Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461550 alkalommal)

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
Re:Kávézó
« Válasz #2730 Dátum: 2012. Január 17. - 10:08:10 »
Jó tudni:
A muszáj szó a német muss sein-ből ered, ezért nem ly-nal írjuk. :fenek: :crazy:

Bocs, elírtam... Töröljem a regisztrációmat?  :P
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2731 Dátum: 2012. Január 17. - 10:15:42 »
Kukorica meg a repce termőterületén, amik váltó növényei a kalászosoknak. Na ne viccelj.

Az elektromos autók, amik szénhidrogén elégetéséből előállított villamos energiát használnak?
(Mint az alternatív lakasfűtés napkollektorral vagy geotermikus energiával. Amiknél a fűtő (hűtő) közeget 250 W-os elektromos szivattyúk (3-4 db) forgatják.)

Homokba dugott fejű strucc efektus. Ha én nem égetek szénhidrogént, akkor minden OK.
Ja, hogy a villamos energia amit helyette használok nem zöld egernia? Az másodlagos, én akkor is környezettudatosan élek. Röhej.

Abban egyetértek veled, hogy a villamos áramot nem szénhidrogén elégetésével kellene előállitani. Vagy legalábbis nem lekötött szénből/szénhidrogénből.
Én amit személyszerint teszek érte, amikor lehet biodizelt használok, amivel nem bolygatom a széndioxid háztartását a földnek. Mielőtt az a vád érne, hogy ezzel termőterületet vonok el, szigorúan csak használt étolajat égetek.

Tulajdonképpen a legnagyobb energiaforrásunk a nap. Ki kellene használjuk.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2732 Dátum: 2012. Január 17. - 10:35:53 »

Vazze ZOZO !

Tepsi merci beborítva napelemmel  :idea:  Hogy ez nekem nem jutott eszembe....   :nemtom:   :fetreng:

reofil

u.i.: nem holmi befecskendezőre pazarolnám a borotva késeim, hanem napelemre  :sör:
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2733 Dátum: 2012. Január 17. - 10:55:08 »
Nekem egyszer régebben az jutott eszembe, hogy a klímát lehetne Peltier elemmel működtetni, de kicsit utána járva sajnos még nem elég fejlett a technika...
Léber Kálmán

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2734 Dátum: 2012. Január 17. - 11:12:20 »
szigorúan csak használt étolajat égetek.
Neked nem kocsonyásodik bele(tankba, csövekbe, mindenhova)? Én csak ettől félek.
Mi a recepted? Mennyire hígítod?

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2735 Dátum: 2012. Január 17. - 11:23:25 »
Neked nem kocsonyásodik bele(tankba, csövekbe, mindenhova)? Én csak ettől félek.
Discovery-n volt anno, hogy még mekkora procedúra a használt étolajat lefinomítani, letisztítani, újra használhatóvá tenni, kész párlóüzem kell hozzá. Zozonál ezek szerint nagy köbös ballonok állnak a veteránok mellett?  ;D és szerződése is van a mekdonáldszal?  ;D vagy ha nem mi a trükk? Csak úgy hóbelevanc leszűr és bele a tankba?

Egyébként meg valami negatívumot is írjak a használt étolajjal kapcsolatosan. Állítólag rákkeltő. Szóval az úton előttem biztos nem menne Zozo túl sokáig, környezettudatosság ide vagy oda.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2736 Dátum: 2012. Január 17. - 11:26:45 »

De. Először is megpróbálom minnél többet hagyni ülepedni. A "kocsonyásodás" tulajdonképpen polimerizáció, ami a levegővel érintkezve alakul ki. Tehát olyan helyen ahol állandóan tele van, pl vezetékek nem lép fel. Általában 10% benzint keverek hozzá. Ha külön tankból használom akkor olyan is van hogy csak ez a keverék, gázolaj nélkül. Ha a saját tartályából használom akkor adok hozzá valamennyi gázolajat is.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2737 Dátum: 2012. Január 17. - 11:27:15 »
Egyébként meg valami negatívumot is írjak a használt étolajjal kapcsolatosan. Állítólag rákkeltő. Szóval az úton előttem biztos nem menne Zozo túl sokáig, környezettudatosság ide vagy oda.

A benzin/gázolaj (úgy általában a kőolajszármazékok) égésterméke, az nem rákkeltő? ;)
Léber Kálmán

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2738 Dátum: 2012. Január 17. - 11:33:50 »
A benzin/gázolaj (úgy általában a kőolajszármazékok) égésterméke, az nem rákkeltő? ;)
Biztos nem mérhető össze hatásuk mondjuk a Cserke kincse ásványvízzel  ;D de nem felejtsük el, hogy finomítva vannak, ezért sokkal tisztább az égésük. ( már ami elég)
A keményítő és fehérje, illetve egyéb nagy szénatomú zsírokkal szennyezett fáradt olaj, az megint más tészta, ott egyéb kémiai reakciók is zajlanak az égés során (amik nem égnek el). Ez mind állítólag én is a tv-ben láttam. Hogy ténylegesen mennyire veszélyes bármelyik, ..hát nyilván.   

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2739 Dátum: 2012. Január 17. - 11:34:39 »
Discovery-n volt anno, hogy még mekkora procedúra a használt étolajat lefinomítani, letisztítani, újra használhatóvá tenni, kész párlóüzem kell hozzá. Zozonál ezek szerint nagy köbös ballonok állnak a veteránok mellett?  ;D és szerződése is van a mekdonáldszal?  ;D vagy ha nem mi a trükk? Csak úgy hóbelevanc leszűr és bele a tankba?

Semmi különös. Át kell szűrni és ülepiteni. Igaz elég sok (kb20%) melléktermék marad, de azt a haver fűrészporral keverve elégeti a szilárdtüzelésű kazánjában.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2740 Dátum: 2012. Január 17. - 11:43:41 »

Kóstoltad már milyen a hasábburgonya gázolajban sütve?

Ami tényleg saját tapasztalat alapján negativumként hozható fel, ha megállok a városban és nem állitom le azonnal a motort, 1-2 percen belül minimum egy tucat kóborkutya veszi körül az autót.

Ja, meg egyzser jött utánnam a haver vagy 150km en kersztül. Azelőtt kajáltunk jól be micsből(scsevapcsicsa román megfelelője). A havert a felesége egész úton basztatta, hogy szellőztessen már ki az autóban, meg böfizzen ilyen nagyokat, mert kegyetlenül sültszag van. Amig meg nem tudták az igazságot a mics-nek tudták be a szagokat.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2741 Dátum: 2012. Január 17. - 12:09:53 »
Kóstoltad már milyen a hasábburgonya gázolajban sütve?

Ami tényleg saját tapasztalat alapján negativumként hozható fel, ha megállok a városban és nem állitom le azonnal a motort, 1-2 percen belül minimum egy tucat kóborkutya veszi körül az autót.

Ja, meg egyzser jött utánnam a haver vagy 150km en kersztül. Azelőtt kajáltunk jól be micsből(scsevapcsicsa román megfelelője). A havert a felesége egész úton basztatta, hogy szellőztessen már ki az autóban, meg böfizzen ilyen nagyokat, mert kegyetlenül sültszag van. Amig meg nem tudták az igazságot a mics-nek tudták be a szagokat.

Zozo, ne érts félre, igazából nem ellened vagyok, sőt nagyon szimpatikus a kicsit különc "Eco" életszemléleted. De azért gondoljunk bele, mi lenne ha mindenki fáradt étolajjal furikázna 30 éves merdzsókkal az útakon. Egyrészt rengeteg borotvakés lenne eladósorba meghirdetve befecskendező fúvókákért cserébe, ;D ami nem lenne rossz, mert lemenne az áruk, másrészt azonban elég elszomorító lenne..
A gázolajban sült krumpli egyébként isteni!  :D de a legjobb, a mexikói öbölből kőolajban marinált hering!  :D 

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2742 Dátum: 2012. Január 17. - 12:26:26 »
Penge, nyugi nem értelek félre csak a smyle lemaradt a hozzászólásomról  ;)
Istenőrizz, hogy mindenki fáradtolajas tepsimerdzsókkal meg állólánykákkal szaladgáljon. Akkor nagy lenne a konkurancia a használolajra :evil:
Én is azért nagy nagyrészt gázolajjal járok, ez csak amolyan bazzmegazértsemfüggökazolajlobbitól poénkodás.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #2743 Dátum: 2012. Január 17. - 13:30:02 »
Akkor megnyugodtam, hogy azért túlzásba sem viszed...
Ami erről eszembe jutott, és ami az egészből engem nagyon zavar, mikor megyek egy olyan gép után, ami úgy eregeti az odaégett rántott hús szagot, hogy már félő, hogy átveszi a ruhám is...
Természetesen egyetértek, hogy ez a felhasználási mód nem hülyeség és nem olyan rossz alternatíva, de hát valljuk be még nincs rendesen kidolgozva.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2744 Dátum: 2012. Január 17. - 15:17:13 »
Penge: Meki úgy tudom, pálmaolajat használ.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici