Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1466534 alkalommal)

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #4950 Dátum: 2012. November 28. - 13:28:36 »
Imi most tényleg, kb 8 mp volt világítás nélkül. Mire a telódért nyúlsz már ott a kiscsaj.....  :P
...de addigra előveszed a fegyvert és lelövöd...  :crazy:  :crazy:
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #4951 Dátum: 2012. November 28. - 13:53:23 »
Jézusom, mennyi feszültség lappang egy pszichológusban!  :D
Olyan lehet ez, mint a papoknál a gyónás... egyik lerakja a gondját, másik felveszi.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #4952 Dátum: 2012. November 28. - 15:04:39 »
Az ugyi elképszelhetetlen, hogy megszólítsuk a leánykát:

Hát te kicsi? Hogy kerültél ide? Hanyadikra mész?
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #4953 Dátum: 2012. November 28. - 15:16:04 »
Hogy kerültél ide?

Szerintem ez a legjobb az egészben, ettől hatásos, hogy mielőtt összerakhatná az agy a képet, (miszerint: villany leó, kislány megjelenik  :idea: nyilván előbújt az egyik panelből... sikongat? aha, mosolyogjunk, mert filmeznek) ..addigra kétszer lefossa a bokáját a mit sem sejtő utas.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #4954 Dátum: 2012. November 28. - 15:18:31 »
Én még most néztem meg a linkelt videót.Tényleg beteg ötlet,de ha már rémisztés:
sorállományúként,M zárolt telep örzése járőr pk.-ként,Hajdúhadház,erdő.Éjszaka a róka visítása és a macskák bagzása---na az igazán rémisztő!
Második éjszakám után már nyugodt voltam,hisz az AK és a 90db éles lőszer megnyugtatott. ;D
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #4955 Dátum: 2012. November 28. - 15:30:12 »
A horror műfajt nem szeretem, nem is emlékszem, mikor néztem utoljára ilyen filmet. Ettől függetlenül ebben a szituban össze-vissza szartam volna magam, viperával, vagy anélkül is. :fetreng:

Kicsit eltérnék az egyébként izgalmas témától:

Rendeltem egy közérttől termékeket, előre rendeztem a számlát. Futár hozza majd ki, reményeim szerint felhozza a harmadikra (nincs lift, nehéz a csomag). Szándékomban áll borravalót adni, de mennyit? A 200 Ft-ot már kicsit kevésnek érzem, az 500 Ft pedig már jelentős része a rendelésemnek. Szerintem ebben az esetben nem igazán alkalmazható a 10%-os "szabály" sem.
Nekem ez egy kicsit speciális eset: nem pizzafutár (kerekítek, adok), nem profi futárcég (DHL, GLs stb. nem adok), nem is étterem (kb. 10%-ot adok, amit a megelégedettségem befolyásol).
Mi a véleményetek?

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető csigafrédi

• Tag
« Válasz #4956 Dátum: 2012. November 28. - 15:43:31 »
Ha 500 az már jelentős része, akkor 200-zal gavallér vagy. Szerintem amúgy is örül, ha kap egyáltalán valamit. Ha peches vagy felcsönget, hogy a lábaiddal menj le a motyódért. Rendeltél pár zsugornyi ásványvizet?  ;D

Nem elérhető MetalWarrior

• Törzstag
« Válasz #4957 Dátum: 2012. November 28. - 16:41:07 »
Én 500-ra, vagy kerekre kerekítem ki általában a borcsit, egy feltétellel adok a futárnak is (DHL,GLS) ha FELHÍV előtte 15 perccel mielőtt ide ér. Ezt, hogy előtte hívjon megjegyzésrovatba is mindig beírom, 10-ből kb 6szor hívnak.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #4958 Dátum: 2012. November 28. - 17:17:47 »
Szerintem jelen esetben a futár szempontjából nincs jelentősége az összegnek, mivel 4 zsugor ásványvízzel sokkal rosszabbul jár, mint 10 doboz kaviárral, viszont, ha az árát nézem, akkor az utóbbinál kellene több borravalót adnom.

Igen, van benne víz is. :)

Kerekíteni jelen esetben nem tudok, a számla rendezve van.

Köszi szépen!

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #4959 Dátum: 2012. November 28. - 21:42:50 »
gregg- Én úgy gondolom, hogy a szállítójóembernek az a dolga, hogy az ajtódig érjen a megrendelt és kifizetett csomag. Ezért a munkáért kapja a fizetését, Te meg ezért fizettél annyit amennyit. A magyar ember ott van elcseszve, hogy bele van nevelve, hogy ilyenkor muszáj neki adni valamit, mert különben hülyén érzi magát... És ezt a hülyeségét bele is kódolják szegény melósgyerek fizetésébe, tehát annyival kevesebbet kap alapból, hiszen úgyis lesz borravalója. Az étterem kicsit más. Ha a számlában nincs a szervízdij, akkor a megelégedettség mértéke 5-10-15% megy a kiszolgálószemélyzetnek. De a közértes szállítónak vagy a futárnak, a benzinkútnál a kasszásnak stb. az én hitvallásom szerint fizetése van... Nem kell hülyén érezni magunkat, mert mi vagyunk az ügyfél...(izguljon ő, hogy van e nálam egyáltalán elég pénz).  Én nem adok alapesetben senkinek sem borravalót, csak ha kiteszi a lelkét is ( de ehhez az alapesettől nagyon eltérő szitu kell). Akkor viszont jól jár... Ha így gondolkodsz, nem merül fel benned ez a kérdés sem, és Te sem fogod hülyén érezni magad és a munkaadók is kénytelenek lesznek evvel nem kalkulálni... Legalább eggyel többen leszünk... Kb. 25 éves koromig én is szórtam a borravalókat... Akkor viszont belekezdtem egy vezetett nyilvántartásba MS Money a program, amivel akkor ismerkedtem. ( hamar abba is hagytam, de kb. másfél évig lelkiismeretesen vezettem). A kép úgy nézett ki, hogy minden elköltött fillérről részletesen elszámoltam magamnak. A kimutatásban a jatt tételsor végösszege kb. megegyezett az egy éves dohányra költött pénzzel. Én akkor kaptam az agyamhoz...( milyen szolgáltatást kaptam cserébe a kidobott pénzért? jóérzést... :D )   

Nem elérhető Ser Renly

• Törzstag
« Válasz #4960 Dátum: 2012. November 28. - 22:01:49 »
Az örök borravaló kérdés... Ha már Kávézó, engedjétek meg, hogy felidézzem ezt a jelenetet az egyik kedvenc filmemből:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=jUrcOIS2H3Y" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=jUrcOIS2H3Y</a>
3:35-től aktuális, ha nem ugrana oda magától.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #4961 Dátum: 2012. November 28. - 22:17:39 »
Penge - Tulajdonképpen tökéletesen egyetértek veled. Értem én, ha egyre többen követnénk a Te álláspontodat, akkor átalakulhatna a szolgáltatás is, a munkaadók kénytelenek lennének beépíteni a futárok fizetésébe a borravalót. Viszont az valószínűleg növelné a szolgáltatás árát. Egyébként ez kevésbé zavarna, mert ott lenne a fix ár, ha kifizetem, enyém a termék, nincs további izgalom, hogy ki mit szól, hogy néz rám, később leköpi a kajámat, megrongálja a postaládámat (ilyeneket is hallani)...stb.

Viszont második vagy harmadik fecskének nem túl jó lenni, a többség szerintem ad borravalót, sokszor olyan esetben is, amikor nem is elégedett maximálisan. Mert szokás.

Érdekes egyébként a kimutatásod, és jó, hogy ezeket megosztottad.  :borz2:

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #4962 Dátum: 2012. November 28. - 23:07:00 »
Az örök borravaló kérdés... Ha már Kávézó, engedjétek meg, hogy felidézzem ezt a jelenetet az egyik kedvenc filmemből:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=jUrcOIS2H3Y" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=jUrcOIS2H3Y</a>
3:35-től aktuális, ha nem ugrana oda magától.

Nagyon nagy ez a jelenet, főleg ahogy az öreg lerendezi a témát a végén.  :fetreng:

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #4963 Dátum: 2012. November 29. - 06:24:56 »

Nagyon nagy ez a jelenet, főleg ahogy az öreg lerendezi a témát a végén.  :fetreng:

Nagyon jó volt. Kedvelem a párbeszédeket a Tarantino filmekben!  :borz2:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #4964 Dátum: 2012. November 29. - 07:24:32 »
Gregg, én is a minimális borravaló híve vagyok. Postás, futár, benzinkút, bolt nem kap.
Pizzafutár igen, este 9 után (mert én is kereskedelemben dolgozom, tudom milyen), szigorúan 10 %-ot, általában alulról. Nekem az átlag pizzarendelés 2500 Ft, 200 Ft borravalót szoktam adni. Este.
Étteremben volt, hogy nem adtam. De ott is a 10%ot tartom általában.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici