Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1456023 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kávézó
« Válasz #2220 Dátum: 2011. November 18. - 16:45:09 »
Ed- ez azért nem teljesen ugyanaz. Vagyis nem oroszrulett! Van benne rizikó az tény, de nem sok. A Soroksári útnak arról a másfél km-es részéről beszélek ami a Szabadkai út és a Kén u. között van, befelé a város felé. A lámpák elég jól elhatárolják a forgalmat hullámokban. 3 sávon mehetsz tök egyenesen az üres úton. Persze nem reggel 8-kor. A 250 meg persze félelmetes lenne egy Passatban igaz, de az említett Audiban nem. Simán manőverképes minden irányba. A történetet pedig úgy képzeld, hogy full gáz kb. 20mp-ig, majd full fék 20mp-ig. A jobbkezes dolog az pedig teljesen más, az tényleg oroszrulett. Ez evvel nem hasonlítható össze, mert 100% úra vagy a helyzetnek, a jobbkezes történetnél meg egyáltalán nem csak rajtad múlik, hogy összetörnek-e vagy sem. A gyalog a piros lámpán áthaladás bevallásával, pedig elviekben tök ugyanott vagyunk...   

Mindenben 100% igazat adok Nektek, kivéve egy dologban. A felelőtlenség nem ott bukik ki, hogy egy bizonyos szabályt betartasz-e vagy sem. Hanem, hogy ott és akkor, a képességeid (és mások képességei szerint), hogy méred fel a helyzetet, rátojsz-e a másik ember fejére, vagy maximálisan figyelembe veszed a környezetet, helyzetet. Ha mindent korrekten csinálsz, akkor nem vagy felelőtlen, szabály ide vagy oda és mindenki boldog.

Penge, én például a fentiekkel egyet is értek. A fentiek szerinti kategória például, hogy én állok gyalog a zebrábál, körülnézek, látom, hogy közel-távol nem jön semmi, és átsétálok a piroson.

A Soroksári úti példán azonban mindez megbukik. Ugyanis 250 km/h a Soroksári úton már az a kategória, ahol nem tudod felmérni a helyzetet, mert nincs mit felmérni. Azon egyszerűen nem tudsz mit felmérni, hogy élő villámcsapás vagy, hogy másnak felkészületlenül gyakorlatilag nincs esélye reagálni rád. Ezért ezt nem úgy hívják, hogy felelős helyzetfelmérés, hanem hogy orosz rulett.   :evil:

Én egy klasszikus jobbkezes kis körzetben lakom. Sosem felejtem el, hogy a mi meg a szomszéd utca kereszteződésében egyszer egy bálnamerci nemhogy nem megállva, nemhogy nem lassítva, de bőgő motorral, folyamatosan gyorsítva 80-90-nel döngetett keresztül. Tipikus orosz rulett, bármi történhetett volna. Az ő képességeit illetően ezek szerint ő jól mérte föl a helyzetet, mert abban a tankban minden bizonnyal túlélte volna. Köszi...  :crazy:

Nem elérhető Bubba

• Törzstag
« Válasz #2221 Dátum: 2011. November 18. - 17:41:25 »
Vannak a szabad emberek. Akiknek ugyebár mindent szabad. Tapasztalatom szerint, legtöbbször a Merciken meg BMW-ken (néha kamionon) romlik el az irányjelző, vagy ragad be a kürt  :evil: Ők a "megtehetem, ki mer szólni" kategória.

Bár nem ismerem Penge barátját, az olvasottak alapján szerintem Ő nem ebbe a csoportba tartozik.
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 18. - 20:22:32 írta Bubba »

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2222 Dátum: 2011. November 21. - 19:36:44 »

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2223 Dátum: 2011. November 21. - 21:28:28 »
 ;D :sör:
Kuni 10 pont mára! Bear Grylls rulez!

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #2224 Dátum: 2011. November 23. - 13:05:43 »
Stanislaw Lem kedvelőinek figyelmébe ajánlom a mai Google doodle-t (ami egy komplett mini-kalandjáték lett a Kiberiáda alapján).

Nem elérhető pitybull

• Új tag
  • *
« Válasz #2225 Dátum: 2011. November 28. - 14:41:08 »
negyvenhármas gyártású Girrard-Perregaux amit kiemelnék :)
OFF
A kismásodperces SeaHawk nagyon tetszik!  :borz2:
Egyébként én megálltam a Doxa-Marvin-Delbana-Atlantic árfekvésűeknél. Nekem főleg az '50-'60 évek jön be.  :sör:
ON

Íme itt porosodik, mert néha pénz is kell... :) De nem adom olcsón, bár alkudni lehet...
http://galeriasavaria.hu/hu/termekek/reszletek/ora/90891_girard_perregaux_sea_hawk_katonai_karora_1940-es_evek/

FBP

• Vendég
« Válasz #2226 Dátum: 2011. November 28. - 14:57:26 »
Vigyázz! Itt van köztünk az alku nagymestere, SicTranyó!  :evil:
Szerintem 15.000-et szemrebbenés nélkül beígér érte! És hidd el, előbb utóbb el is viszi  :crazy:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2227 Dátum: 2011. November 28. - 15:02:15 »
Még a gondolat is sértő! Ha érdekelne, biztos, hogy 100 Ft-ról indítanám az alkut.  :fetreng:

Amúgy ez a függeszkedőn lévő fejecske mi akar lenni? Gondoltam még az agyi elektrosokk-ra is, mint megfejtés, de a képaláírás szerint "nem tudom".  ???
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2228 Dátum: 2011. November 28. - 15:10:25 »
 :nemtom:= vállvon ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

FBP

• Vendég
« Válasz #2229 Dátum: 2011. November 28. - 15:16:32 »
:nemtom:= vállvon ;)
Én meg aszittem, hogy szar zenét hallgat fejhallgatón  :fetreng:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2230 Dátum: 2011. November 28. - 21:50:17 »
...akkor a Running free-t bírod?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2231 Dátum: 2011. November 28. - 22:37:26 »
Még a Running Wildot is...
Tavaly a Szigeten, azt hiszem mint utolsó szám, itt sorolták fel a zenekart, élőben k... nagyot ütött a dob-basszus "kiállás"... :borz2:
http://www.youtube.com/watch?v=zVcBhOKsmgE

GBotond mit hallgat ? :)
« Utoljára szerkesztve: 2011. November 29. - 07:26:13 írta MetalWarrior »

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2232 Dátum: 2011. November 28. - 22:44:10 »
Még a Running Wildot is...
Tavaly a Szigeten, azt hiszem mint utolsó szám, itt sorolták fel a zenekart, élőben k... nagyot ütött a dob-basszus "kiállás"... :borz2:
GBotond mit hallgat ? :)
Általában olyan zenéket, amitől mások falra másznak.
Sajnos nincs ízlésem.  :'(
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2233 Dátum: 2011. November 29. - 11:01:17 »
+1
2 éves lányom legalább már csápol Pat Benatarra, mindenki más inkább a falra mászik.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2234 Dátum: 2011. November 29. - 11:28:28 »
Nálunk a Prosectura volt nagy kedvenc...  ;D (3 éves a nagyobbik fiam)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici