Zozo- a legtöbb általánosan ismert whiskyt amit a boltban kapsz azok majdnem mind skót és blendek, tehát pont azoknak a kis lepárlóknak a keveréke, amiket volt szerencsém külön-külön lelátogatni. Ilyenre gondolok, hogy Ballantines, Sétáló János stb. majdnem monopol nemzetközi márkák és ezek kb. 20-30 különböző distillery nedűjét tartalmazzák. Úgyhogy gyanítom, hogy volt már hozzájuk szerencséd...
gprinz- igazad van, de én speckó a megnevezés szabályozására gondoltam. A 3 év + 1 napos párlatot már lehet whiskey-nek hívni ( akár üvegben, akár hordóban), míg az ennél fiatalabb párlatot csak a gabonaszesz megnevezés illeti.
FBP- igazad van, hagyj fel a borivással, hiszen a fejfájás rizikója kicsit nagyobb, mint pl. a söröknél. Nekem speciel a gyomrom nem bírja túl jól a bort (fejfájás annyira nem jellemző, mint gyomorfájás) Mindenesetre váltsál whiskey-re, úgyhogy majd egyszer meghívlak egy a szűk baráti körben rendezendő borotvafórumos cimborákkal kiegészített whiskyzésre, ahol a "bor" szótagot csak a borotválkozás kapcsán szabad lesz kiejteni..