Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1461191 alkalommal)

Nem elérhető moe

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #2700 Dátum: 2012. Január 16. - 11:46:22 »
Miért egy kávézóban nem lehet Mercedesekről diskurálni..?  :crazy:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2701 Dátum: 2012. Január 16. - 11:58:38 »
Így már jobb? ;)

Mivel én is ludas vagyok a szétoffolásban akartam is javasolni az áthelyezést, de megelőztél. Köszi  :sör:

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #2702 Dátum: 2012. Január 16. - 12:00:23 »

Szerintem beszélgessünk az atomerőművekről.....
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2703 Dátum: 2012. Január 16. - 12:04:58 »

OK. Melyik rendszerűről?  :fetreng:
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2704 Dátum: 2012. Január 16. - 12:54:11 »

Érdekes téma
egyszer kicsit beleástam magam

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #2705 Dátum: 2012. Január 16. - 13:18:29 »
OK. Melyik rendszerűről?  :fetreng:

Az RBMK mindig népszerű : )

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2706 Dátum: 2012. Január 16. - 13:28:59 »
a menetrendszerűről  :crazy:

Azok az atommeghajtású tengeralattjárók, és jégtörők? :fetreng:
Léber Kálmán

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #2707 Dátum: 2012. Január 16. - 13:29:29 »

Az RBMK mindig népszerű : )

Ocseny Haraso (cirill betűvel nem akartam... ;D)
Léber Kálmán

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2708 Dátum: 2012. Január 16. - 14:38:47 »
OFF
Megerősítelek. Egy szimpla tankolás bármilyen üzemanyaggal legyen az bármi amivel elindul a gépezet nincs közvetlen összefüggésben a dugattyúgyűrük kilágyulásával, ha relative alacsonyabb/magasabb fűtőértékkel rendelkezik az az üzemanyag (vagy mondjuk kisebb/nagyobb lesz a nyomástűrése). Inkább az olajfuratok eltömődése (hűtés) esetleg hirtelen túlzott terhelés, rossz kenés, vagy a kor a ludas. A kiváltó utolsó csepp azonban lehet a pohárban, ha egy a megszokottól eltérő üzemanyagot kap a motor. Öreg autóknál, amúgy is ki van már lágyulva az összes gyűrű, ezért is érzékenyebbek.     

Ha mondjuk a gázolaj berobban 1:20 sűrítésen 200 Celsius fokon, és lead mondjuk 600 C fokot, akkor ez az anyag a duplájával éghetett.
(ezek csak hasraütött számok.) Érdekesség: ez a trutymó a földre kiöntve belobban, mint a benzin, gázolajban viszont elalszik a gyufaszál, ez köztudott.
Ifa-k MTZ-k megálltak tőle, pedig azokba tényleg mindegy mi megy... Szétszedve a motorjukat furcsa megállapítás: mintha egy zsír új,  de kopott motort látnál, sehol egy koromlerakódás, mindent felmart (vagy ilyen hőmérsékleten égve leégetett a dugattyú tetejéről, hengerfejről a kormot) ez a sz@r...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #2709 Dátum: 2012. Január 16. - 16:25:15 »
MetalWarrior- természetesen nem tudom, mit vettél, illetve raktál a gépbe. Emiatt nem is akarom megvétózni, hogy szerinted mitől esett szét a motor. Nyilván ludas az üzemanyag, efelől nincs kétség.. Igazából oda akartam csak kilyukadni, hogy elméletileg indulás után záros határidőn belül hallanod/érezned kellett volna, hogy valami nagyon nem stimmel, ha mondjuk gázolaj helyett terpentint kaptál. Ilyenkor valami jele mindig van a rossz üzemanyagnak. (Gyorsabban melegszik a víz, megváltozik a hangja, füstől, lángol, stb. stb. Ha pedig sokkal kisebb/nagyobb nyomástűrésű vagy sokkal nagyobb hőfokon égő üzemanyagról van szó, hát azt azonnal hallod... bár egy régi dízel merdzsóban lehet ez nem igaz...
Igazából a tanulság számomra csak annyi, illetve még egy érv amellett, hogy ne vegyek még véletlenül se veterán autót, illetve kétes forrásból üa-ot... pl. a modern autó komputere nem enged elindulni, ha nagyon nem stimmel az üzemanyag... illetve a mért AFR-ből vagy lambdaértékekből azonnal utánakövet.             

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #2710 Dátum: 2012. Január 16. - 16:45:20 »
Még éppen nem esett szét, van valamennyi olajfogyasztása,de indul-megy,  ezért írtam Zozonak, hogy nem éri meg felujítani ezt a motort, inkább egy biztos forrásból venni egyet, átiratni sem muszáj, ha motorkód van, és lehet menni.A mai napig nem tudom, mi volt ez az elegy, de tanultam az esetből.
Használata közben semmi jel nem utalt a rendellenességre, víz ok, menni ment,nem húzott 2 méteres lángcsóvát, csak másnap vettem észre fénynél, hogy füstöl.

Nem elérhető Gabesz

• Tag
« Válasz #2711 Dátum: 2012. Január 16. - 18:16:53 »
Az apa benyit a fürdőszobába, ahol meglátja a fiát kirúzsozott szájjal.
- ...fiam... meleg vagy?
- Nem apa! Hercegnő!!!

Nem elérhető Gabesz

• Tag
« Válasz #2712 Dátum: 2012. Január 16. - 18:20:56 »

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2713 Dátum: 2012. Január 16. - 18:23:31 »
Ha tényleg ilyen durva hatása van az anyagnak, azt nagyon lehetett volna hallani. Még egy öreg merdzsóban is.
Volt úgy, hogy egy nagy kúthálózatnál megtankoltam és hallatszott, hogy meg van keresztelve az anyag, valószinűleg gazolinnal. Mint utólag kiderült tényleg megvolt. Elég rendesen csörgött tőlle a motor de maradandó károsodást nem okozot. Mivel egyszer télen minusz harmincegynéhány foknál menet közben megdermedt az üzemanyagom amit az egyik legnevesebb kútnál tankoltam, mint téli gázolaj azóta télen szoktam kb. tiz százalék benzint keverni a gázolajba. Van hogy húsz százalékra sikerül, az öreg merdzsó le se sz.rja.

Penge: veterán autó versus új autó: ajánlom figyelmedbe a múltheti totálcarbaól egy irást ahogy egy új autóba tankoltak rosz üzemanyagot és 630.000 ft volt a javitás, úgy, hogy a porlasztókat csak felújjitották és nem cserélték újra. Én nemrég vettem a Merdzsóba Bosch csúcsokat 4.000 ft/darab. Mire az új autó vezérlése letiltana, addigra porlasztók, nagynyomású szivatyú kuka. AZ keról sokba nem a gyűrű meg dugattyú, meg hüvely.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #2714 Dátum: 2012. Január 16. - 18:24:06 »
Az apa benyit a fürdőszobába, ahol meglátja a fiát kirúzsozott szájjal.
- ...fiam... meleg vagy?
- Nem apa! Hercegnő!!!

:fetreng: :fetreng: :fetreng:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici