Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1455126 alkalommal)

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
Re:Kávézó
« Válasz #2190 Dátum: 2011. November 17. - 14:58:31 »
pedig rendesen eltolta 250ig a Soroksárin, hogy majd elszálltunk.

Jóban lehet a rendőrséggel meg a jóistennel. Amúgy ez szerintem irdatlan felelőtlenség, sőt, bűncselekmény kategória. Hiába Fittipaldi valaki, ha a környezete a Soroksári úton nem számít nemhogy 250-el, de 125-tel közeledő járműre sem. Jézusom.   :(

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2191 Dátum: 2011. November 17. - 15:02:01 »
...csak azért, mert ha alaposan elolvasod, a leírásban le van írva, hogy összesen 3 van ilyenből a világon, melyből a többség múzeumban található!  :fetreng:
magyar újgazdag pedig ma már nincs... vagy profi gazdagok már, vagy a többség, az egykori "újgazdagok" szegények mint a templom egere.. ezek meg már eladták az S8-at!  ;D

Meg hát ez stílus kérdése is, az meg még itthon épp csak kialakulóban van gazdagéknál. Látni azért pozitív jeleket, de a tipikus honi gazdag még lusta és stílustalan, az IKEÁ-ban eszik vásárlás után, aztán beszáll dzsoggingban a Q7-be - így élvezi ki, hogy ő az élet nyertese.   ;D

FBP

• Vendég
« Válasz #2192 Dátum: 2011. November 17. - 15:04:00 »

Jóban lehet a rendőrséggel meg a jóistennel. Amúgy ez szerintem irdatlan felelőtlenség, sőt, bűncselekmény kategória. Hiába Fittipaldi valaki, ha a környezete a Soroksári úton nem számít nemhogy 250-el, de 125-tel közeledő járműre sem. Jézusom.   :(
Ja, ezt már szóvá sem mertem tenni...ez némileg szocializáció, értelem, intelligencia, stb. függvénye legfőképpen... mert ha mindez magas színvonalon állna nálunk, akkor az ilyen gépekkel rendelkező emberek nem tennének ilyeneket...de nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy hol is élünk  :crazy:...szóval ma nem azok rendelkeznek drága, gyors autókkal, akiknek agyuk is lenne hozzá, illetve használatukhoz...

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2193 Dátum: 2011. November 17. - 18:02:55 »
Ja, ezt már szóvá sem mertem tenni...ez némileg szocializáció, értelem, intelligencia, stb. függvénye legfőképpen... mert ha mindez magas színvonalon állna nálunk, akkor az ilyen gépekkel rendelkező emberek nem tennének ilyeneket...de nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy hol is élünk  :crazy:...szóval ma nem azok rendelkeznek drága, gyors autókkal, akiknek agyuk is lenne hozzá, illetve használatukhoz...
+1  :sör:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Bubba

• Törzstag
« Válasz #2194 Dátum: 2011. November 17. - 22:10:20 »
"Jóban lehet a rendőrséggel meg a jóistennel."

Azt nem tudom, hogy az Istennel milyen kapcsolatban áll, de a rendőrök nem játszanak ebben a történetben.
Hisz az autó "egy szomszédos ország államfőhelyetteséé", tehát ha rendszám alapján küldik a bírságot, az az illető sofőrt nem érinti.  :crazy:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2195 Dátum: 2011. November 17. - 22:58:35 »
Jaja, erre nem gondoltam.
Persze a lényegen nem változtat.

(Egyszer itt dolgozó külföldivel voltam a budai várban, leparkolt valami istentelen helyen és módon, mondom neki, ácsi, ez nem lesz jó, elviszik, bezúzzák, minden. Erre vigyorogva mondja, hogy á dehogy, diplomatarendszáma van, azzal szabad. Hát én a lelkemben úgy föl voltam háborodva...  8))

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2196 Dátum: 2011. November 18. - 00:22:56 »

A jó isten bocsássa meg nekünk. Komolyan. (Én is néha eltolom, de mindig ésszel) Azonban ez messze nem bűnözés! 2*3 sávos út és csak akkor megy, ha üres. Ezek a profi sofőrök hidd el nem janiznak és ha mellette ülnél, megváltozna a véleményed, biztonságban érzed magad akár 250-nél is...és az is! Ez a szakasz egyébként minden nap ostrom alá van véve, itt fine tuningolja és írja fel a programokat a gépekre, azt meg tesztelni kell, próba pad pedig nincs. Évekkel ezelőtt mielőtt megcsinálta volna a kocsim, elvitt egy géppel egy körre, hogy tátsam el a szám 140LE után, milyen 400 (ugyanitt a Soroksárin). Bizony elsuhantunk a rendőrök mellett. Rólam folyt a veríték, a srác röhögött. Rákérdeztem, azt mondta ismeri őket. Amúgy meg nagyon tud vezetni, profi rally és drift versenyző. A nagyon tud vezetnit pedig úgy képzeld, hogy mondjuk kiállít egy egysávos út közepére, beül egy vadidegen hátsókerekes kocsiba és úgy körbeforog 50 szer, hogy nem megy le az útról és folyamatosan 5 centire van a lábadtól. Egy ilyet saját szememmel láttam a műhelye előtt, mindenféle tét nélkül csak úgy... egyik oldalon a fal, másik oldalon a kocsim! volt, közte a Lada, amivel forgott és mindkét oldalról max fél méter!, egyenletlen makádám út, csavarokkal, szegekkel, műhely előtti kosszal. A szívbaj kerülgetett mikor bepattant a Ladába...  Nem törte össze sem a kocsim, sem a műhelyajtót, pedig forgott vagy egy percig. Szóval bármikor rábíznám az életem(és a környezetét is) bárhol, akár 250-nél is. Inkább, mint arra a tetűre, aki egy gyenge kanyarban felborít egy egész buszt benne 40 emberrel... Na az az érthetetlen meg a bűnözés!

A rendőrökről, meg az esetleges retorziókról. A rendszám ugyebár nem magyar, a tulajnak biztos van mindenféle mentelmi joga, a lézerblokk egyszer megnyikkant, tehát az is van benne, a kocsi k.rva gyors, a sofőr full profi, ráadásul ismeri az összes IX.ker-i rendőrt. Szal szegény magyar rendőrségnek ebben az esetben amúgy sincs semmi esélye. Egyébként mindez engem is felháborít...persze akkor nem ha én is benne ülök!  ;D

Ed- egyébként teljesen egyet értek. Minden más eset felelőtlenség és se Te se én Ne száguldozzunk 125-el a városban! De mi nem vagyunk profi sofőrök, nem nyertünk egy nappali mennyiségű kupát, serleget és még nem építettünk egy 500LE-s autót sem. Én megszavaztam neki azt az útszakaszt... :-)     

FBP

• Vendég
« Válasz #2197 Dátum: 2011. November 18. - 06:33:20 »
Penge! Úgy érzem, nincs kitolva az antennád (vagy letört). Ahol én meg te közlekedünk, ott nincs profi, nincs amatőr!
A kulcsszó a jogkövetés. A közlekedési szabályokat általában nem politikusok hozzák, így van némi (nem is kevés) realitása, és indoka azoknak, amiket leírnak a KRESZ-ben. És ezeket illik betartani. Nem azért nem megyünk át a záróvonalon, mert szembejön egy másik autó. Én akkor sem megyek át, ha nem jön szembe más. Baleset bármiből lehet. Akár a "profi" is tud ilyet. Pl. ha összetalálkozik egy mazsolával. 250-nél esélye nincs, akár profi, akár nem. Aztán meg azt mondják, hogy "pedig profi volt".
Ha a haverod ilyenekkel foglalkozik, akkor az áraiba vegye be, hogy ő a teszteléseket a Hungaroringen végzi, mert ennek ott a helye, nem a Soroksárin! Ez a jogkövető magatartás.
Amúgy meg egy köcsög b...gyerek lehet, aki ebben a mutyiországban mutyizik (ugye, külföldi rendszám, nó para, stb. hozzáállás nagy értelmi képességekre vall). Valószínű azért viszik hozzá a gépeket, mert az ő áraiban nincs benne a Hungaroringen végzett teszt. De kérdezem: Ehhez nekem mi közöm??? Én szeretnék egy olyan országban, ahol jogszabályok vannak, azt betartva működni, élni, lenni...és nem én lenni az egyedüli. És a t...öm tele van a haverodhoz hasonló s...fejekkel...
Tisztelettel,

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #2198 Dátum: 2011. November 18. - 07:31:02 »
Annyit még hozzátennék a szálhoz, hogy nem feltétlen az a lényeg, hogy aki ilyen eszeveszetten hajt vérprofi-e, hanem az, hogy akit megelőz, "nem-profi", hogyan reagál a helyzetben. Ez pedig ilyen sebességnél, ugyancsak az idő tört részét jelenti. Na erre szerintem nincs ember, aki ilyen gyorsan tudna reagálni. A Forma-1-ben is az a szép, hogy amikor váratlanul kell reagálni, nagyjából képes előrevetíteni a többiek reakcióját, hiszen nagyjából ugyanazt tanulták, s mindannyian profik.

Még annyi: kb. egy éve megyek M6-n (130km/h-val!), nézek tükörbe sehol senki, visszanézek előre, s ebben a pillanatban elhúz mellettem egy Dodge sportkocsi, kb. 250-300km/h sebességgel. Ijesztő élmény, nem a sebesség miatt, a váratlansága/kiszámíthatatlansága miatt. Ha pl. valami helyzet lett volna, úgy kezelem a szitut, hogy nincs mögöttem senki!
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 18. - 07:39:24 írta jrabi »
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2199 Dátum: 2011. November 18. - 07:36:57 »
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2200 Dátum: 2011. November 18. - 07:50:15 »
Látod Penge, ez az, mikor egy szituációt nem csak ésszel (értsd jogkövetés), hanem érzelmileg is el lehet veszteni. Ugyanis az országban többnyire az olyanokat utálják ilyenkor, mint a barátod. :)

@Ed: az IKEAban ebédelős, melegítős-Q7es csávóra. Hidd el, azok bizony beülnek ilyen cuccban a Gundelba is... :borosta:

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2201 Dátum: 2011. November 18. - 08:49:26 »
Kuni- teljesen igazad van, és én is egyetértek. Nem is azért írtam, hogy jogkövető módon érzelmileg ne legyen lelkifurdalásom, mikor ilyen történik velem, de az ügyet nem hagyhattam ki, mivel egy kis adrenalinbombára vágytam. Szerintem Te sem hagyta volna ki, sőt senki, akit érdekel, milyen érzés 1,5G gyorsulás.

fbp- nem kell prédikálni a jogkövetésről. Egy példa, kíváncsi vagyok a 30-as tábláknál Te pl. hányszor mentél 40-nel életedben. Hányszor fogadtál el olyan szolgáltatást, ahol ha számlát kértél volna kifizetted a plusz Áfát, hányszor adtál el valamit pl. az interneten, amiután "elfelejtettél" SZJA-t fizetni, nem beszélve a vámról, amit ha megúsztál büszkén hencegtél róla... Na? This is life.

Ami pedig a profi/amatőrt illeti, igenis van különbség amatör és profi közt az utakon is. Sőt igazából csak ez a különbség van amikor életekről van szó. Egy balesethez mindig kettő kell. Ha valamelyik ne adj isten "profi" nagymértékben lecsökken az esélye a balesetnek. Ha mindkettő amatőr, na akkor látod a "mamát" meg a "janit" az összetört kocsik mellett vitatkozni.

A szabályok ebből a szempontból sokszor értelmetlenek, de az értelmetlen szabályozás is mindig leginkább az idióták és a janik miatt szükséges, akik persze amúgy is fittyet hánynak másokra. A sebességkorlátozásokkal én pl. sokszor nem értek egyet, ugyanis teljesen más egy Astrával közlekedni, mint mondjuk egy kicsit komolyabb kocsival. És teljesen mindegy melyik, mert a "jani" ülhet akár mindkettőben és akkor teljesen mindegy.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #2202 Dátum: 2011. November 18. - 09:12:21 »
Csak annyi a különbség hogy nem minden szabálytalanság életveszélyes. Ha a 30-as táblánál 50-el történik gond, az kicsit más mint 250-el akármit is csinálni. Ott akármi gebasz van, az a minimum hogy a sofőrt temetik, de rosszabb esetben másokat is egy fél napon keresztül szednek össze, egy pár száz méteres körzetben. Én már láttam élőben ilyet, és az csak kb 150-el történt, meglepődnétek hogy mennyi marad egy emberből egy ilyen gázolás után, a fejét talán a balesettől 110 méterre találták meg. Vannak kicsi felelőtlenségek, meg szabályszegések, meg van az agyatlanság kategória.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

FBP

• Vendég
« Válasz #2203 Dátum: 2011. November 18. - 09:20:04 »

fbp- nem kell prédikálni a jogkövetésről. Egy példa, kíváncsi vagyok a 30-as tábláknál Te pl. hányszor mentél 40-nel életedben. Hányszor fogadtál el olyan szolgáltatást, ahol ha számlát kértél volna kifizetted a plusz Áfát, hányszor adtál el valamit pl. az interneten, amiután "elfelejtettél" SZJA-t fizetni, nem beszélve a vámról, amit ha megúsztál büszkén hencegtél róla... Na? This is life.

Penge! Teljesen igazad van! Mármint a VÁM-ot illetően. A többiben emberedre akadtál bennem  :evil:, mert a 30-as táblánál nagyjából 30 km/h-val szokásom közlekedni; interneten még soha nem adtam semmit úgy, hogy azon olyan mértékű hasznom lett volna, hogy azzal Szja köteles kategóriába mentem volna (ha esetleg figyeled az itteni eladásaimat  ;)); igyekszem elfogadni a számlás szolgáltatásokat, illetve megkövetelni a számlát. Ennél a példádnál monnyuk van egy kis bökkenő. Ezt - ellentétben a számlát notóriusan nemadók állításával - nem a szolgáltatást igénybevevők szokták igényelni, hanem a szolgáltatók igyekeznek meggyőzni a kuncsaftokat arról, hogy ez így lesz jó neki. Persze nem jó neki, de sikerül elhitetni velük azzal az egyszerű szöveggel, hogy "számlával drágább lesz". Aha...ja, csak azt felejtik el közölni, hogy onnan , a számlás árból kellene kiindulni. Mert ha kijön hozzán két kőmíves 4-5 órányi melóra (mint ahogy kijöttek), és elkérnek 85eFt-ot (számla nélkül), akkor az én agyam elkezd számolgatni. Az fejenként 8.500 Ft-os órabér. Ezt ő zsebreteszi. Ez annyit tesz, hogy ha ő napi 8 órán át melózik, akkor 8.500x8x20=1.360.000 Ft/hó pénzt keres. Ha ebből adózna, az még mindig egy elég tisztességes jövedelem (és nem kell hozzá agysebésznek lenni). Vagyis nekem ne azt magyarázza, hogy számlával 85eFt+ÁFA lenne a munka, hanem adjon számlát a 85eFt-ról, amivel még mindig sokunk havi jövedelmének a többszörösét fogja keresni.
Ha elfogadok egy ilyen szolgáltatást, az nem az elfogadás kategória, hanem az a ketegória, hogy "ez van, tehetetlen vagyok".
Illetve nem vagyok az, foghatnám magam és én is csinálhatnám ugyanezt. Hogy mi akadályoz meg benne? Hát nem az, hogy nem tudok két téglát egymásra tenni (ehhez még egy stori: munkatársam fürdőszobájának vízvezetékét a "szaki" 160.000 Ft munkadíjért akarta megcsinálni...hát persze hogy Bp-en  ;D...,de ketten 1 nap alatt megcsináltuk, némi szendvics és üdítő árából kijött). Szóval csak az akadályoz meg az egészben, hogy feltehetően (Nem feltehetően, biztosan) ellehetetlenítene fent említett "szekik" által kialakult közeg, ha én nem a tisztességtelen módját választanám e szakma űzésének. Néha "magától betörne" az ablakom, havonta ellenőrizne az adóhivatal, a munkavédelem, stb...
Így kénytelen lennék ugyanúgy tisztességtelen módon melózni...enyém lenne a világ. Ebben is megakadályoz valami: apámtól nem ezt láttam
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 18. - 09:40:20 írta fbp »

FBP

• Vendég
« Válasz #2204 Dátum: 2011. November 18. - 09:31:19 »
Csak annyi a különbség hogy nem minden szabálytalanság életveszélyes. Ha a 30-as táblánál 50-el történik gond,
Sanyi! Ha 30-as táblánál 50-el mész és elütsz valakit, és az meghal, hiába ő ugrott eléd, te nem tartottad be a szabályokat. A jogkövetés számomra annyit tesz, hogy azért követed a szabályokat, hogy ne történjen bajod. Majd jrabi fórumtárs kiigazít  ;D de asszem ez a szocializáció része a történetnek (vagyis, ha apámtól azt láttam, hogy megáll a STOP táblánál, akkor nagy valószínűséggel felnőtt fejjel én is ugyanígy teszek majd...Meg van az értelem része is, ha abban az esetben amikor apám nem állt meg a STOP táblánál, és a rendőr ezért megbűntette, abból tanulhatok). Azonban az ember akár véletlenül is vétkezhet a jogszabályok ellen, de asszem a magyar jogrendszer ezt csak a nagyobb súlyú dolgoknál veszi figyelembe.
És ma elég sok ember van itthon (és ez csak fokozódik) aki sem szocializációval, sem ésszel, sem másolással nemképes a jogkövetésre, viszont az ő gyereke azt látja, hogy ez a menő...és ő ezt fogja másolni.
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 18. - 09:46:49 írta fbp »

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici