Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464215 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #3510 Dátum: 2012. Április 13. - 09:58:11 »
A fejfájáshoz elég a több kén vagy az arra való nagyobb érzékenység. Nem kell rögtön vegyszerekről beszélni.  ;)

Szerintem itt járunk a legközelebb az igazsághoz. Ne felejtsük el, hogy mindegyikünknek különbözik a szervezete.
A másik fejfájást okozó tényező a szárazanyagtartalom, ami általában a bor "nagyságával" arányosan növekszik. Sokminden melett emiatt sem való mindennapi fogyasztásra egy "nagy" bor, arra ott vannak a vékonyabb, könnyű "beszélgetős" borok. A baj az, hogy a magyar borászok/borászatok nagyrésze "nagy" bort akar késziteni, még akkor is ha ez nem igazán megy neki. Nem a borokkal van baj, hanem a piaci pozicionálásukkal.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3511 Dátum: 2012. Április 13. - 10:37:41 »
A fejfájáshoz elég a több kén vagy az arra való nagyobb érzékenység. Nem kell rögtön vegyszerekről beszélni.  ;)

Ezt csak alátámasztani tudom. Nagyon sok olyan emberrel találkozunk a belgyógyászaton akik minden hülyeségre érzékenyek, nem kell azonnal a gonosz vegyszerekre fogni mindent. Amúgy a hátam mögül azt mondja az asszony, hogy rossz gyártástechnológiától, vagy rossz fajtaválasztástól maradnak benne olyan anyagok amiktől fáj az ember feje, vegyszereket nem igazán tesznek borba.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #3512 Dátum: 2012. Április 13. - 10:50:22 »
"Maximum az orrba."  :crazy:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3513 Dátum: 2012. Április 13. - 11:25:38 »
Uraim, a vegyszer szó, mint "vegyszer" szerepelt a hozzászólásomban, nem Glialkára gondoltam konkrétan, képletesen értettem.
Sheffield-England

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #3514 Dátum: 2012. Április 13. - 13:10:09 »
Uraim, a vegyszer szó, mint "vegyszer" szerepelt a hozzászólásomban, nem Glialkára gondoltam konkrétan, képletesen értettem.

:sör:
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #3515 Dátum: 2012. Április 13. - 13:14:02 »
Nekem a söröktől is tud fájni a fejem. És a legérdekesebb, hogy pl. a Bambi csapolt Dreherétől széthasad a fejem, míg máshol nincs tőle bajom.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #3516 Dátum: 2012. Április 13. - 13:36:22 »
Zozo- a legtöbb általánosan ismert whiskyt amit a boltban kapsz azok majdnem mind skót és blendek, tehát pont azoknak a kis lepárlóknak a keveréke, amiket volt szerencsém külön-külön lelátogatni. Ilyenre gondolok, hogy Ballantines, Sétáló János stb. majdnem monopol nemzetközi márkák és ezek kb. 20-30 különböző distillery nedűjét tartalmazzák. Úgyhogy gyanítom, hogy volt már hozzájuk szerencséd...
gprinz- igazad van, de én speckó a megnevezés szabályozására gondoltam. A 3 év + 1 napos párlatot már lehet whiskey-nek hívni ( akár üvegben, akár hordóban), míg az ennél fiatalabb párlatot csak a gabonaszesz megnevezés illeti.
FBP- igazad van, hagyj fel a borivással, hiszen a fejfájás rizikója kicsit nagyobb, mint pl. a söröknél. Nekem speciel a gyomrom nem bírja túl jól a bort (fejfájás annyira nem jellemző, mint gyomorfájás) Mindenesetre váltsál whiskey-re, úgyhogy majd egyszer meghívlak egy a szűk baráti körben rendezendő borotvafórumos cimborákkal kiegészített whiskyzésre, ahol a "bor" szótagot csak a borotválkozás kapcsán szabad lesz kiejteni.. ;D    

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3517 Dátum: 2012. Április 13. - 14:23:08 »
Penge! Most direkte megnéztem a szabályozást, és eszerint a hordós érlelés számít csak, ha üvegben állt, nem whisk(e)y.

"maturation of the final distillate for at least three years in wooden casks not exceeding 700 litres capacity" 110/2008 EK rendelet Ilyen szerintem nem készül kereskedelmi mennyiségben itthon.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3518 Dátum: 2012. Április 13. - 14:27:41 »
Így értettem én is. Ha ezek után palackozzák és onnantól áll az üvegben az már whiskey. Bár nem hiszem, hogy a 2 év 364 napos hordós érlelésű whiskey bármiben is rosszabb lenne, de nyilván a szabályozás nem véletlen...

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3519 Dátum: 2012. Április 13. - 14:36:03 »
OK, akkor csak én értettem rosszul - bár, ittál te már jó 3 éves whiskyt? Én még nem... Sétáló Jánosból is igazából a BL az, ami már jó - ez ugye, min. 12 éves. Kommerszeknél maradva a Ballantines 12 évese sem összehasonlítható érdemben a síma Finest-tel. Egy jó kis Lagavulin, legyen mondjuk 16 éves, hordóerősségű, és rögtön új dimenziók nyílnak.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #3520 Dátum: 2012. Április 13. - 14:49:20 »
gprinz- Igazad van!  ;D Amiket én szeretek, pl. Clynelish, azok is minimum 10-12 évesek. Mondjuk Baliból ittam már párszor olyat, ami kicsit elütött a sztenderdtől, de lehet éppen akkor jó napom volt... Azért bevallom: Az első üveg után amit legyűr a társaság, onnantól inkább az számít, hogy az éppen aktuális háziasszonyunk hány éves!...  ;D 

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #3521 Dátum: 2012. Április 13. - 15:00:06 »
Na, ja! Van még mit kóstolnom...

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3522 Dátum: 2012. Április 13. - 16:52:59 »
Elhelyezték az új malom alapkövét! :D

Szerintem ez csak a járulékos része volt a vizitnek, ha már ott van alapon.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #3523 Dátum: 2012. Április 13. - 20:53:39 »
Elvileg azért ment oda! :-)

Ja, különben sem illik attrocitálni a pék előtt sorbanálló, szép halkan kómázó éltársat! :D

Szerintem ez csak a járulékos része volt a vizitnek, ha már ott van alapon.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #3524 Dátum: 2012. Április 13. - 21:26:19 »
:)

Én már ott tudtam, hogy el vagyok veszve. Sajnos a pékség illata az egyik gyengém, ergo alig vártam, hogy hazaérjek és bezabáljak meleg vajaskifliből, már-már egészségtelen mennyiségű egészséges medvehagymából, erős paprikából és kakaóból.
Most le kéne feküdnöm aludni, de alvás ebből nem sok lesz. :)

Te ilyen későn jársz haza, vagy csak épp akkor jártál a Drexler felé?
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici