Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461176 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #2685 Dátum: 2012. Január 15. - 10:53:32 »
Na, azt köve hiszem, mert a mercik km órája 6 számjegy (plusz a tizedes), szóval 1 000 000 km-nél fordul, azért azt nehezen hiszem, hogy többször fordult volna... ;)
Az állólányka számlálója 5 számjegyű, tehát fordult bőven. De amennyire sikerült visszanyomozni a 6 számjegyű is fordult volna.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2686 Dátum: 2012. Január 15. - 18:47:21 »
Faternak 123-as kombija van, az már 6 számjegyű, igaz abban "még csak" 900 ezer van... ::)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2687 Dátum: 2012. Január 15. - 21:14:57 »
Faternak 123-as kombija van, az már 6 számjegyű, igaz abban "még csak" 900 ezer van... ::)

Amit most újitok fel 123-ast, állitólag 237 ezer van benne, az egy mercinél semmi.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2688 Dátum: 2012. Január 15. - 21:49:23 »
...akkor meg minek felújítani?  ::)
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2689 Dátum: 2012. Január 15. - 22:08:06 »
...akkor meg minek felújítani?  ::)

Háromszor fordult át a tetején.
Alkatrésznek vettem, leginkább a klima miatt.
Amikor hazavittem és alaposan átnéztük a haverral rájöttünk, hogy kár szétvágni.
Bár az összes külső elem sérült volt, teherviselő elemek közzül csak 2 oszlop volt kb. egy-egy centit elmenve.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2690 Dátum: 2012. Január 15. - 22:12:48 »
Olyan vagy mint az öcsém, annak is vannak mindenhol cuccai...
...itt egy csomó antik szék, asztal, ott egy szövőszék Gyimesből...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2691 Dátum: 2012. Január 15. - 22:23:32 »
Olyan vagy mint az öcsém, annak is vannak mindenhol cuccai...
...itt egy csomó antik szék, asztal, ott egy szövőszék Gyimesből...

Az egyik donor állólámpásom pl az egri telkemen van

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2692 Dátum: 2012. Január 15. - 22:35:08 »

Gondolom dízel. Rossz hírem van. Már csak 300e km tud elmenni gyűrűzésig, azaz még 10 évig autó.  :D

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2693 Dátum: 2012. Január 15. - 22:49:10 »
Gondolom dízel. Rossz hírem van. Már csak 300e km tud elmenni gyűrűzésig, azaz még 10 évig autó.  :D

Ezeket a motorokat nem nagyon gyűrűzik. Szinte hamarabb kopik el a hüvely mint a gyűrű. Az első megbontás az 1millió kilométert is meghaladhatja. Olyankor már fúrják, új dugó, hengerfejet is ajánlatos rendbeszedni, új szelepek, szelevezetők, bár ha a szelepszár nincs megkopva akkor elég szelepfészkeket tenni bele, annyival túlméretest amennyi a szeleptányér kopása.

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2694 Dátum: 2012. Január 15. - 23:08:08 »
Ezt lehet a totalcaron olvastam (1.2m km) de megmaradt bennem.Igazad van ZOZO, ha már gyűrűzni kell régen rossz, addigra elkopik már minden, érdemes mindent átnézni, cserélni.Egy rövid, és sajnos nem idevágó történetet elmesélek, csak hogy lásd, én hogy gondolkozom.Közel egy éve hoztak olyan gázolajat ukránból, hogy félve is ,de beleöntöttem, megszívtam = megérdemeltem. Valami HTO lehetett. 10 kocsiból 10 nek kilágyult úgy a gyűrűsora, hogy ha elhiszed, ha nem görcsöt tudtunk kötni a gyűrűkre.Én mégsem gyűrűztetem meg mert alsóhangon 70 ropi, és 80-85 ért patika állapotú 1.9 tdi motort utánad vágnak, ha ez esetleg megállna, ha meg megáll, motorcsere, bejegyeztetem a motort 15ért, ez megvan egy százasból és a régi motor megmarad donornak. (adagolót van idő felújitani, vagyis jó csak nyomáspróbázni, hengerfejet megnézetni, vezérlést, vízpumpát, izzítógyertyákat, porlasztócsúcsokat áttenni, mert 3e km van bennük...etc...)Namost, ha megáll a régi motor azt mire gatyába rázzák alsó hangon 250e.Rémisztő összeg, de ebből csak a tömítéskészlet kb 50e. szóval összejön az. Ezért látom talán jobbnak ha nem bonják meg a régi motort, vagy ha igen alkatrésznek.
Ígérem, leszokok az offolásról. :-X

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2695 Dátum: 2012. Január 16. - 06:45:26 »
Off
Ez gyűrű kilágyulás érdekes, még nem hallottam rólla, mármint hogy üzemanyagtól történt volna. Valószinűleg be lehetett keverve gazolinnal, vagy kerozinnal.
On

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2696 Dátum: 2012. Január 16. - 06:59:19 »

Áh, már túl van rajta... 700 körül volt teljesen újítva (motor, aztán kaszni), mivel rengeteget ment agyig pakolva (olyan 20 máza körüli teherrel), szóval most még bejáratós... ;D
(egyébként W123-240 D)
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2697 Dátum: 2012. Január 16. - 08:39:04 »
Off
Ez gyűrű kilágyulás érdekes, még nem hallottam rólla, mármint hogy üzemanyagtól történt volna. Valószinűleg be lehetett keverve gazolinnal, vagy kerozinnal.
On

OFF
Megerősítelek. Egy szimpla tankolás bármilyen üzemanyaggal legyen az bármi amivel elindul a gépezet nincs közvetlen összefüggésben a dugattyúgyűrük kilágyulásával, ha relative alacsonyabb/magasabb fűtőértékkel rendelkezik az az üzemanyag (vagy mondjuk kisebb/nagyobb lesz a nyomástűrése). Inkább az olajfuratok eltömődése (hűtés) esetleg hirtelen túlzott terhelés, rossz kenés, vagy a kor a ludas. A kiváltó utolsó csepp azonban lehet a pohárban, ha egy a megszokottól eltérő üzemanyagot kap a motor. Öreg autóknál, amúgy is ki van már lágyulva az összes gyűrű, ezért is érzékenyebbek.     

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2698 Dátum: 2012. Január 16. - 10:17:43 »
OFF
Megerősítelek. Egy szimpla tankolás bármilyen üzemanyaggal legyen az bármi amivel elindul a gépezet nincs közvetlen összefüggésben a dugattyúgyűrük kilágyulásával, ha relative alacsonyabb/magasabb fűtőértékkel rendelkezik az az üzemanyag (vagy mondjuk kisebb/nagyobb lesz a nyomástűrése). Inkább az olajfuratok eltömődése (hűtés) esetleg hirtelen túlzott terhelés, rossz kenés, vagy a kor a ludas. A kiváltó utolsó csepp azonban lehet a pohárban, ha egy a megszokottól eltérő üzemanyagot kap a motor. Öreg autóknál, amúgy is ki van már lágyulva az összes gyűrű, ezért is érzékenyebbek.     

Én is erre tippelek, hogy több tényező is közrejátszott és a megváltozott fűtőértékű üzemanyag csak a jéghegy csúcsa volt

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2699 Dátum: 2012. Január 16. - 11:29:41 »
ez a topik már oldalakon keresztül eltért a tárgytól (engem nem zavar!  ;D), hacsak ez nem amiatt van, amit Penge írt, illetve "átfordult a km óra", vagy "a gép az amortizációjából adódóan már nullásgég kategória" okán. így természetesen már beleillik a topikba  ;D

Így már jobb? ;)
Léber Kálmán

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici