Ellenben ő faluró' gyött Budára...és azé' aszfaltparasztozik, mer' a bp-i "nép motyók" bár a legényest úgy járják, hogy majd elrepül a lábuk (ahogy falun soha nem járták ) de a kaszát az első suhintásnál a saját, vagy a haverja lábába állítaná. Ne "népimotyóskodjon" az, aki csak a szórakozás (mulatozás) meg a magamutogatás vonalon képes népi lenni. Én így gondolom...mások meg másként.
1, Városi gyerek volnék, de bármikor versenyt kaszálok veled anélkül, hogy a lábamba állítanám a kaszát. Elég sokat
kaszáltam ahhoz régebben, hogy biztos vagyok a győzelmemben.....
Aszfaltparaszt-e vagyok?
2, Gyermek, és ifjú korom nyarait Poroszlón töltöttem. Több tucatszor voltam kint Nagyálláson a ménesnél, ahol a két csikóstól
lovagolni, karikást forgatni tanultam. Álltam velük a hirtelen jött nyári viharban a ménes mellett, főztem velük salmbucot
mégsem érzem magam csikósnak. Nem veszek magamra kék bő gatyát, szűrt meg csikós kalapot amikor elmegyek pl
a böszörményi csergetésre, de mivel mérhetetlenül tisztelem azokat az embereket, ezért nem érzem kívülállónak magam.
Aszfaltparaszt-e vagyok?
Vannak dolgok amik ha tetszik nekünk, ha nem megváltoznak. Azok a népi dolgok amiben Te hiszel Peti, már több évtizede
nem léteznek - már erdélyben sem nagyon, nemhogy itthon, de ha nem lesznek olyan emberek, rendezvények, alapítványok stb
akik révén ennek legalább egy része ( pl néptánc) fenntartható, akkor ezeknek 50 év múlva írmagja sem marad....
Sebő Ferenc aszfaltparaszt-e
Tibi