Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1455269 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #2205 Dátum: 2011. November 18. - 09:53:22 »
sanyi- ezt tudjuk, mindenki egyetért. Továbbá az élet maga felelőtlen, nem kell ehhez az utakra menni.

De jogkövetésről volt szó, ahol mindegy, hogy milyen mértékű a szabálysértés, az már szabálysértés, a szabályt valaki azért találta ki, mert elvileg az lenne az optimális. Elvileg a többségnek a nagy halmazban. 
Pont oda akartam kilyukadni, hogy ha az ember ésszerűen lépi át a határokat, odafigyelve mindenkire és a környezetésre, és ha a technika és a szakértelem is adott, akkor nincs akkora gond. Ez a 250 tényleg agyatlannak tűnik, de még én sem éreztem vészesnek ott és akkor, de én mondjuk könnyen beszélek, mert ott ültem, pedig az anyósűlésen minden másfélszer durvábbnak tűnik. Hozzáteszem, hogy hozzá vagyok szokva a sebességhez egy évet majdnem minden szabadidőmet a Hungaroringen töltöttem.
Nyilván "érdekes" szitu adódott volna, ha hirtelen kiugrik elénk egy macska vagy egy ember. Erre írtam azt, hogy ha én vezetnék egy ilyen esetben, lehet nagy gond lenne, ha viszont egy igazi profi, neki van egy 6-ik érzéke is, ami nekünk nincs. Nyilván ha egy tehén lepottyan elé az égből akkor teljesen mindegy, de erre meg kicsi az esély. Szóval ahogy én láttam egyáltalán nem totál agyatlanság, de nyilván hordoz magában rizikókat, de jóval kevesebbet, mint mondjuk, hogy megvágod magad mondjuk késes borotválkozás közben.

fbp- nem hiszem, hogy emberemre akadtam... :-) akinek S8-a volt tükörfóliázott üvegekkel, ne viccelj már!  ;D A "nagyjából 30" is azt súgallja, hogy volt az már 50 is!  ;D No ezen nem is akarok vitázni, egyértelmű...nyilván gond nélkül lehetett ott menni.  Amit írtál a szocializációról és a gyereknevelésről avval teljesen egyet értek, ne a hülyeséget lássa a gyerekünk. Azonban úton-útfélen ezt látja! és sajnos azt nem Tőlünk!, az alkalmazkodás pedig ösztönszerű és kötelező is, különben eltiporják majd... A kőműveseket magyarul nem kell kifizetni, megrendelni ha 8000Ft-os órabérér dolgoznak. Nincs más megoldás... azonban ez vezet oda, ahol most tart ez a világ. Rafkós vállalkozók, hobbicsempézők, stb.

FBP

• Vendég
« Válasz #2206 Dátum: 2011. November 18. - 10:12:12 »
Ha bizonyított lenne a profi haverod 6. érzéke, akkor 2-féle jogosítványt adnának ki: profit, és mazsolát. De addig, amíg ez nem következik be, csak egyféle jogsi létezik (illetve 2-féle: érvényes, és lejárt  :crazy:)

A 30 km/h pedig max 33-35 km/h (nem 50) hogy beleférjek a toleranciába...mert hát nem szeretem én sem, főleg ott nem, ahol nem indokolt (pl. az útmunkákkal már rég végeztek, de a tábla még kit van), de az Audi-s k...ögöt, aki emiatt letolna és balesetveszélybe sodor engem is, na azt jobban utálom, mint a 30-as táblát.
Van egy gyagyás német rokonyom (disszidált anno, úgyhogy ő már nem itthon szocializálódott), akivel egyszer autókáztunk, és a lámpánál előttünk lévő autós elbambult és nem ment át a zöld jelzésen. A rokonom egy szót sem szólt! Nem dudált, nem szidta az anyukáját, stb. Mert megtanulta, hogy nem ezen múlik az élet élvezete. Viszont az autója hátsó ablakában volt egy figura, ami pneumatikusan távvezérelhető volt, és nyomkodásra letolta a gatyáját. Ezt azokhoz használta, akik értelmetlenül veszélyt okoztak neki, vagy másoknak. És a német autópályán ő is 200-al megy, mert ott lehet, ott szabad. Itthon pedig 130 körül. Miért van az, hogy máshol felfogják az emberek ésszel a szabályokat ??? csak itthon nem.
Svájci rokonyok mesélik, hogy amíg a sok jugó menekült (ők így nevezik őket attól függetlenül, hogy szerb, vagy bosnyák, vagy horvát) be nem tette a lábát hozzájuk, addig ritka volt a nagyobb közlekedési baleset kisebb koccanásokon kívül, és a halálos balesetek nagyrészét ma is ezek okozzák...

S8: eladtam, mert jó útra tértem  :crazy: :fetreng:

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #2207 Dátum: 2011. November 18. - 10:38:40 »
Sokáig gondolkodtam, h a fenti flémhez hozzászóljak-e, de kissé úgy látom, mint mikor valaki hallja, hogy az ellentétes irányból felhajtott egy kocsi a pályára, és azt gondolja, hogy nem egy, de az összes!

Egyet kell, hogy értsek, fbp-vel és eddel. A soroksárin a 250 minden formában védhetetlen, még akkor is, ha f-1 pilótáról van szó, pedig még csak nem is ez a helyzet. Más elfogadása csak azt jelentené, hogy valaki büntetlenül a jogszabályok fölébe helyezi magát. Sajnos ez ma elterjedt jelenség, de ez inkább súlyosító, mint enyhítő körülmény. Persze az ember nem szent, előfordul, hogy nem tökéletesen tartja be a szabályokat, de ez ettől a kategóriától fényévekre van. Nem kell itt különös dologra gondolni: épp elég egy mellékutcából kikanyarodó kocsi, rosszabb (kikanyarodónak szerencsésebb) esetben kamion. Ez pedig nem az égből lezuhanó tehén gyakoriságával fordul elő, még éjjel 3-kor sem. 6. érzék nem segít,és itt nincs hiba%. Ha valaki meg 1,5g-s gyorulást akar, irány a zárt pálya - ja, az nincs ingyen, de cserébe nincs kikanyarodó, de van bukótér, ahol nem gond, ha eldobod a vasat. Nem érezted veszélyesnek a 250-et? Ez legfeljebb az adrenalinnak köszönhető...

"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

FBP

• Vendég
« Válasz #2208 Dátum: 2011. November 18. - 10:44:48 »
Ha valaki meg 1,5g-s gyorulást akar, irány a zárt pálya
Meg vagy te őrülve!? Az pénzbe kerül!!!  :fetreng:
Szegény srácok mire összegürizik az alapgépet, és mire rákerül a sok tuning, már benyóra is alig van pénzük, nemhogy zárt pályára  :crazy:
Így teljesen védhető a Soroksárin száguldozni, hisz van érv mellette: a szegénység  :crazy:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2209 Dátum: 2011. November 18. - 10:45:34 »
Már nincs hivatásos jogosítvány?

Ha bizonyított lenne a profi haverod 6. érzéke, akkor 2-féle jogosítványt adnának ki: profit, és mazsolát. De addig, amíg ez nem következik be, csak egyféle jogsi létezik (illetve 2-féle: érvényes, és lejárt  :crazy:)
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

FBP

• Vendég
« Válasz #2210 Dátum: 2011. November 18. - 10:48:17 »
Már nincs hivatásos jogosítvány?

De szerintem még van...de abban sem szerepel, hogy bárhol, bármennyivel száguldozhatsz  ;)
Info.: A hivatásos jogosítvány annyit takar, hogy munkát vállal a jogsival magyarul sofőrködik. Annyiban különbözik, hogy az orvosi vizsgálaton I alkalasságit vagy II alkalmasságit kapsz. Ha csak saját magának vesz valaki teherautót akkor elég az I alk.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2211 Dátum: 2011. November 18. - 12:28:03 »
Mindenben 100% igazat adok Nektek, kivéve egy dologban. A felelőtlenség nem ott bukik ki, hogy egy bizonyos szabályt betartasz-e vagy sem. Hanem, hogy ott és akkor, a képességeid (és mások képességei szerint), hogy méred fel a helyzetet, rátojsz-e a másik ember fejére, vagy maximálisan figyelembe veszed a környezetet, helyzetet. Ha mindent korrekten csinálsz, akkor nem vagy felelőtlen, szabály ide vagy oda és mindenki boldog. A gond ott van, hogy maga a szabályozást is azért kell túlbonyolítani, mert ebben az országban senki nem figyel a másikra, csak magára, ráadásul az egész közösséget ezekkel a szabályozásokkal az államot és az embereket egymás ellen fordítja. ( Ez az a szocializálódásos szituáció, amiről fbp beszélt.) A lentebb emlegetett sofőrről ugyebár meg van a véleménye mindenkinek. Én  ismerem, ő pont az a kategória aki nagyon is törődik másokkal, nem az a mindenkin átgázoló törtető típus, ja és hivatásos versenyző, papírja van róla, tehát borotvanyelven nem okoz gondot neki egy életlen késsel megborotválkozni.. Az utakra visszatérve. Tegye fel a kezét aki itt a fórumon nincs bónusz 10-ben. Biztosan vagyunk egy páran.. Na Ő pl. abban van már jópár éve, balesetet ilyen emberek ritkán okoznak. 

Nem elérhető pitybull

• Új tag
  • *
« Válasz #2212 Dátum: 2011. November 18. - 12:37:30 »
Na pont egy olyan Sea Hawk-om van... küldök majd képet :)

FBP

• Vendég
« Válasz #2213 Dátum: 2011. November 18. - 13:36:35 »
Jó, akkor elfogadjuk, hogy ér 250 km/h-val a Soroksárin szambázni...ha papírja van róla, hogy versenyző... :evil: :crazy: Penge! Az értelmi képességeivel akkor is probléma lehet! Mert akiben felnőtt korában is ekkora a felelősség hiánya, az jrabi fórumtárs foglalkozáskörébe eső eset. Ha versenyző a fickó, pont akkor nem szabadna megengednie SAJÁT MAGÁNAK az ilyen cselekedeteket. Mert ő példakép. For example a te szemedben is az (hisz tűzzel-vassal véded). Dániel Zoltánt tudnám idézni: "A törvény mindenkire vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan." :crazy:
Pont erről gyűröm a billentyűzetet reggel óta: defektes emberek valamilyen indokkal (jelen esetben "mert én versenyző vagyok") saját magukat többletjogosítványokkal hatalmazzák fel. Ebből ál ez az ország...és nem csak az autókázás szintjén (de ott a leglátványosabb, hisz naponta szembesülünk vele).

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2214 Dátum: 2011. November 18. - 14:16:10 »
fbp- igazad van, fel is hívtam, sőt befenyítettem, hogy legközelebb ha találkozunk, viszem ám a pszichiáterhez, mert defektes és rossz példát mutat...( végül is igazat adott! és jót beszélgettünk) A példakép az túlzás, csak irigykedem, mert én nem érzem 10-ed ennyire sem a kocsikat. Az mentsen ki ebből a szituból, hogy bárkinek akinek ugyanezt a lehetőséget felajánlották volna..., pl. Neked, szerintem kapva kaptál volna az alkalmon, és Te is gondolkodás nélkül beültél volna mellé (én még nem ültem ilyen dízelben, valószínűleg Te sem, ezért muszáj volt). Szerinted utána bepisilve és levegő után kapkodva is ugyanezt írnád? :sör:
Felelőtlen vagy sem, azon a napon az volt a legizgalmasabb dolog, ami történt velem.

FBP

• Vendég
« Válasz #2215 Dátum: 2011. November 18. - 14:19:01 »
Szerinted utána bepisilve és levegő után kapkodva is ugyanezt írnád? :sör:
Felelőtlen vagy sem, azon a napon az volt a legizgalmasabb dolog, ami történt velem.
Szerintem mindketten menjetek el pszichológushoz!  :crazy: :fetreng:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2216 Dátum: 2011. November 18. - 14:53:44 »
Mindenben 100% igazat adok Nektek, kivéve egy dologban. A felelőtlenség nem ott bukik ki, hogy egy bizonyos szabályt betartasz-e vagy sem. Hanem, hogy ott és akkor, a képességeid (és mások képességei szerint), hogy méred fel a helyzetet, rátojsz-e a másik ember fejére, vagy maximálisan figyelembe veszed a környezetet, helyzetet. Ha mindent korrekten csinálsz, akkor nem vagy felelőtlen, szabály ide vagy oda és mindenki boldog.

Penge, én például a fentiekkel egyet is értek. A fentiek szerinti kategória például, hogy én állok gyalog a zebrábál, körülnézek, látom, hogy közel-távol nem jön semmi, és átsétálok a piroson.

A Soroksári úti példán azonban mindez megbukik. Ugyanis 250 km/h a Soroksári úton már az a kategória, ahol nem tudod felmérni a helyzetet, mert nincs mit felmérni. Azon egyszerűen nem tudsz mit felmérni, hogy élő villámcsapás vagy, hogy másnak felkészületlenül gyakorlatilag nincs esélye reagálni rád. Ezért ezt nem úgy hívják, hogy felelős helyzetfelmérés, hanem hogy orosz rulett.   :evil:

Én egy klasszikus jobbkezes kis körzetben lakom. Sosem felejtem el, hogy a mi meg a szomszéd utca kereszteződésében egyszer egy bálnamerci nemhogy nem megállva, nemhogy nem lassítva, de bőgő motorral, folyamatosan gyorsítva 80-90-nel döngetett keresztül. Tipikus orosz rulett, bármi történhetett volna. Az ő képességeit illetően ezek szerint ő jól mérte föl a helyzetet, mert abban a tankban minden bizonnyal túlélte volna. Köszi...  :crazy:

FBP

• Vendég
« Válasz #2217 Dátum: 2011. November 18. - 15:04:35 »
A fentiek szerinti kategória például, hogy én állok gyalog a zebrábál, körülnézek, látom, hogy közel-távol nem jön semmi, és átsétálok a piroson.
Na, ezt én tesztelni szoktam  :evil: Én az esetek 99.99%-ban nem megyek át gyalog (sem) a piroson. Nem azért, mert jön az autó, akkor sem megyek át, ha nem jön. És ilyenkor jön a teszt. Ha én érek oda elsőnek, és látják, hogy valaki áll (hiába nem jön autó) az emberek többsége megáll. Ellenben ha ilyenkor jön egyvalaki, aki mégis átmegy, a többi hezitáló megy utána. Birkaefetkus. Régebben voltak ilyen feliratok mindenfelé, hogy "birkanép", meg ilyenek...monnyuk az más kontextusban íródott, de az emberek többsége így él  :crazy:
Természetesen bevallom, engem is "húz az űr" ilyenkor  :crazy:(Józsi, megit te jössz) de jó mókának tartom figyelni az embereket ebben a szituációban. Ha csak azt éri el az ember, hogy néhány ember agyán csak végigfut a szabálykövetés gondolata...már megéri. Szerintem jobb dolog kényelmetlen szituációba hozni az embereket (netán kicsit megalázó helyzetbe hozni...Józsi, megen te jössz  :fetreng:) mint büntetni. A büntetésből általában kevesen tanulnak, és úgy érzik, hogy a tettükért már megfizettek, itt az ideje újabb tettekre.

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #2218 Dátum: 2011. November 18. - 15:46:41 »
Én bevallom, át szoktam menni a piroson gyalog. Nyilván nem négy plusz villamossávon keresztbe, de mellékutcás zebráknál simán. Egy dologhoz viszont tartom magam: ha mellettem vagy velem szemben gyerek áll szülővel vagy egyedül, akkor nem.   ::)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2219 Dátum: 2011. November 18. - 16:26:47 »
Na tessék!  ;) Én bizony kivárom... mindig.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici