Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464212 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #3495 Dátum: 2012. Április 12. - 20:36:16 »
Az igazi whiskyről. A skót felföldön én személy szerint rengeteg lepárló üzemben jártam... Gyakorlatilag majdnem mindben ami az 1 hónapos túrába belefért. Kicsiktől a nagyokig. A túristákat beengedték még akkor szerény pénzért. Volt olyan Distillery, ahol lemehettünk a "pincébe" A 20 éves whisky ezeken a helyeken elhiszem, hogy 20 évesek voltak, már csak azért is mert iszonyatos munka lett volna, azt a rengeteg hordót 20 éves porral "beporozni". Egyébként a megnevezésben van a korlátozás 2 éves 364 napos párlatot még nem nevezhetnek whiskynek. Van amit bepalackoznak és eladnak 3 év után, van amit csak jóval később... Hogy a nevenincs kisvárdai lepárlókban mit csinálnak, hát én simán elhiszem Zozónak, hogy látott már 2 napos 12 éves viszkit... sőt csak ezt hiszem...
Sajnos általad leirt helyekről nem igazán fogunk mi whisky-t inni, valószinűleg olyan ritkák a kereskedelmi forgalomban mint pl. egy Romané Conti.

Azt viszont fentartom, hogy egy igazi gyümölcspálinka sokkal nemesebb ital mint akármilyen whisky.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3496 Dátum: 2012. Április 12. - 21:00:55 »
Ma ellátogatott hozzánk O. V.
Úgy gondoltam XIV. Lajos nagy udvartartással járt. Tévedtem.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3497 Dátum: 2012. Április 12. - 21:07:33 »
Azt viszont fentartom, hogy egy igazi gyümölcspálinka sokkal nemesebb ital mint akármilyen whisky.

A nemesség kérdésébe nem mennék bele, mert nem tudom, de Jesssszzz!! Hápéforevör! Mint rendszeres, napi kóstoló...
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3498 Dátum: 2012. Április 12. - 22:03:57 »
Sznék! Ajánlom a Vatel című filmet!

ZOZO: Nekem nem kell saválló tartályos, PLC vezérléssel készített "kézműves bor"  :borosta:

Pedig saválló tartály nélkül nem lehet fehérbort csinálni(vannak kivételek is, pl. Tokaji, Chardonnay stb.)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3499 Dátum: 2012. Április 12. - 22:17:15 »
A nemesség kérdésébe nem mennék bele, mert nem tudom, de Jesssszzz!! Hápéforevör! Mint rendszeres, napi kóstoló...

Nem csak a mindennapokra, hanem ünnepi italként is egy különlegesebb gyümölcspálinka teljesen megállja a helyét.
Ha jól emlékszem decemberben nem voltál ott a borotvatalin, ott kóstolhattál volna egy jó kis vadcseresznyepálinkát.

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3500 Dátum: 2012. Április 12. - 22:20:45 »
Ma ellátogatott hozzánk O. V.
Úgy gondoltam XIV. Lajos nagy udvartartással járt. Tévedtem.

Hova látogatott? Meg is védett titeket a karvalytőkétől? Úgyis most volt április 4., aktualitása lenne...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3501 Dátum: 2012. Április 12. - 22:21:19 »
Ha jól emlékszem decemberben nem voltál ott a borotvatalin, ott kóstolhattál volna egy jó kis vadcseresznyepálinkát.

Az tényleg igen finom volt!!!
 :sör:  vagy inkább :HP:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #3502 Dátum: 2012. Április 12. - 23:29:41 »
A pálinkával kapcsolatban teljesen igazad van! Én már pár éve - amióta hánynom kell a magyar boroktól

Azert ugye most ne szegyelljem magam amiatt, hogy en nagyon sok magyar bortol nem hanyok?  :crazy: Persze nem is vagyok ennyire szakerto (megmondo-kinyilatkoztato [provokalo? :evil:]) borissza, csak amolyan kis mezei fogyaszto.   :buek:

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3503 Dátum: 2012. Április 12. - 23:43:38 »
OK, korrigálok: Árkategóriától függetlenül 1 pohár bor után (sőt, már közben is) fáj a fejem (ami hányingerig is vezethet esetenként, így nem túloztam erősen). Ez egy 600 Ft-os bornak elnézhető, de egy 3.000 Ft-osnak NEM!
Érdekes módon a kisüzemi jól kezelt (divatosan kézműves) boroktól nem fáj a fejem, csak a savállóhordós vackoktól. Úgyhogy elnézést kérek a "nagy magyar borászoktól", de nem kérek a produktumukból.
 :sör:

A vérnyomásod rendben van? :evil:
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3504 Dátum: 2012. Április 12. - 23:52:35 »
Tudom miről beszélsz!

Azért nem veszek drágán bort, mert egy magasabb árkategória is okozhat csalódást és a fejfájástól még dühös is a fejem, mert ott van a tudat, hogy megint valami "vegyszer" ellen tiltakozik a szervezetem, amit beadtak nekem...pénzért.

Van egy-két bevált fajta, "gyártó", az alacsonyabb kategóriában, amit szeretek és nyugodtan elszürcsölhetek fórumozás közben több pohárral is és jól esik az ébredés másnap.

Hiányolom már régóta a borozós ikont!!!! :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3505 Dátum: 2012. Április 13. - 06:42:48 »
Hova látogatott? Meg is védett titeket a karvalytőkétől? Úgyis most volt április 4., aktualitása lenne...

Hát a munkahelyemen tette tiszteletét. A látogatás kiváltó oka: ismeretlen (számomra). Vagy 4-5 óra hosszát volt ott, valami érdemleges csak történt közben! :) Megjegyzem nálunk nincsenek karvalyok, ez nem olyan cég.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3506 Dátum: 2012. Április 13. - 06:48:14 »

Valóban, borotvatalin még nem voltam, de hétköznap elfoglaltabb vagyok annál, hogy ilyesmire elmehessek.
És hogy vígasztaljam magam: ha ott lettem volna sem ittam volna, mert autóval mentem volna. :)
Egyébként cseresznye az van itthon is, bár nem vad, hanem valami pedigrés fajta. Csak abból volt vagy 150 liter cefrém.  :D

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #3507 Dátum: 2012. Április 13. - 06:49:02 »
Általában alacsony, így kénytelen vagyok pörgetni magamat valamivel: tea, kávé...borotvafórum  :fetreng:

Fejfájás: fogalmam nincs, hogy mi az az anyag, amitől fáj a fejem...nem fogom rá egy (vagy több) vegyszere. Igazából nem is érdekel. Sok pénzért adjanak jó bort! Ennyi.

A fejfájáshoz elég a több kén vagy az arra való nagyobb érzékenység. Nem kell rögtön vegyszerekről beszélni.  ;)

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #3508 Dátum: 2012. Április 13. - 09:27:37 »
Elhelyezték az új malom alapkövét! :D

Hát a munkahelyemen tette tiszteletét. A látogatás kiváltó oka: ismeretlen (számomra). Vagy 4-5 óra hosszát volt ott, valami érdemleges csak történt közben! :) Megjegyzem nálunk nincsenek karvalyok, ez nem olyan cég.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3509 Dátum: 2012. Április 13. - 09:35:03 »
Van amit bepalackoznak és eladnak 3 év után, van amit csak jóval később...

Az nem skót whisky. Az érlelésnek kell 3 évnek lenni, márpedig nem új fahordóban tudomásom szeirnt. A whisky a palackban nem érik tovább mint a bor - ezért lehet kapni olyan SMW-t is, ami mondjuk 20 éves érlelésű, és 1952-es lepárlásból származik. Az ettől még nem lesz 60 éves, csak k*a drága jó eséllyel.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici