Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1464140 alkalommal)

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #3525 Dátum: 2012. Április 13. - 21:42:57 »
Pénteken ilyenkor, mert Tatáról hozom a kislányom.
Egyébkor fél hét felé itthon vagyok.

:)

Én már ott tudtam, hogy el vagyok veszve. Sajnos a pékség illata az egyik gyengém, ergo alig vártam, hogy hazaérjek és bezabáljak meleg vajaskifliből, már-már egészségtelen mennyiségű egészséges medvehagymából, erős paprikából és kakaóból.
Most le kéne feküdnöm aludni, de alvás ebből nem sok lesz. :)

Te ilyen későn jársz haza, vagy csak épp akkor jártál a Drexler felé?

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3526 Dátum: 2012. Április 13. - 22:44:24 »
FBP- igazad van, hagyj fel a borivással, hiszen a fejfájás rizikója kicsit nagyobb, mint pl. a söröknél. Nekem speciel a gyomrom nem bírja túl jól a bort (fejfájás annyira nem jellemző, mint gyomorfájás) Mindenesetre váltsál whiskey-re, úgyhogy majd egyszer meghívlak egy a szűk baráti körben rendezendő borotvafórumos cimborákkal kiegészített whiskyzésre, ahol a "bor" szótagot csak a borotválkozás kapcsán szabad lesz kiejteni.. ;D    

Szerintem ez is megszokás kérdése. Amig söröztem, lazán megittam 15-20 sört fejfájás nélkül. Most 2-3 sör után már esély van a fejfájásra. Fél deci whisky elég ahhoz, hogy másnap nagyobb legyen a fejem. Viszont borból 2-3 palack után ugy ébredek mintha friss hegyi forrásvizet ittam volna.
Amúgy ne felejtsük, hogy a bor a legnemesebb ital, mig a whisky egy gabonapálinka.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #3527 Dátum: 2012. Április 13. - 22:54:36 »
Szerintem ez is megszokás kérdése. Amig söröztem, lazán megittam 15-20 sört fejfájás nélkül. Most 2-3 sör után már esély van a fejfájásra. Fél deci whisky elég ahhoz, hogy másnap nagyobb legyen a fejem. Viszont borból 2-3 palack után ugy ébredek mintha friss hegyi forrásvizet ittam volna.
Amúgy ne felejtsük, hogy a bor a legnemesebb ital, mig a whisky egy gabonapálinka.

Inkább gabona párlat :sör:
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3528 Dátum: 2012. Április 13. - 22:54:50 »
Volt szerencsém - hajdani falusi mivoltomból eredően - kénes borokhoz. Csak az ízlelőbimbóim voltak rá érzékenyek, a fejem nem  ;)
Éééés...csak nem azt akarod mondani ezzel, hogy a "nagymenő magyar borászok" túlkénezik a drágán mért boraikat?  :evil: :evil: :evil:

A bornak(főleg a fehérnek) a legnagyobb ellensége az oxigén, ettől kell megvédeni.
A két legkézenfekvőbb lehetőség:
1. Olyan edényben tartani ami nem "lélegzik", vagyis üveg, vagy kóracél
2. Kén

Az egyetlen anyag ami nélkül nincs bor, nincs borászat az a kén. A kén nagyon illékony ezért nyugodtan lehet adagolni úgyis idővel csökenni fog. Pl volt olyan, hogy kénezésnél elnéztem egy tizedest és az egészségügyi határérték tizszeresét tettem bele. 3 hónap múlva újra kellett kénezzem.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3529 Dátum: 2012. Április 13. - 22:58:41 »
Inkább gabona párlat :sör:

Igaz. Ott a pont.

Pálinka a Magyarország területén párolt, Magyarország területén termett gyümölcsből készült párlat.
Lehet, hogy kicsit nagyképű vagyok, de szerintem a legnemesebb párolt ital.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3530 Dátum: 2012. Április 13. - 23:02:59 »
Hát...nemtom...az ex-apósom bora 3 hónap múlva is kénes volt néhány évben (abból aztán nem tűnt el...lehet, hogy ő két tizedes jegyet tévedett?  :nemtom: :crazy:) , de a fröccs csudajól esett abból a borból  ;D

Főleg a fehérboroknál nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a kénezésnél, főleg hogy mindig változik.
Amúgy sajnos nagyon mellékelve van a fröccs (ami magyar találmány) pedig nyáron nagyon jó alternativája a sörnek.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3531 Dátum: 2012. Április 13. - 23:04:07 »
:sör: :sör: :sör: Így van! Alkoholt csak gyümölcsből! A gabona (meg a krumpli, meg a cipőtalp) kényszermegoldás  :crazy:

100%-osan egyetértek!  :sör:

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #3532 Dátum: 2012. Április 13. - 23:05:54 »
Nemrég kóstoltam(bár ne tettem volna)zöldség párlatokat.
Konkrétan paradicsomból,zellerből,spárgából és céklából lepárlással készült italokat.
Komolyan mondom ezeknek nem illatuk és nem aromájuk volt,hanem szaguk!
Messze elkerülendőek!

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3533 Dátum: 2012. Április 13. - 23:12:08 »
Nemrég kóstoltam(bár ne tettem volna)zöldség párlatokat.
Konkrétan paradicsomból,zellerből,spárgából és céklából lepárlással készült italokat.
Komolyan mondom ezeknek nem illatuk és nem aromájuk volt,hanem szaguk!
Messze elkerülendőek!

A bor kóstolásnál tizenegynéhány csoportba vannak csoportositva az illatjegyek, az egyik ilyen a "vegetális" illatok, ami nem kifejezetten dicsérő egy bor számára, ha ilyen illatjegyekkel rendelkezik.

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #3534 Dátum: 2012. Április 13. - 23:13:36 »
A zőccség mitől erjed meg? Hozzáadott cukor?  :nemtom: :evil:

Valószinűleg a zöldségeknek is van bizonyos cukor tartalma. Ha nem, keményitő biztos van benne. A rozsban mennyi cukor van?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #3535 Dátum: 2012. Április 13. - 23:47:30 »
100%-osan egyetértek!  :sör:

Idézet
sör.gif sör.gif sör.gif Így van! Alkoholt csak gyümölcsből! A gabona (meg a krumpli, meg a cipőtalp) kényszermegoldás
Idézet

Kényszer ;)...a burgonya európai elterjedéséhez bizonyíthatóan nagy százalékban járult hozzá az, hogy erjesztéssel párlat készíthető belőle. Még jó, hogy az eleink inkább maradtak a fogyasztásánál, mint a főzésénél. Elvégre a krumpli nem gyümölcs :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #3536 Dátum: 2012. Április 14. - 09:26:33 »
A zőccség mitől erjed meg? Hozzáadott cukor?  :nemtom: :evil:

Szerintem jobb,ha nem tudjuk.Nekem már a gondolatába is belefájdul a fejem. :crazy:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #3537 Dátum: 2012. Április 14. - 09:29:33 »
Amúgy sajnos nagyon mellékelve van a fröccs (ami magyar találmány) pedig nyáron nagyon jó alternativája a sörnek.
Ezért igyekszem rábeszélni mindenkit a fröccsözésre. (Én télen is nagyon szeretem a fröccsöt!) Mert ahogy a dal mondja, 30 után már UFO is lehetek :D
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=mLMX4AH-To4" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=mLMX4AH-To4</a>

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #3538 Dátum: 2012. Április 14. - 14:36:31 »
...csukott szemmel élvezd a nótát!
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető vidak

• Törzstag
« Válasz #3539 Dátum: 2012. Április 14. - 18:12:52 »
jópofa, kár hogy kényszeresen van minden másodpercben vágás

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici