Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464140 alkalommal)

Nem elérhető Lacus_65

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1046
Re:Kávézó
« Válasz #3525 Dátum: 2012. Április 13. - 21:42:57 »
Pénteken ilyenkor, mert Tatáról hozom a kislányom.
Egyébkor fél hét felé itthon vagyok.

:)

Én már ott tudtam, hogy el vagyok veszve. Sajnos a pékség illata az egyik gyengém, ergo alig vártam, hogy hazaérjek és bezabáljak meleg vajaskifliből, már-már egészségtelen mennyiségű egészséges medvehagymából, erős paprikából és kakaóból.
Most le kéne feküdnöm aludni, de alvás ebből nem sok lesz. :)

Te ilyen későn jársz haza, vagy csak épp akkor jártál a Drexler felé?

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Kávézó
« Válasz #3526 Dátum: 2012. Április 13. - 22:44:24 »
FBP- igazad van, hagyj fel a borivással, hiszen a fejfájás rizikója kicsit nagyobb, mint pl. a söröknél. Nekem speciel a gyomrom nem bírja túl jól a bort (fejfájás annyira nem jellemző, mint gyomorfájás) Mindenesetre váltsál whiskey-re, úgyhogy majd egyszer meghívlak egy a szűk baráti körben rendezendő borotvafórumos cimborákkal kiegészített whiskyzésre, ahol a "bor" szótagot csak a borotválkozás kapcsán szabad lesz kiejteni.. ;D    

Szerintem ez is megszokás kérdése. Amig söröztem, lazán megittam 15-20 sört fejfájás nélkül. Most 2-3 sör után már esély van a fejfájásra. Fél deci whisky elég ahhoz, hogy másnap nagyobb legyen a fejem. Viszont borból 2-3 palack után ugy ébredek mintha friss hegyi forrásvizet ittam volna.
Amúgy ne felejtsük, hogy a bor a legnemesebb ital, mig a whisky egy gabonapálinka.

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1717
Re:Kávézó
« Válasz #3527 Dátum: 2012. Április 13. - 22:54:36 »
Szerintem ez is megszokás kérdése. Amig söröztem, lazán megittam 15-20 sört fejfájás nélkül. Most 2-3 sör után már esély van a fejfájásra. Fél deci whisky elég ahhoz, hogy másnap nagyobb legyen a fejem. Viszont borból 2-3 palack után ugy ébredek mintha friss hegyi forrásvizet ittam volna.
Amúgy ne felejtsük, hogy a bor a legnemesebb ital, mig a whisky egy gabonapálinka.

Inkább gabona párlat :sör:
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Kávézó
« Válasz #3528 Dátum: 2012. Április 13. - 22:54:50 »
Volt szerencsém - hajdani falusi mivoltomból eredően - kénes borokhoz. Csak az ízlelőbimbóim voltak rá érzékenyek, a fejem nem  ;)
Éééés...csak nem azt akarod mondani ezzel, hogy a "nagymenő magyar borászok" túlkénezik a drágán mért boraikat?  :evil: :evil: :evil:

A bornak(főleg a fehérnek) a legnagyobb ellensége az oxigén, ettől kell megvédeni.
A két legkézenfekvőbb lehetőség:
1. Olyan edényben tartani ami nem "lélegzik", vagyis üveg, vagy kóracél
2. Kén

Az egyetlen anyag ami nélkül nincs bor, nincs borászat az a kén. A kén nagyon illékony ezért nyugodtan lehet adagolni úgyis idővel csökenni fog. Pl volt olyan, hogy kénezésnél elnéztem egy tizedest és az egészségügyi határérték tizszeresét tettem bele. 3 hónap múlva újra kellett kénezzem.

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Kávézó
« Válasz #3529 Dátum: 2012. Április 13. - 22:58:41 »
Inkább gabona párlat :sör:


Igaz. Ott a pont.

Pálinka a Magyarország területén párolt, Magyarország területén termett gyümölcsből készült párlat.
Lehet, hogy kicsit nagyképű vagyok, de szerintem a legnemesebb párolt ital.

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Kávézó
« Válasz #3530 Dátum: 2012. Április 13. - 23:02:59 »
Hát...nemtom...az ex-apósom bora 3 hónap múlva is kénes volt néhány évben (abból aztán nem tűnt el...lehet, hogy ő két tizedes jegyet tévedett?  :nemtom: :crazy:) , de a fröccs csudajól esett abból a borból  ;D

Főleg a fehérboroknál nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a kénezésnél, főleg hogy mindig változik.
Amúgy sajnos nagyon mellékelve van a fröccs (ami magyar találmány) pedig nyáron nagyon jó alternativája a sörnek.

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Kávézó
« Válasz #3531 Dátum: 2012. Április 13. - 23:04:07 »
:sör: :sör: :sör: Így van! Alkoholt csak gyümölcsből! A gabona (meg a krumpli, meg a cipőtalp) kényszermegoldás  :crazy:

100%-osan egyetértek!  :sör:

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1717
Re:Kávézó
« Válasz #3532 Dátum: 2012. Április 13. - 23:05:54 »
Nemrég kóstoltam(bár ne tettem volna)zöldség párlatokat.
Konkrétan paradicsomból,zellerből,spárgából és céklából lepárlással készült italokat.
Komolyan mondom ezeknek nem illatuk és nem aromájuk volt,hanem szaguk!
Messze elkerülendőek!
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Kávézó
« Válasz #3533 Dátum: 2012. Április 13. - 23:12:08 »
Nemrég kóstoltam(bár ne tettem volna)zöldség párlatokat.
Konkrétan paradicsomból,zellerből,spárgából és céklából lepárlással készült italokat.
Komolyan mondom ezeknek nem illatuk és nem aromájuk volt,hanem szaguk!
Messze elkerülendőek!


A bor kóstolásnál tizenegynéhány csoportba vannak csoportositva az illatjegyek, az egyik ilyen a "vegetális" illatok, ami nem kifejezetten dicsérő egy bor számára, ha ilyen illatjegyekkel rendelkezik.

Nem elérhető ZOZO

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3317
Re:Kávézó
« Válasz #3534 Dátum: 2012. Április 13. - 23:13:36 »
A zőccség mitől erjed meg? Hozzáadott cukor?  :nemtom: :evil:

Valószinűleg a zöldségeknek is van bizonyos cukor tartalma. Ha nem, keményitő biztos van benne. A rozsban mennyi cukor van?

Nem elérhető Szőrmók

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2684
Re:Kávézó
« Válasz #3535 Dátum: 2012. Április 13. - 23:47:30 »
100%-osan egyetértek!  :sör:

 
Idézet
sör.gif sör.gif sör.gif Így van! Alkoholt csak gyümölcsből! A gabona (meg a krumpli, meg a cipőtalp) kényszermegoldás
Idézet





Kényszer ;)...a burgonya európai elterjedéséhez bizonyíthatóan nagy százalékban járult hozzá az, hogy erjesztéssel párlat készíthető belőle. Még jó, hogy az eleink inkább maradtak a fogyasztásánál, mint a főzésénél. Elvégre a krumpli nem gyümölcs :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1717
Re:Kávézó
« Válasz #3536 Dátum: 2012. Április 14. - 09:26:33 »
A zőccség mitől erjed meg? Hozzáadott cukor?  :nemtom: :evil:

Szerintem jobb,ha nem tudjuk.Nekem már a gondolatába is belefájdul a fejem. :crazy:
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3443
  • a babérolaj szerelmese
Re:Kávézó
« Válasz #3537 Dátum: 2012. Április 14. - 09:29:33 »
Amúgy sajnos nagyon mellékelve van a fröccs (ami magyar találmány) pedig nyáron nagyon jó alternativája a sörnek.
Ezért igyekszem rábeszélni mindenkit a fröccsözésre. (Én télen is nagyon szeretem a fröccsöt!) Mert ahogy a dal mondja, 30 után már UFO is lehetek :D
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=mLMX4AH-To4" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=mLMX4AH-To4</a>

Nem elérhető Malac

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 6026
  • wei wuwei
Re:Kávézó
« Válasz #3538 Dátum: 2012. Április 14. - 14:36:31 »
...csukott szemmel élvezd a nótát!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

                                                            Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető vidak

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 910
Re:Kávézó
« Válasz #3539 Dátum: 2012. Április 14. - 18:12:52 »
jópofa, kár hogy kényszeresen van minden másodpercben vágás

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici