre ha szerintem erre erdemes nezelodnod.

Ha valaki ki tudja egesziteni a listat, megkoszonom.

« Utoljára szerkesztve: 2010. Május 11. - 21:57:06 írta cotag »

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #166 Dátum: 2010. Május 11. - 21:08:04 »
Pietro!

Grat! Bingó! A cári helyesirás az érdekessége. Szerintem export volt, és a jobb kelendőségért irták rá németül és oroszul is. Sajnos nem az eredeti borotvával vettem...az lenne az érdekesség. Van egy másik érdekes tokom is...az egy pozsonyi köszörülde feliratát viseli. Poszony Bratislava néven, de egyébként magyarul (Lőrinczi kapu tca..stb). Az meg a köszörülde reklámanyaga volt az első VH utánról.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #167 Dátum: 2010. Május 11. - 21:44:09 »
Cotag, a C. V. Heljestrand (svéd) is készített rozsdamentes késeket. Én nemrég szalasztottam el egy szép NOS darabot! >:(
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

nemo

• Vendég
« Válasz #168 Dátum: 2010. Május 11. - 21:54:12 »
Cotag, a C. V. Heljestrand (svéd) is készített rozsdamentes késeket. Én nemrég szalasztottam el egy szép NOS darabot! >:(

De neked már van egy nem?

@cotag,
szerintem a Böker-hez nem azt a linket akartad rakni ...

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #169 Dátum: 2010. Május 11. - 21:54:42 »
Szoktam latni C. V. Heljestrand keseket, de nem tudtam, hogy volt nekik rozsdamentes modelljuk. Siman stainless-kent jelolik?

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #170 Dátum: 2010. Május 11. - 21:57:42 »
@cotag,
szerintem a Böker-hez nem azt a linket akartad rakni ...

Jogos, javitottam, koszonom.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #171 Dátum: 2010. Május 11. - 22:05:40 »
Nemo, igen, van, de az nem rozsdamentes.

Cotag:
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php?t=65563
http://www.straightrazorplace.com/forums/buy-sell-trade-archive/19074-fs-cv-heljestrand.html
Hirtelen ennyi... (Amit én láttam, az mindkettőnél jobb állapotban volt, bár annak a pengéjén nem volt maratás)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Pietro

• Törzstag
« Válasz #172 Dátum: 2010. Május 12. - 12:13:43 »
Pietro!

Grat! Bingó! A cári helyesirás az érdekessége. Szerintem export volt, és a jobb kelendőségért irták rá németül és oroszul is. Sajnos nem az eredeti borotvával vettem...az lenne az érdekesség. Van egy másik érdekes tokom is...az egy pozsonyi köszörülde feliratát viseli. Poszony Bratislava néven, de egyébként magyarul (Lőrinczi kapu tca..stb). Az meg a köszörülde reklámanyaga volt az első VH utánról.

Hehe, jolesik, hogy beletrafaltam ;) eloszor ukran nyelvre gondoltam, de aztan lattam a kemenysegjelet, amit az oroszban hasznalnak. Kar, hogy nincs meg a kes, biztos szep darab lehetett :)
Thiers-Issard "Le Petit Français" 4/8 | Thiers-Issard "Fox and Rooster" Silverwing Sheffield 5/8  | Dovo "Black Star" 5/8 | Sigmund Hollinger Sheffield 5/8 | Wacker "Jahresmesser 2009" 6/8 | Seizomoto Kinsei Kamisori | Merkur 34C (HD) | Merkur 37C (slant)

Nem elérhető Pietro

• Törzstag
« Válasz #173 Dátum: 2010. Május 12. - 19:26:07 »
Nagyon köszönöm mindenkinek a javaslatokat/linkeket/tapasztalatokat/tanácsokat!  ;)

cotag - hiányoltalak a bori-talin, de most látom győrben laksz... (mondjuk én messzibbről érkeztem  ;D)
Thiers-Issard "Le Petit Français" 4/8 | Thiers-Issard "Fox and Rooster" Silverwing Sheffield 5/8  | Dovo "Black Star" 5/8 | Sigmund Hollinger Sheffield 5/8 | Wacker "Jahresmesser 2009" 6/8 | Seizomoto Kinsei Kamisori | Merkur 34C (HD) | Merkur 37C (slant)

Nem elérhető cotag

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #174 Dátum: 2010. Május 12. - 19:38:03 »
Nagyon köszönöm mindenkinek a javaslatokat/linkeket/tapasztalatokat/tanácsokat!  ;)

cotag - hiányoltalak a bori-talin, de most látom győrben laksz... (mondjuk én messzibbről érkeztem  ;D)

Nem is annyira az tavolsag, mint az ido... dolgoznom kellett. Sajnalom kicsit, majd legkozelebb.

Nem elérhető morphin

• Törzstag
« Válasz #175 Dátum: 2010. Május 18. - 17:09:31 »
Ma jártam a köszörűsömnél...most több időm volt,ezért szét néztem, illetve a Kálmán megmutatott elég nagy ritkaságokat is...többek között az ükapja által készített kést.Gyöngyház nyél,nagyon szép volt...1850-es években készült és még ma is szép állapotban volt,persze el volt már vékonyodva a használattól...erről jutott eszébe a Kálmánnak,hogy ő is készített nemrég egy kést.Az sem eladó sajnos...Solingenből lehet venni donor acél darabot,neki már "csak" formára kellett köszörülni,élezni stb...belegravírozta a családi címert, illetve nevét...megkérdeztem csinálna-e nekem is egyet...azt mondta 20ezer körül ki lehet hozni,de sok idő nagyon...megfontolom még.

Nem elérhető Pietro

• Törzstag
« Válasz #176 Dátum: 2010. Május 25. - 13:52:08 »
Most hozták meg, nem bírtam ki, lefotóztam és közzéteszem a legújabb szerzeményem. Bocs a gagyi fotóért (telefon) a másodikat a netről vadásztam le, hogy lehessen látni is vmit  ;D
Wacker - Jahresmesser 2009
6/8, full hollow 1/1, szénacél, csontnyél, "spanish point" és hallanátok, milyen gyönyőrűen "énekel"  :borz2:

Állítólag a Wacker-Meister élezte sajátkezűleg, az eladó szerint nem kell éleztetni, szerinte elég a fehér pasztás lenvászon + sárga pasztás szíj. Az alkarteszet jól vette (csak úgy pattogott le a szőr), de majd holnap reggel felavatáskor kiderül...  ;)

ui.: eredetileg 2008-ast akartam venni, az volt a szájton (www.britvasolingen.ru), de az eladó azt mondta, hogy inkább a 2009-est ajánlja, mert azon már vmi újítást eszközöltek a kialakításán (fogás)

Nem elérhető ronin

• Új tag
  • *
« Válasz #177 Dátum: 2010. Május 25. - 13:57:06 »
...Wacker - Jahresmesser 2009...
Gyönyörű!!  :o  :o  Congrats!  :borz2:

Nem elérhető thaly3

• Törzstag
« Válasz #178 Dátum: 2010. Május 25. - 13:57:26 »
Menten felgyújtom magam...ilyet én is, én is!!! Grat, pipec a bicska! :borz2:

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #179 Dátum: 2010. Május 25. - 14:03:23 »
Huhh...! De szép! Gratulálok! Asszimetrikus él?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici