Néhány tapasztalat az utóbbi napokból (L'Occitane CADE aftershave krém, Weleda rasierwasser):
CADE: megvettem...tudom, az én hibám. No, de rossznak semmi esetre nem mondanám (ellentétben a skin fooddal) viszont annyira nem is jó. De hát mitől lenne jó egy krém!? Talán nem hiába alakult úgy a történelem során, hogy a legtöbb esetben valami alkoholos löttyöt vittek fel az emberek magukra egy-egy borotválkozás után, nem pedig krémet. Betyárosabb borotválkozás utáni szerként nem ajánlom, arra nem jó, max. egy utókezelésnek, vagy ha a beretválás nem okozott túl nagy megterhelést a bőrnek, akkor jó lehet...
Weleda rasierwasser: No, ez már sokkal jobb! Ez alkoholos, gyógynövényes, valóban Unicum, svédcsepp, és társai hatása van, de az arcra történő felvitel után ez már nem dominál. Nekem leginkább a svájci Pitralon-hoz hasonlít, kivéve, hogy a Weleda-nak nincs gázolaj jellegű illat-felharmonikusa. Csak ajánlani tudom. És az ára sem vészes az angol és egyéb tradicionális "csodaszerekhez" képest, és nincs benne semmi gázosnak tartott anyag.