Szerző Téma: Újonnan vásárolható kések  (Megtekintve 284814 alkalommal)

Nem elérhető Pietro

• Törzstag
Re:Újonnan vásárolható kések
« Válasz #210 Dátum: 2010. Június 29. - 11:41:37 »
Pietro!

A multkor feltetted a linket és az árat a '72.-es Vosztok-3 borotváról. Akkor az árát 14000 Ft-ba számoltad. Most nézem, hogy a britva.ru honlapon külön rovaton megjelentek a régi gyártású, de uj szovjet/orosz borotvák...és általában 750 rubeles, vagyis 5000 ft alatti áron. (ha nem néztem el valamit nagyon...) Abból már érdemes mazsolázni...ha tudnál venni még engem is érdekelne egy ilyen Vosztok-3 a "mosolygós" pengéjével...majd csak eljut hozzám valahogy... ;)...

Üdvözlettel: longball

Szia longball, bocs, csak most láttam az üzidet.  :) Gondolom, valszeg ezt nézted ki: http://www.britva.ru/shop/img/?pid=0878312  való igaz, kb 5600,-- Ft (www.xe.com)

Egyeztessünk PÜ-ben, legközelebb július 14-15.-én leszek Pesten, nekem 15.-én lenne a kényelmesebb talcsizni, hogy átadjam. Rendeljem?
Thiers-Issard "Le Petit Français" 4/8 | Thiers-Issard "Fox and Rooster" Silverwing Sheffield 5/8  | Dovo "Black Star" 5/8 | Sigmund Hollinger Sheffield 5/8 | Wacker "Jahresmesser 2009" 6/8 | Seizomoto Kinsei Kamisori | Merkur 34C (HD) | Merkur 37C (slant)

Nem elérhető lacruise

• Új tag
  • *
« Válasz #211 Dátum: 2010. Július 13. - 14:02:02 »
Udvozlet az Uraknak,

Evek ota DE borotvat haszsnalok (wilkinson muanyag, mostanaban wieshi) es lepnek egy kategoriaval feljebb a borotvakesek vilagaba.

A kerdesem az lenne, hogy milyen kezdo borotvakest ajanlotok?
Augusztusban leszek otthon es be akarok terni a vaci utcai mesterhez is de jo lenne elotte tajekozodni.
Ti mivel kezdtetek?
Mennyit sznajak ra?
Erdemesebb egy kicsit dragabbat venni?
Mi az ara egy jo minosegu borotvakesnek?

Segitsegeteket elore is koszonom!
lacruise

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #212 Dátum: 2010. Július 13. - 14:32:14 »
http://straightrazorplace.com/classifieds/showcat.php/cat/3
http://www.whippeddog.com/view_list/----Holding-Tank-Razors---$30s-%28Includes-Honing---Postage%29/

Ezek mind előre élezettek, és mindegyik jó minőségű. Az ára attól függ hogy mennyire akarsz szépet/újat/jó állapotban lévőt. Ha újat akarsz, akkor én a helyedben Flaschner mestertől vennék, nem rendelnék külföldi webshopból. Ha az is érdekel, akkor SRD (straight razor designs) ahonnan érdemes késhez cuccot venni. A 30 dolláros 80 éves borotva is borotválhat úgy mint egy új 100 dolcsis DOVO, vagy akár jobban is, szóval az ár nem feltétlen mutatja hogy milyen lesz vele borotválkozni.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #213 Dátum: 2010. Július 13. - 14:38:17 »
ha igazán jót akarsz vegyél Flasitől egy Stehlo-t
Szerintem a legjobb. Kezdő késnek egy 5/8 ost vagy 6/8 ost

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #214 Dátum: 2010. Július 13. - 14:41:14 »
Ha használt is megteszi  vegyél ez Zwillingset(szerintem azt is találsz Flasinél)

Nem elérhető lacruise

• Új tag
  • *
« Válasz #215 Dátum: 2010. Július 13. - 14:54:25 »
koszi sracok, akkor megyek Flasi mesterhez) es valogatok!
lacruise

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #216 Dátum: 2010. Július 13. - 15:08:06 »
lacruise nézzél körül a Kezdők ide! három altopikjában is:

http://borotvaforum.hu/index.php?board=26.0
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #217 Dátum: 2010. Július 16. - 21:21:00 »
Üdv mindenkinek!

Azt hiszem ide illik leginkább, ámbár a módszerek/technika topicba is illene. Naszóval: Pietro sörtetárs igen hathatós és szives közreműködésével sikerült szert tennem egy nagyon szimpatikus nevű szovjet/orosz botovára: Sztolicsnaja! Neve - a szép arany emblámákkal ékeskedő piros cimkéről biztos ismerős lehet másnak is...no ezuttal nem az ismert vodkáról lesz szó. Echte NOS 5/8-os borotva a szösszenet tárgya. Ma délután érkezett meg, már előre fentem a ...szóval növesztettem a tesztanyagot. A borotva beszerzésben főleg az volt a csábitó, hogy eredeti "moszkovszkij masztyer"  késziti fel használatra a borotvát. És lőn: első pillantásra kissé egyenetlen élszalag nézett rám...de a hajszálat, karon levő szálakat gond nélkül vitte...mit gond nélkül...de, most nemrég jött el az igazi teszt ideje! A szokásos három körös borotválkozást végigcsináltam...bár kettő is elég lett volna. Ahogy nézem, az öreg elvtárs '59-ben született, de igen élesen teszi a dolgát! Minden elismerésem! Bár, ahogy hallottam -Flaschner mestertől is- ebben annó közreműködtek teljesen önkéntes német szakmunkások is, akik '45 után örömmel mentek vendégmunkásnak a nagy Szovjetunióba! Hogy is mondták: "dobrovolcem" ! :D Szóval az öreg/ifjú "moszkvics" előtt le a szakállal! :D

« Utoljára szerkesztve: 2010. Július 17. - 07:57:56 írta longball »

Nem elérhető Pietro

• Törzstag
« Válasz #218 Dátum: 2010. Július 19. - 12:14:55 »
Szóval az öreg/ifjú "moszkvics" előtt le a szakállal! :D

:borz1:  na zdavorovye longball!  :D

Ha bárki másnak kedve szottyan orosz/szovjet NOS kést beszerezni, írjon PÜ-t. Nem ígérem, hogy "másnapra" szállítom, a hazajöveteleimtől függ, a köv. szeptemberben lesz valamikor.

Én is vettem egy Yachtát, nagyon nagyon jó, olyan "mosolygós", 64-es születésű  :)  majd felposztolom a portálomba, ezenkívül van még néhány darab amit Mr RazorBug tanácsára szerezgettem be az utóbbi időben, leginkább ebay-ről  ;D ;D

Üdv mindenkinek Törökországból, azt hiszem kipróbálom itt a helyi borbélyokat (3-4 Euroba fúj egy borotválás)  :borotva:
Thiers-Issard "Le Petit Français" 4/8 | Thiers-Issard "Fox and Rooster" Silverwing Sheffield 5/8  | Dovo "Black Star" 5/8 | Sigmund Hollinger Sheffield 5/8 | Wacker "Jahresmesser 2009" 6/8 | Seizomoto Kinsei Kamisori | Merkur 34C (HD) | Merkur 37C (slant)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #219 Dátum: 2010. Szeptember 11. - 11:20:21 »
Egy újszülöttnek minden borotva új!  ;D
Íme egy titánbevonatú abszolút rozsdamentesnek kikiáltott kék- illetve aranyszínű:

...ami akár kövön is élezhető, a vékony arany-titán(!?) bevonat nem sérül, mint írják hozzá.  :o

Az 55 dolláros árban az ingyen szállítás és az ingyen 12 dolláros bőrtok is benne van. Ez egy főnyeremény!  :crazy:
« Utoljára szerkesztve: 2010. Szeptember 11. - 11:28:21 írta fonthunter »
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető bz

• Új tag
  • *
« Válasz #220 Dátum: 2010. Szeptember 11. - 12:49:31 »
Hú!
Mielőtt megrendeled, szóljál lécci, én is beszállnék egy kékre! :)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #221 Dátum: 2010. Szeptember 11. - 12:55:05 »
bz, nem akarom megrendelni, mert nagyon gyanús nekem ez az egész, erre is próbáltam célozni...  ;)

Nem elérhető bz

• Új tag
  • *
« Válasz #222 Dátum: 2010. Szeptember 11. - 13:45:22 »
Énis..... :)

Nem elérhető bz

• Új tag
  • *
« Válasz #223 Dátum: 2010. Szeptember 11. - 21:41:41 »
Pesten az Ecsetboltban élőben látta valaki az ébenfa nyelű borotvakésüket 18.600.- pénzért?
Milyen acéllal lehet?

Nem elérhető Matifu

• Tag
« Válasz #224 Dátum: 2010. Október 30. - 00:07:05 »
Üdv éltársak.
Felteszem a már sokszor feltett kérdést  :) melyiket válasszam.
Mivel nincs időm borotvakésre vadászni így úgy döntöttem veszek egy újat.  :crazy:
Tudom a méret mindig számít hahaha a csajok is azt mondják  :D tehát 4/8 vagy 5/8 -osat szeretnék. Nem szeretnék túl drágát de úgy 60max 100€ rászánnék.
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obchod/britva-dovo-solingen-schildplatt-i+id-1516480.html
De ezzel is megelégednék.
http://www.koridor.cz/inshop/dovo-straight-razor-black-solingen.html
Találtam egy Salont ahol árulnak késeket kedden meglátogatom őket.
Itt a link. http://www.salons.sk/catalog/britvy-holenie-solingen-dovo
http://www.salons.sk/product/solingen-dovo-britva-101-481
Ez van hozzám közel.
Minden tanácsot szivesen meghalgatok, sőt kérek.  :borz1:
A borotváknál is sok féle köszörülés létezik melyik a legjobb egy kezdőnek tapasztaltabb tagok biztos tudnak valamit mondani erről is.

üdv
« Utoljára szerkesztve: 2010. Október 30. - 00:19:37 írta Matifu »
A borotva olyan mint az élet, amíg biztos kézzel vezeted nincs miért aggódani.
Honlapom.: http://matifu.atw.hu/viewpage.php?page_id=2

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici