Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461389 alkalommal)

Nem elérhető Gabesz

• Tag
Re:Kávézó
« Válasz #2715 Dátum: 2012. Január 16. - 18:47:45 »
- Miért nem képesek a nők focizni?
- Mert tizenegy nő képtelen megjelenni egyszerre ugyanabban a ruhában...

Nem elérhető Gabesz

• Tag
« Válasz #2716 Dátum: 2012. Január 16. - 19:04:25 »
- Apúúú, mi ez a piros gomb itt?
- Nyomd meg nyugodtan kisfiam, és meglátod!
- Áááááá apúúúúú, ez megharapott!
- Hát kisfiam, a nyulak már csak ilyenek...

Nem elérhető Gesa

• Törzstag
  • Proraso über alles!
« Válasz #2717 Dátum: 2012. Január 16. - 20:23:10 »
Moe meg eltűnt.... :nemtom:
"Csak verem, verem, verem, majd beleszakadok, nem bántok én senkit, csak verem a habot...."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #2718 Dátum: 2012. Január 16. - 20:28:38 »

Jó kép! Ez egy Malac-féle nyelezett borotva?

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2720 Dátum: 2012. Január 16. - 21:03:14 »
Én nem akartam belemenni ebbe az üzemanyag flame-be, de mostmár muszály...  ;D

Apósom 1.9 TDI-t használ mechanikus adagolóval, az az autó gázolajat még nem látott! Ment az már mindennel (HTO, fáradt olaj, orsóolaj, gépolaj, tán még trafó olajjal is), de eddig 1x volt, hogy elugrott a vezérlése, mert elszakadt a vezérműszíj! Üzemanyag miatt még nem áll meg! (Ja, de mert beszívta a tank aljáról a mocskot), szóval én azt mondom, hogy 10+ éves autóban nem annyira számít az üzemanyag minősége! Ha már hallod, hogy valami nem stimmel, akkor ott már komoly gondok vannak! (Bár, cimborám meg használt sütőolajjal járt W126 300D turbo-val gond nélkül)...

Sajnos/hál' istennek az új autók már "kényesek" az üzemanyag minőségére (igaz, akkora komprimálást, mint ami azokban van, már nem minden anyag bír!)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2721 Dátum: 2012. Január 16. - 21:03:58 »
Jó kép! Ez egy Malac-féle nyelezett borotva?
Hasonló.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2722 Dátum: 2012. Január 16. - 21:45:31 »
Lehet ez tette be neki a kaput, viszont amíg ki nem könyököl hajtom.  :crazy:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2723 Dátum: 2012. Január 16. - 22:12:48 »
Imi én tavalyelőtt nyáron 20.000 km-t nyomtam le 40 liter gázolajjal és 200 liter benzinnel.
Amikor Rudolf Diesel feltalálta a diesel motort még nem létezett gázolaj, növényi olajra volt kitalálva. A nem észterezett növényi olajnak legalább 20%-al nagyobb a fűtőértéke mint a gázolajnak. Az égés is sokkal egyenletesebb. A légkor széndioxid mennyiségét nem növeli, hanem a növény által lekötött széndioxidot juttatja vissza, nem a sokszázezer éve lekötött széndioxidot juttatjuk felszinre. A biodiesel használata nem feltétlenül anyagi okokra vezethető vissza, bár az sem jön rosszul. De az a tudat, hogy le se sz...d az olajlobbit, ha az összes kút bezár vagy aranyárba mérik az üzemanyagot te akkor is elketyegsz, na ez a megnyugtató érzés. Ez ugyanolyan érzés mint egy késes borotválkozás versus gilette reluxa. Egy 8/8-os meat chopper-el a kezedben másként látod a világot.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2724 Dátum: 2012. Január 17. - 00:18:09 »
Zozo, MetalW- az olajokkal nincs is gond, azokkal elmennek ezt tudjuk... De mondjuk az alacsonyabb hőmérsékleten lobbanó és nagyobb hőfokon égő vegyületekkel mi a helyzet? Csak benzinnel már nem megy messze... Alkohollal sem. Petroleummal viszont lehet. Amit Warrior írt, az akár lehetett petróleum is...el tudom képzelni, hogy valami ilyesmi keverék próbálta elvágni a torkát...
Zozo- Totalcart csak akkor nézem, ha a kocsim szerepel benne  ;D de ez meg most valahogy nem sűrűn van, a jelenlegi autóm nem érdemli meg. Egyébként, meg ha aranyárban fogják mérni a benzint, vagy a gázolajat, maga az olaj (akármilyen) is legalább ezüstárban lesz, ez esetben a biodiesel, illetve a benzineshez pedig a bioetanol lesz az alternatíva, szóval szerintem modern autóval is legalább olyan nyugodtak (illetve nyugtalanok) lehetünk... főleg, hogy ha ez esetleg ennyire durván bekövetkezik, akkor már rég rossz mindenkinek...

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2725 Dátum: 2012. Január 17. - 06:30:52 »
Penge: ez mind igaz, engem csak az vigasztal, hogy az öreg dieselembe otthon is össze tudom pancsolni az üzemanyagot és van is egy kis tartalékom a rosszabb időkre  ;)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2726 Dátum: 2012. Január 17. - 07:12:27 »
...Amikor Rudolf Diesel feltalálta a diesel motort még nem létezett gázolaj, növényi olajra volt kitalálva.

Én anno úgy tanultam, hogy nyersolajjal kísérletezett (Roh-Öl), de a wikipedia szerint:

"Első terve szerint szénport fecskendezett be egy henger 200 atmoszférára összenyomott légterébe, de a végcélja az volt, hogy a nyomás által felhevített légtérbe fecskendezett nehéz kerozin minden szikra nélkül, magától gyulladjon meg.
... Világosan felismerte a növényi olajok üzemanyagként való használatának lehetőségét."

Véleményem szerint:A növényi olajokkal (biodízel, repceolaj) az a gond, hogy értékes termőterületeket vonnak el az élelmiszertermelés elől, és kb. 0-ra jön ki, ha gépesítve munkálják meg az ültetvényeket, az alkohollal pedig az, hogy az égéstermékük igen agresszív...
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2727 Dátum: 2012. Január 17. - 07:55:27 »
Biztos vannak olyan területek amelyek nemigazán alkalmasak más növények termesztésére. Ez úgyis csak ideiglenes megoldás lenne, szerintem mindenképpen az elktromosautóé a jövő.

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #2728 Dátum: 2012. Január 17. - 09:40:00 »
Én nem akartam belemenni ebbe az üzemanyag flame-be, de mostmár muszály...  ;D

Jó tudni:
A muszáj szó a német muss sein-ből ered, ezért nem ly-nal írjuk. :fenek: :crazy:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #2729 Dátum: 2012. Január 17. - 09:43:16 »
No ezért kapsz az Admintól!!!  :fenek:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici